Lapa jäähän: "Lajina lätkä on aika brutaali" − HIFK:n fysioterapeutti kertoo, mitä naisten liiga-arki vaatii pelaajilta

Naisten Liiga / Podcast
Michaela Pejzlován ja Julia Liikalan musiikkimaku saa Joonas Lahtiselta kritiikkiä. Kaukalotaide sen sijaan sujuu esimerkiksi kivi-paperi-sakset -tuuletuksen muodossa.
Kuva © Aleksi Koskinen
HIFK:n fysioterapeutti Joonas Lahtinen valottaa, millaista kehonhuoltoa Stadin Gimmoissa tehdään. Hän kertoo myös, millaisia ovat yleisimmät naisten jääkiekossa ilmenevät ongelmat liikunta- ja tukinivelten kohdalla.

20. jakso. Kuunneltavissa myös Jatkoajan Spotifysta ja Youtubesta.

01.35 HIFK-fysioterapeutti Joonas Lahtisen vierailu
29.35 SDHL- ja SWHL-katsaus
33.20 Naisten Liigan syyskuu tarkastelussa
38.25 Mitä odottaa Naisten Liigan lokakuulta?
44.05 Podiadin tähdistökentällinen

Lapa jäähän -podcastin tuoreessa jaksossa HIFK:n fysioterapeutti ja osteopaatti Joonas Lahtinen avaa, millaista hänen arkensa on Naisten Liigan huippuorganisaatiossa. Lahtinen kertoo myös, millaisia vammoja naisten jääkiekossa nähdään eniten sekä miten niitä ehkäistään ja hoidetaan.

− Lajina lätkä on aika brutaali. Pitää olla kova hapenottokyky, lihasvoimaa ja kestävyyttä, kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Koko paketti, jos haluaa ihan huipulle päästä, Lahtinen listaa naisten kärkitason jääkiekon edellytyksiä yksilölle.

Lahtinen paljastaa myös, millainen työympäristö naisten liigajoukkue HIFK on. Muun muassa joidenkin pelaajien musiikkimaku pistää ajatuksen rullalle. Miestenkin joukkueiden parissa työskennellyt Lahtinen on nauttinut ajastaan Stadin Gimmoissa.

Lisäksi jaksossa luodaan silmäys eurooppalaisiin huippusarjoihin SDHL:ään ja SWHL:ään alkukauden osalta. Pääpaino on tuttuun tapaan Naisten Liigassa ja sen ensimmäisissä runkosarjakuukausissa.

Ketkä tällä kertaa nousevat myyttiseen Podiadin tähdistökentälliseen?

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle