”Raju-Erkin” paluu

LIIGA / Haastattelu
Paljon taklauksia, hämmennystä sekä raatamista alivoimalla. Viime kauden kokonaan pelaamatta viettänyt Erkki Rajamäki alkaa pikkuhiljaa löytää kadonnutta virettään SM-liigassa.

HIFK on osoittanut tauon jälkeen kaivattua piristymisiä ja perjantaina joukkue nappasi tärkeän 3-1-voiton Pelicansista vahvan toisen erän turvin. Joukkueen kolmosketjussa raatanut Erkki Rajamäki oli syystä tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen, mutta näki varsinkin päätöserän pelaamisessa paljon parannettavaa.

– Alku oli ok, ensimmäiset kolmekymmentä minuuttia pelattiin hyvin, mutta sitten otettiin muutama tyhmä jäähy ja Pelicans sai pelistä liikaa otetta. Onhan tässä vielä siis paljon parannettavaa.

Avauserässä nähtiin erikoinen episodi, kun pienen väännön seurauksena Rajamäki ehti jo pudottaa hanskat Justin Hodgmanin kanssa painiessa. Kanadalaista ei kuitenkaan tuossa vaiheessa pystypainit kiinnostanut, ja tanssipari jäikin tilanteessa yksin. Rajamäki ei sen suuremmin halunnut avata 10 minuutin henkilökohtaiseen kymppiin johtanutta tilannetta, mutta myönsi jäähyn olleen paha paikka pelirytmille.

– Rapatessa roiskuu. Kyllähän siinä sai vähän aitiossa jumpata. Hyvä että tuli erätauko nopeasti, niin pääsi vähän polkemaan pyörää ja muuta. Siinä vähän kylmettyy, kun sehän on kuitenkin minuuteissa melkein puolituntia, minkä on pelaamatta tuollaisessa tilanteessa.

– Yritän aika helppoa pelata. Turha tässä vaiheessa mitään turhan vaikeata yrittää. Onhan tässä vielä hakemista oma pelaaminen, mutta turha siitä on ottaa paineita. Kyllä se valmentaja sitten kertoo, jos ei tarvitse pelata, Bluesissa Matikaisen alaisuudessa viimeksi pelannut laituri kommentoi omaa peliään muuten.


Erkki Rajamäki myönsi täyden pelivireen olevan vielä hakusessa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

SaiPa-pelissä tauon jälkeen punapaitoihin palannut Rajamäki myönsi paluun olleen vaikea. Siinä mielessä yhden pelin laina KooKoossa tuli tarpeeseen. Suuri peliaika ja vastuu kasvattivat sekä itseluottamusta että tuntumaa peliin.

– Pääsi pelaamaan. Hyviä jätkiä ja kova jengi oli sielläkin. Tuli kyllä siinä mielessä erittäin oikeaan paikkaan päästä pelaamaan kunnolla, kun ei näitä pelejä kuitenkaan liikaa ole alla.

HIFK:n alkukausi on ollut vaikea ja joukkue majaileekin sarjataulukossa vasta sijalla yhdeksän. Laituri näki vaisun alkukauden jälkeen pelissä paljon parannettavaa.

– Yksi tärkeimmistä on viisikkona pelaaminen. Välillä tuntuu että karataan vähän liikaa ja etäisyydet kasvavat turhan pitkiksi. Enemmän pitäisi pystyä toimimaan kimpassa siten että kaikki viisi äijää on samalla sivulla ja tekee samaa juttua, HIFK:sta liigaan aikanaan ponnistanut rymistelijä kertasi.

HIFK:n pelit jatkuvat nopeasti ja joukkue kohtaakin lahtelaiset toistamiseen vuorokauden jälkeen. Rajamäki jakoikin kiitosta tuplapeleille.

– Tällaiset perjantai-lauantain tuplapelit ovat yleisölle kivoja. Loistava juttu, valitaan ne päivät, jotka kiinnostavat yleisöä, niin saadaan porukkaa ja tunnelmaa halleihin ja sitä kautta pelistäkin tulee parempaa.

– Tempo tulee nousemaan. Ei saatu tänään ihan koneita auki kuitenkaan. Huomenna tulee kovempi vauhti ja hyvä tunnelma sielläkin hallissa. Hyvä ilta kaiken kaikkiaan tulossa, hyvätuulinen Rajamäki päätti ennen lenkille poistumista.

» Lähetä palautetta toimitukselle