Bluesilta puuttuu joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja, tarvitaanko myös uusi kakkosmaalivahti?

LIIGA / Haastattelu
Lars Volden mureni.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues aloitti kautensa vahvasti, mutta taivas romahti niskaan seurajohdon kaupattua Mikko Koskisen KHL:ään. Samalla lähti maalivahtivalmentajan ja joukkueenjohtajan postia hoitanut Marko Torenius.

Espoo Blues aloitti kautensa väkevästi voittamalla kaksi ensimmäistä otteluaan. Maalilla Mikko Koskinen torjui kaksi voittoa. Heti IFK-peliä seuranneena lauantaina Iltalehti uutisoi Bluesin kaupittelevan Koskista KHL:ään. Tiistaina siirto realisoitui, kun Koskinen myytiin Sibiriin.

Maaliin Blues heitti kakkosvahti Lars Voldenin. Kolmatta kauttaan Bluesin liigamiehistössä torjuva Volden on tunnettu epätasaisuudestaan. Henkisen kantin kestävyyttä on epäilty toistuvasti. Ja tiistaina Volden suli täysin Blues-maalilla. Samalla joukkueen pasmat menivät täysin sekaisin. Blues hävisi 5-8.

Perjantaina myös maalivahtivalmentaja Marko Torenius puuttui Bluesin vaihtoaitiosta. Volden aloitti maalissa, päästi viidessä minuutissa kolme maalia ja lähti vaihtoon. Ensimmäinen oli järkyttävä imaisu, sitten joukkue edessä mureni. Joukkueen selkäranka on haurastunut. Ykkösvahti ja pidetty Torenius, joka työskenteli Bluesissa yli kuusi vuotta, ovat poissa. Paikka on äärimmäisen vaikea myös nuorelle Voldenille, jota Torenius kasvatti kärsivällisesti liigavahdiksi.

Joukkue näyttää monella tavalla samalta kuin viime talvena, jolloin harmonia rikottiin kauppaamalla Teemu Ramstedt ja Camilo Miettinen pois tammikuussa. Raaputtiko Bluesin seurajohto jälleen pika-arvan, joka aiheuttaa kierteen, jossa huonot asiat seuraavat toisiaan?

Kärsinyttä joukkuetta suitsiva Jyrki Aho ilmaisi tiistaina turhautumisensa Bluesin viestintään, kun Koskisen siirto julkaistiin kaksi tuntia ennen liigapelin alkua.

Tarvitsetteko myös uuden kakkosmaalivahdin, vai luottaako joukkue vielä Voldeniin?

- Varmasti jätkät luottaa, mutta nyt on tullut muutamia tuollaisia helppoja tilanteita, niin ei se varmasti ole kenellekään helppoa. Ei "Lasselle" itselleen, eikä kenellekään muullekaan. Volden on yhä lupaava nuori maalivahti ja olen ihan varma, että hän ottaa tästä tulevaisuudessa oppia.

Kuinka paljon luulet sen vaikuttaneen häneen, että myös maalivahtivalmentaja Torenius lähti?

- Tota noin niin. Eikö Tore ollut tuolla? Mä ihmettelinkin, kun oli niin helvetin hiljaista, Aho hymähteli.

Kuka hoitaa nyt joukkueenjohtajan tehtäviä?

- (Hiljaisuus.) Niin kun se Torenius ei ollut tänään paikalla. En minä tiedä. Kai niitä joku hoitelee, jos Torenius ei kerran täällä ollut, Aho jatkoi vaivaantunutta naureskeluaan.

Blues ei ole vahvistanut Toreniuksen lähtöä, vaikka hän puuttuikin joukkueen vahvuudesta perjantaina.

- Niin, en tiedä mitä tässä tapahtuu... Yön yli nukutaan, niin eihän sitä tiedä mitä huomenna tapahtuu. Tämä on tällaista hetkessä elämistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle