Leijonat päätti EHT:n turnausvoittoon − Ruotsi taipui voittomaalikisassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonapaitaan palannut Puljujärvi upotti ratkaisevan rangaistuslaukauksen Ruotsin verkkoon.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Leijonat väänsi voiton myös Tsekin EHT:n päätösottelustaan, kun Ruotsi kaatui tiukan kamppailun jälkeen voittomaalikisassa 4−3-lukemin.

Ruotsi oli avauserässä aavistuksen hallitsevampi osapuoli ja Harri Säteri leijonamaalilla sai venyä kiekon tielle kaikkiaan 12 kertaa. Leijonillakin oli kuitenkin tilaisuutensa ja pari minuuttia ennen erätaukoa Eemeli Suomi iski ottelun avausmaalin.

Max Friberg toi Ruotsin tasoihin kuitenkin heti toisen erän alkuun, mutta vain hetki siitä ja Oliwer Kaski kiskaisi Konsta Heleniuksen aloitusvoiton jälkeen Suomen uudelleen johtoon.

Varsin tasaisessa erässä edettiin maalien muodossa myös tasatahtiin, sillä ensin Felix Ungen Sörum tasoitti ottelun 2−2:een, mutta vielä ennen erän puoliväliä Patrik Puistola pääsi viimeistelemään ruotsalaispuolustajan antaman harhasyötön seurauksena Leijonille kolmannen täysosuman.

Kolmaskin erä tarjosi tiukan tasaista kamppailua. Ruotsi onnistui erässä hyödyntämään oman erikoistilanteensa, kun Jesper Fröden tasoitti lukemat 3−3:een hieman erän puolivälin jälkeen.

Ottelun ratkaisu syntyi lopulta vasta voittomaalikisassa. Säteri torjui kilpailussa neljä ruotsalaisyritystä, sillä ainoastaan tähtipuolustaja Rasmus Dahlin onnistui ohittamaan leijonavahdin. Leijonista maalinteossa onnistuivat puolestaan Kaski, Helenius sekä ratkaisevan osuman taituroinut Jesse Puljujärvi.

− Olen tyytyväinen joukkueen suorituksiin jäällä. Vastassa oli erittäin hyvä joukkue ja pelattiin tasaväkinen ottelu. Voitto rankkareilla tietysti tuntuu paremmalta kuin tappio. Ollaan oikealla tiellä. Pelattiin huippujoukkuetta vastaan hyvää jääkiekkoa. Ei hirveästi viisi vastaan viisi-pelissä paikkoja annettu, vaikka uhka oli koko ajan päällä, totesi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen TV5:n haastattelussa.

Leijonien Prahaan matkaava kisajoukkue julkaistaan Jalosen mukaan todennäköisesti vielä sunnuntain aikana.

− Vaikeita ratkaisujahan ne aina ovat, kun tasaisia pelaajia on paljon. Aika paljon se sitten menee roolituksen kautta, että mihin rooliin tarvitaan pelaajia. Ainahan joku on alussa 13. hyökkääjä ja 14. hyökkääjä ja mietitään, mitä he joukkueeseen tuovat, jos joku loukkaantuu tai halutaan vaihtaa. Aikamoinen palapeli se on, mutta pitkällä siinä jo ollaan, ettei ihan nollista nyt lähdetä, Jalonen ennakoi tulevia pelaajavalintoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle