Mielipide

Oi Josef, Josef

LIIGA / Kolumni
"Oi Josef Josef, palannut et koskaan", lauloi aikoinaan Sielun Veljet. Kärppien Josef palaa aina.

Oululaiset saivat ensipuraisun Josef Boumediennestä työsulkukaudella 2004-2005. Muistikuvat 27-vuotiaasta ruotsinsuomalaisesta piirsivät kuvaa kovaa pelaavasta kiekollisesta pakista. Ne pitivät kutinsa. Kausi oli onnistunut sekä Boumediennelle että Kärpille. Kauden jälkeen nosteltiin poikaa ja vedettiin hiivaa. Sitten Bume lähti. 

Bume kuitenkin palasi. Kahteenkin otteeseen, molemmilla kerroilla kesken kauden. Keväällä 2007 nosteltiin vielä poikaa ja vedettiin hiivaa, mutta 2009 vedettiin vain hiivaa. Boumedienne oli edelleen hyökkäyssuuntaan iskussa, mutta omassa päässä yllättävissä vaikeuksissa. Kilpeen tuli tahra.

Tammikuu 2013. Arvaattekin jo varmaan. Muutama vuosi on vierähtänyt. Boumedienne on kiertänyt maailmaa, mutta nyt on jälleen aika palata kevääksi Ouluun. Uransa ehtoopuolella oleva, 35-vuotias puolustaja, jaksaa innostaa oululaiskannattajat jälleen. Jatkoajan keskustelupalstalle avataan jo neljäs "Bume kärppiin!!1" -ketju. 

Bume ei ole enää nuoruusvuosien iskussa, mutta eipä ole Kärpätkään. Joukkueen ja pakkiveteraanin suunta on kuitenkin täysin eri. Siinä missä Boumediennen ura pikkuhiljaa kuihtuu, on Kärpät seurana matkalla kohti uutta nousua. Hyvin hitaasti, mutta varmasti.

Miksi tiet sitten jälleen kohtaavat? Helppo, tuttu ja turvallinen ratkaisu. Harri Aholla oli Ari Hilliltä perityssä urheilutoimenjohtajan Nokia Communicatorissa numero valmiiksi muistissa. 

Kauden jälkeen tuskin nostellaan poikaa, mutta vedetään taatusti jälleen hiivaa. Sitten Bume lähtee. 

Eikä enää palaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle