Koivisto kesti kovan testin

LIIGA / Haastattelu
Kärppien kakkosvahti Petri Koivisto joutui lauantaina kovaan paikkaan, kun mies nakattiin ensimmäisen erätauon jälkeen veräjän suulle. Nuorimies kesti kuitenkin paineet ja torjui joukkueelleen tärkeän voiton sarjakärki JYPistä.

Oululaisjoukkue joutui vaihtamaan maalivahtiaan ensimmäisen erän jälkeen, kun Kärpät oli häviöllä lukemin 0-1. Ykköstorjuja Tuomas Tarkki loukkasi pelin alussa kätensä, eikä enää erätauon jälkeen luistellut maalin suulle.

- Emme halunneet riskeerata mitään – tämä oli varotoimenpide. Olisi sillä ehkä voinut pelata, mutta parempi näin. Se meni heti pelin alussa. Vaaraton tilanne, ei kukaan törmännyt tai muuta sellaista, Tarkki kertoi.

Koivisto oli ollut edellisen kerran tulessa lokakuun 25. päivä, kun Kärpät kohtasi Jokerit. Hän on pelannut tällä kaudella ainoastaan kaksi kamppailua, joten pelituntuma ei ole miehellä mitenkään kummoinen. Silti

- Ei ollut helppo tulla maaliin, kun en ole pelannut. Rehellisesti sanottuna tuntuma ei ollut hyvä, mutta silti pitää pystyä olemaan valmis, Koivisto huokasi ottelun jälkeen.

Tarkki urakoi avauserän loppuun, vaikka käsivamma tulikin heti alussa. Koivistolle tieto kehiin hyppäämisestä tuli vasta erätauon puolivälissä, joten ihmeitä ei nuorimies ehtinyt miettiä.

- Tieto ei tullut heti. Kesti ehkä erätauon puoliväliin, kun käskettiin ottaa lämpöä. Eipä siinä ihmeitä ehtinyt tehdä.

Maalivahdin vaihtumisen myötä koko Kärppien joukkue syttyi aivan erilaiseen liekkiin. Pelin painopiste siirtyi JYPin päätyyn ja välillä oululaiset veivät peliä miten halusivat.

- Peli pyöri oikeassa päässä siitä lähtien. Ehkä vaihto herättää myös joukkuetta, korvien väliin tulee ajatus, että siellä on kylmä maalivahti, voiton torjunut maalivahti hymyili.

Koivisto vastasi huutoon

JYP yritti vielä lopussa rynniä tasoihin, mutta Koivisto joutui antautumaan 40 minuutin aikana ainoastaan kerran. Antti Virtasen paluukiekosta sutimalle maalille ei mies voinut mitään. Ottelun loppupuolen JYP-mylläköistä Koivisto selvisi välillä tuurilla, välillä taidolla. Pari kertaa kiekko pyöri lähellä ja kerran peliväline kolahti mies myös päähän.

- Lopussa oli hässäkkää, vähän kävi tuurikin. Immosen vedon ehdin nähdä, mutta oli niin tulinen, että ei ehtinyt reagoida. Onneksi tuli keskelle maskia, Koivisto naureskeli.

Petri Koivisto sai tunnustusta otteistaan myös joukkueen valmennukselta sekä virkaveljeltään.

- Pete joutui pahaan paikkaan, kova suoritus häneltä. Hän oli todella valmis, Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo suitsutti.

- Petri pelasi hyvin. Ainut maali mikä tuli, niin mies pääsi aivan vapaasti nostamaan kiekon maaliin, Tarkki analysoi.

Koivistolle voi olla jatkossa luvassa lisää peliaikaa, sillä Tarkin vamman toipumisennuste saadaan vasta maanantaina.

- En osaa sanoa yhtään toipumisaikaa, eikä lääkärikään sitä veikkaillut. Maanantaina nähdään, toivottavasti ei ole pitkäaikainen, Tarkki kertoi.

Ottelussa 21 kertaa torjunut Koivisto ei ollut vielä paljoa ehtinyt tulevaisuudesta stressailla.

- En ole vielä ehtinyt ajatella yhtään jatkoa. Levähdellään tässä ja maanantaina harjoitellaan sitten taas, kärppävahti hymyili.

Jos Tarkki ei ole pian pelikuntoinen, on Koivistolla edessään todella kova haaste, sillä Kärpillä on luvassa melkoinen härkäviikko. Joukkue kohtaa keskiviikkona Venäjällä Metallurgin, perjantaina Lahdessa Pelicansin ja lauantaina HPK:n Hämeenlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle