Kudroc: ”Jää oli helvetin huono”

LIIGA / Haastattelu
Ässien voitettua KalPan voittomaalikisassa löytyi patapakasta monta hymyilevää miestä. Kivikasvoinen slovakkipuolustaja Kristian Kudroc oli tyytyväinen saalistettuihin pisteisiin.

– Meille todella tärkeät kaksi pistettä, kuului tiivistettyäkin tiivistetympi vastaus Kristian Kudrocilta.

Ässät on tuskastellut tehottoman ylivoimansa kanssa läpi kauden. Torstain ottelussa patalauma kärvisteli yhä erikoistilannepelaamisensa kanssa, mutta ottelun loppua kohden ote rentoutui.

– Jää oli helvetin huono, vieraissa olemme pelanneet paremmin ylivoimaa. Onhan se huono syy, mutta syy kuitenkin. Emme kuitenkaan saa jäädä menneitä miettimään, vaan täytyy jatkaa eteenpäin.

Kudroc pelasi paljon syksyn mittaan yhdessä Tommi Taimen kanssa, mutta sai pitkään loukkaantumisten vuoksi sivussa olleen Ryan Caldwellin rinnalleen tämän palattua tositoimiin. Puolustajien yhteistyö sujuu slovakin mielestä moitteetta. Kudroc on myös tyytyväinen saamaansa luottamukseen valmennukselta.

– Meillä sujuu hyvin. Pelimme toimii ja nautimme keskenämme pelaamisesta, Kudroc kehui pakkipariaan.

– Valmentaja antaa minun pelata omalla tasollani. Yritän pelata kovaa peliä.


Kristian Kudrocin laukauksen valmistelu ottaa aikaa, mutta kuti lähtee lujaa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Kolmas SM-liigaseura

Kudroc on ehtinyt uransa aikana pelata niin Slovakiassa, Ruotsissa kuin Pohjois-Amerikassakin, mutta myös Suomi on ässäpakille jo entuudestaan tuttu maa, sillä Kudroc pelasi jo kaudella 2005–2006 SaiPassa. Alun perin toukokuulle sovittu try-out epäonnistui, kun lentoaikataulu ei järjestynyt oikeille uomilleen. Heinäkuun lopulla testijakso saatiin onnistumaan ja slovakki jäi Suomeen. Seuraava kausi puolustajalta kului Tampereella Ilveksessä.

Kudroc on tehnyt kuluvalla kaudella tehot 9+17=26 ja liihottaa Padan sisäisen pistepörssin sijalla seitsemän. Slovakki viettää toista kauttaan Ässissä ja puolustajan sopimus päättyy kuluvaan kevääseen. Rooli 201-senttiselle puolustajalle itselleen on selvä.

– Olen täällä pelaamassa jääkiekkoa, se on ainut mitä teen. Pidän kaupungista ja faneista, minulla ei ole valitettavaa.

Ässille seuraavat pelit ratkaisevat paljon, sillä joukkue kiikkuu runkosarjan neljäntenä, kun JYP seuraa perässä vain kahden pisteen päässä. Matka säälipudotuspeleihin ei ole pitkä, joten tuleva tiistainen Pelicans-mittelö on tärkeä, kummallekin joukkueelle.

– Ei ole väliä kuka tulee vastaan, on se sitten Pelicans, Jokerit tai SaiPa. Meidän täytyy aina valmistautua hyvin. Tarvitsemme pisteitä, Kudroc päätti jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle