Liiga-finaalit: Tappara oli juonut ylimääräisen kupin aamukahvia – näpäytti Pelicansia kahdesti ja se riitti avausvoittoon

LIIGA / Uutinen
Tappara juhli lopulta kolme kertaa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Pelicansista ei ollut finaalisarjan avauspelissä Tapparan kaatajaksi maalinteon tehokkuudessa. Kahden maalin avauserä nosti kotijoukkueen johtoon, jota se ei ottelussa menettänyt.

Liiga-finaalit mallia 2024 potkaisiin edellisvuoden tapaan käyntiin Tampereella. Ennakkosuosikkina finaaleihin lähti hallitseva mestari Tappara, mutta tänä vuonna joukkueiden tasoerot ovat hieman edellistä pienemmät.

Tappara–Pelicans 3–1 (Otteluvoitot: 1–0)

Kovin odotuksin otteluun lähtenyt Pelicans sai avauserässä aikaan näennäistä kiekonhallintaa sen alussa. Pieni pyöritys sai kuitenkin tylyn päätöksen jo kolmannella minuutilla, kun Tappara lähti vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Petteri Puhakka pääsi nousemaan vapaasti maalintekopaikkaan keskeltä.

Nick Halloranin tarkka poikittaissyöttö oli helpohko iskeä maaliin. Syöttöä edelsi tyylikäs Oiva Keskisen "peliliike", jolla hän ohjasi toisen Pelicans-puolustajan itseensä, pois Halloranin tieltä.

Avauserän lopussa sama ketju iski uudelleen.Tällä kertaa maalintekoon pääsi puolustaja Otto Leskinen. Erän kokonaiskuvassa myös Pelicans sai rakennettua kiekon omien tavoitteidensa mukaista pelin rytmittämistä, mutta maalipaikoiksi se ei realisoitunut.

Toinen erä oli Pelicansilta huomattavasti ensimmäistä parempi. Se sai luotua merkittävästi enemmän tilanteita ja maalintekouhkaa. Yhdessä parhaista tilanteista Kasper Puution laukaus livahti senttejä liikaa oikealle ja osui tolppaan. Christian Heljanko joutui venymään kiekon eteen 12 torjunnan verran, kun Niklas Kokko selvisi neljällä.

Kolmannessa erässä odoteltiin Pelicansilta vielä yhden lisävaihteen löytymistä. Erän kolmannella minuutilla Pelicans sai ensimmäisen ylivoimansa kokonaisuutena siistissä ottelussa, mutta se ei tuottanut kavennusta. Ratkaisun makua saatiinkin erän puolivälissä, kun Tappara haki painetta päätypelin kautta, minkä jälkeen siniviivalle siirretystä kiekosta lähti ottelun upein syöttöketju. Välittömillä jatkokosketuksilla – Olli Juolevilta Petri Kontiolan kautta Veli-Matti Savinaiselle – maalinedustalle nakuteltu kiekko löysi tiensä maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin 4–0 oli lähellä lähes identtisellä kuviolla ylivoimalla. Tällä kertaa Kontiolan roolissa oli Halloran. Kokko venyi kuitenkin tämän kiekon eteen. Pelicans otti lopussa maalivahdin pois ja onnistui kavennuksessa kuusi sekuntia ennen päätössummeria, mutta voiton kannalta sillä ei ollut merkitystä. Kavennuksen teki Luboš Horký.

Kaksi syöttöpistettä kerännyt Halloran valittiin ottelun ykköstähdeksi. Myös Heljanko oli piirun verran kilpakumppaniaan parempi. Finaalisarja jatkuu maanantaina Lahdessa.