Lars Volden nollasi JYPin toistamiseen

LIIGA / Haastattelu
Lars Volden piti maalinsa puhtaana.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Viime syksynä SM-liigassa debytoinut Lars Volden, 20, pelasi uransa toisen SM-liiganollapelin, kun Blues voitti JYPin 1-0. Ensimmäinen tuli liigadebyytissä JYPiä vastaan.

Lars Voldenin liigakausi on käynnistynyt kuin unelma.

Ennen taukoa hän torjui Bluesin ensimmäisen vierasvoiton kahteen kuukauteen. Tiistaina norjalainen nollasi JYPin NHL-tähdet.

Kahdesta pelistä kaksi voittoa, päästettyjen maalien keskiarvo 0,48 ja torjuntaprosentti 97,87.

- Hyvä peli. Joukkue pelasi edessäni hyvin ja auttoi minua paljon.

Ainakin kiekkojargon sujuu pääosan syksystä Jokipojissa pelanneelta veskarilta.

- Joensuussa on ollut tärkeää saada pelejä. Olen iloinen, että siellä on tullut peliaikaa. Se on auttanut, ja helpottaa täällä pelaamista, kun on otteluita vyöllä.

Volden saattaa pysyä koko kauden Bluesin mukana, jos otteet pysyvät nähdyn kaltaisina. Myös maalivahtivalmentaja Marko Torenius oli tyytyväinen näkemäänsä. Antti Ore on tällä hetkellä sivussa, Juuso Riksmanin loukkaantumishistoria tiedetään. Kolme torjumaan kykenevää maalivahtia on luonnollisesti hyvästä. Eikä Espoossa tarvitse olla niin peloissaan, jos Ore loukkaantuu uudestaan - tai Riksman joutuu sivuun.

Maalivahdilla on sopimus ensi kaudesta espoolaisten kanssa. Hän antoi hyvän näytön osaamisestaan tulevalle päävalmentajalleen.

Viime kevään MM-kisoissa torjunut Volden oli menneellä viikolla maajoukkueensa mukana, mutta ei saanut pelata. Dinamo Minskin valmentaja tuli ja vaati Lars Haugenille molemmat pelit.

Jouluksi Volden pääsee käymään Norjassa.

- On aina kiva mennä kotiin ja nähdä perhettä. Ja päästä mamman ruokapöytään, Volden naurahtaa ja poistuu takaisin pukukoppiin.

Hänen seuraava näytönpaikkansa voi olla heti huomenna, kun Blues pelaa Jokereiden vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle