Tšekin mestari on selvillä – viidettä kertaa peräkkäin juhliva Třinec kaatoi runkosarjan voittajan seitsemännessä ottelussa

Muut Sarjat / Uutinen
Pardubice on voittanut runkosarjan kaksi kertaa putkeen, mutta kummallakaan kerralla se ei ole pystynyt voittamaan mestaruutta.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
HC Dynamo Pardubice ja HC Oceláři Třinec tahkosivat tasaisen finaalisarjan, jossa mestari saatiin selville vasta seitsemännen ottelun toisessa jatkoerässä. Vierasjoukkue Třinec pääsi juhlimaan peräti viidettä peräkkäistä mestaruutta.

Finaalisarjassa kohtasivat toisensa runkosarjan voittaja Pardubice sekä hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt HC Oceláři Třinec. Joukkueet nappasivat tililleen voittoja lähes vuorotahtiin. Pardubicella oli ensimmäinen ottelupallo perjantaina, mutta Třinec nappasi kotonaan vakuuttavan 4–1-voiton ja venytti ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Ratkaisevassa finaaliottelussa edettiin 1–1-tasalukemissa kolmanteen erään ja lopulta jopa toiseen jatkoerään saakka, kunnes sankariksi nousi Třinecin oma kasvatti David Cienciala. Ratkaisumaalin myötä Třinec pääsi juhlimaan peräti viidettä peräkkäistä mestaruutta. Keväällä 2020 pudotuspelejä ei koronan vuoksi pelattu, mutta keväästä 2019 lähtien seura on juhlinut joka kerta.

Třinecin konkarihyökkääjä Peter Vrána vei ylivoimalla vieraat johtoon ajassa 24.43, ja Pardubice-puolustaja Ondřej Vála tasoitti lukemat vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän loppua. Maaleja ei enempää varsinaisella peliajalla nähty, vaikka paikkoja oli kummassakin päädyssä.

Kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä voitettuaan laukaukset varsinaisella peliajalla peräti 35–14. Ensimmäisessä erässä laukaukset merkittiin 12–5 ja toisessa 15–3, mutta vieraiden Ondřej Kacetl nappasi maalillaan kiekot varmuudella räpyläänsä kerta toisensa jälkeen. Varsinaisen peliajan päätyttyä kasassa oli jo 34 torjuntaa, kun Roman Willillä niitä oli toisessa päässä vain 13.

Vaikka tilastot olivat kotijoukkueen puolella, oli tulos isolla tulostaululla kuitenkin tasan 1–1, joten finaalisarja huipentui tuttuun tapaan kerrasta poikki -systeemillä pelattavaan jatkoerään. Ensimmäisen jatkoerän aikana peli oli tiukkaa ja tasaista, ja riskejä välteltiin. Laukaukset merkittiin kotijoukkueelle 7–6, mutta varsinaisia tilastomerkintöjä erä ei tarjonnut.

Toista jatkoerää ehdittiin pelata vain alle neljä minuuttia, kun kaupungin oma kasvatti Cienciala iski kiekon ohi Willin. Kotijoukkue joutui pettymään, kun kaksi edellistä runkosarjaa nimiinsä vienyt Pardubice ei taaskaan saavuttanut mestaruutta, vaan sen nappasi jälleen Třinec.