Boumedienne: "Peli virtasi vastustajan käsiin"

LIIGA / Haastattelu
Boumediennen ele tiivistää kaiken oleellisen.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Josef Boumediennen saldo nykyisellä kärppäkomennuksella ei mairittele. Kolme voittoa yhdestätoista pelatusta ottelusta ei lämmittäne jokusen pystin urallaan voittanutta ruotsalaista. Tehotilastossa joukkueen tappioputkesta huolimatta plussan puolella oleva Boumedienne tiivisti tappion hetkellä kaiken olellisen lyhyeen muotoon: voittojen tielle on päästävä.

Josef Boumediennen paluu kärppänuttuun alkoi lupaavasti. Sittemmin kuuden sakista jo ulos valuneen oululaisryhmän tekeminen ei ole ollut parhaasta päästä.

Varsinainen tekemisen taso oli lauantaina heikkoa yhden erän ajan. Kolmannessa erässä KalPa ei kyennyt niittamaan 3-1-tilanteessa ratkaisua Juha-Pekka Haatajan pelirangaistuksen aikana.

- Hyvää oli se, että yritys jatkui tuon tapahtuman jälkeen. Avauserän jälkeen aloimme hukkaamaan kiekkoa keskialueella, mikä maksoi tänään voiton. Mutta turha tässä on sen enempää selitellä.

Raivoisan loppukirin esittänyt Kärpät pääsi päätöskolmanneksella hyvin sisään alueelle. Tulos oli silti varsin laiha.

- Ei ole tarpeeksi kylmäpäisyyttä ratkaisuhetkillä hyökkäyspäässä. Emme pääse hallitsemaan peliä siten, että pääsisimme parin maalin johtoon. Liian usein olemme olleet tappioasemassa jo varhaisessa vaiheessa peliä. Kaveri pystyy pelaamaan silloin tiiviisti ja emme pääse harrastamaan omia vahvuuksia, Boumedienne mietti.

Kuopion illassa Kärpät oli kuitenkin avausmaalin tehnyt osapuoli. Boumedienne ei kyennyt tuoreeltaan pelin jälkeen pohtimaan sitä, miksi peli valui käsiin toisessa erässä.

Edellisen kerran tammikuussa Savon maalla vieraillut Kärpät vakuutti tuolloin tiiviillä viisikkopelaamisellaan. Maaliskuun alun viisikkopelaaminen Kuopiossa oli kuitenkin jotain aivan muuta kuin tiivistä.

- Paha sanoa, mitä se peli silloin oli kun en ollut tuolloin vielä joukkueen mukana. Jos hukkaat kiekkoja keskialueella, peli virtaa helposti ohi.

- Emme päässeet tänään samaan hyökkäysrytmiin. Joku saattoi mennä jo pitkällä, kun taas joku ei ollut kerennyt vielä edes liikkeelle. Peli virtasi vastustajan käsiin meidän menettyä kiekkoja väärissä paikoissa, Boumedienne pohti.

KalPa piti taannoin palaverin pelaajien kesken, millä oli suotuisia vaikutuksia joukkueen edesottamuksiin. Kärppäpuolustaja kertoo, että myös Oulussa pelaajat ovat yhdessä palaveeranneet.

- Olemme mekin palaveria pitäneet keskenämme. Jätetään ne jutut kuitenkin kopin sisään. Pitää palata voittojen tielle keinolla millä hyvänsä. Siinä se lyhyesti, Boumedienne päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle