Pikkuleijonille ruma selkäsauna – Yhdysvallat iski kisaisännän verkkoon yhdeksän maalia

MAAJOUKKUE / Uutinen
James Hagens kuritti Pikkuleijonia kuudella tehopisteellä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi ja Yhdysvallat ratkaisivat tiistai-iltana A-lohkon voittajan, sillä ennen illan ottelua molemmat joukkueet olivat edenneet turnauksessa voitosta voittoon. Lopulta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Yhdysvallat kaasutteli Teddy Stigan ja James Hagensin hattutemppujen johdolla 9–4-voittoon.

Pikkuleijonien ja Yhdysvaltojen kamppailussa oli selkeä panos, sillä tasatahtia voitosta voittoon edenneet joukkueet ratkaisivat mittelössä myös sen, kumpi nappaa A-lohkon piikkipaikan itselleen. Tappioitta alkulohkosta selvisi lopulta Yhdysvallat, joka kaatoi Pikkuleijonat tylysti maalein 9–4.

Alusta alkaen oli nähtävissä, kuinka pelin intensiteetti ja vauhti olivat aivan eri tasolla kuin kummankaan joukkueen aiemmissa otteluissa. Taklauksia jaettiin aina, kun oli mahdollisuus ja kiekko liikkui sulavasti ja vauhdikkaasti pelaajalta toiselle. Pikkuleijonilla oli myös omat paikkansa, mutta yhdysvaltalaispelaajat pelasivat vahvemmin viisikkona.

Pikkuleijonille tarjottiin myös ylivoimaa, mutta verkko ei Nicholas Kempfin takana heilunut. Näin sen sijaan kävi toisessa päässä, kun Petteri Rimpinen joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 15.53. Teddy Stigan laukaus upposi helpon näköisesti Rimpisen taakse, ja osuman jälkeen Suomi oli pelkkä vastaantulija.

Yhdysvallat ei onnistunut erässä enää maalinteossa, mutta peli pyöri jatkuvasti Suomen puolustusalueella, kun joukkue pääsi lyhyillä syötöillä helposti alueelle. Sama meno jatkui toisen erän puolelle, eikä kulunut kuin minuutti ja 49 sekuntia, kun tilanne oli Yhdysvalloille 3–0 ja Stiga oli viimeistellyt hattutemppunsa. MM-turnauksen pörssikärki James Hagens syötti kaikki kolme osumaa.

Lopulta toinen kaksikymppinen tarjosi yhteensä peräti kahdeksan maalia, joista Yhdysvallat iski viisi ja Suomi kolme. Stigan hattutempun jälkeen oli ensin Kamil Bednarikin vuoro iskeä ylivoimalla, minkä jälkeen Hagens kuorrutti kolme syöttöpistettään myös kahdella täysosumalla.

Suomi näytti olevan jatkuvasti myöhässä kaksinkamppailuista, minkä lisäksi syötöt viuhuivat omien pelaajien lapojen ohi ja yksilövirheiden määrä kasvoi Yhdysvaltojen hyökätessä kovaa päälle. Myöskään rangaistukset eivät joukkuetta auttaneet, kun Yhdysvallat läpäisi alivoimanelikon jatkuvasti poikkisyötöillään, joiden jälkeen oli helppo laittaa peliväline sisään.

Tilanne ei kuitenkaan ollut täysin toivoton, sillä Suomikin sai muutaman hyvän maalipaikan, ja Konsta Helenius kolisutti ylärimaakin. Lisäksi Kempf joutui antautumaan erässä kolmesti, kun ensin Tuomas Suoniemi viimeisteli TPS-puolustaja Mitja Jokisen loistavasta syötöstä ja ennen ottelun puoliväliä Jokinen laukoi itse sydämensä kyllyydestä kiekon verkkoon. Lisäksi vain kuusi sekuntia ennen erän loppua Joona Saarelainen taituroi maalinedustalta lukemiksi 3–6.

Loputkin toivon rippeet katosivat kuitenkin Hagensin ja Trevor Connellyn nopeiden osumien myötä kolmannen erän alussa. Rimpinen lähti maaliltaan ajassa 42.03, kun Yhdysvallat oli karannut jo 8–3-johtoon. Tolppien väliin asteli Kim Saarinen. Sama vaihdos tehtiin myös toisessa päässä, kun Jack Parsons otti torjuntavastuun.

Kolmannessa erässä kovin maalitahti hiipui, mutta kumpikin osapuoli heilutteli vielä verkkoja, kun ensin Suoniemi onnistui läpiajon päätteeksi ja Brodie Ziemer iski joukkueensa kolmannen ylivoimaosuman. Loppulukemiksi taululle jäivät 4–9, mikä antaa Pikkuleijonille pohdiskelun aihetta puolivälierävaihetta ajatellen.

Lopputuloksen myötä Suomi sijoittuu lohkossa toiseksi ja saa torstaina vastaansa Ruotsin. Joukkueiden välinen ottelu alkaa kello 17. Yhdysvallat kohtaa samaisessa puolivälierävaiheessa Sveitsin.