RB Salzburg vei ICEHL:n mestaruuden − Atte Tolvanen voitti arvokkaimman pelaajan palkinnon

Muut Sarjat / Uutinen
Atte Tolvanen torjui RB Salzburgin mestaruuteen kuuden vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
RB Salzburg oli pudotuspeleissä voittamaton ja otti historiansa seitsemännen mestaruuden otteluvoitoin 4−0 unkarilaista Fehérvár AV19:ää vastaan.

Itävallan pääsarja ICEHL:n mestaruus ratkesi myöhään maanantai-iltana, kun RB Salzburg ja Fehérvár AV19 kohtasivat neljännessä finaalissa Székesfehérvárin Ifjabb Ocskay Gábor -jäähallissa.

Kotijoukkue meni ottelussa aluksi 1−0-johtoon, mutta vieraat tasoittivat vielä ensimmäisessä erässä. Reilun 32 minuutin kohdalla Salzburg siirtyi kapteeni Thomas Rafflin maalilla 2−1-johtoon ja lopulta tämä jäi mestaruuden ratkaisseeksi maaliksi. T.J. Brennan laittoi kiekon vielä kerran tyhjään maaliin, kun AV19 yritti tasoittaa ottelua kuuden kenttäpelaajan voimin.

Suomalaispelaajista mestaruutta juhlimaan pääsivät finaaleissa tehot 1+3 kerännyt Jan-Mikael Järvinen sekä päävastuun maalitolppien välissä kantanut Atte Tolvanen. Tolvanen palkittiin ottelun jälkeen pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Ron Kennedy -palkinnolla.

Joukkueessa pelasi kauden aikana myös Rasmus Lahnaviik, jolle ei pudotuspeleissä otteluita kertynyt. Pääosan kaudesta hän pelasi AlpsHL:n RB Hockey Juniorsissa.

AV19:n riveissä hopeamitalin kaulaansa sai maalivahti Rasmus Tirronen

Haastattelussa Tolvanen kertoi ensimmäisen ammattilaismestaruuden olevan hänelle iso asia. Tolvanen nosti myös esille, että edellistä Salzburgin mestaruutta oli voittamassa Juuso Riksman, ja vitsailikin todenneensa joukkueeseen liittyessään "If you wanna win, hire a Finn" (Jos haluat voittaa, palkkaa suomalainen).

» Lähetä palautetta toimitukselle