MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada antoi Suomelle kylmää kyytiä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pikkuleijonien MM-kenraali päättyi tylysti Kanadan 5–1-voittoon Espoossa.

Pikkuleijonat kohtasi viimeisessä alle 18-vuotiaiden MM-kotikisoihin valmistavassa ottelussa Kanadan. Espoon iltapäivä oli kuitenkin punavalkoinen Kanadan marssiessa tyylipuhtaaseen 5–1-voittoon.

Ottelu alkoi Suomen kannalta kylmäävästi, kun Ryder Ritchie iski Kanadalle avausmaalin jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Vaahteranlehdet työllistivät otteluun tolppien väliin luistellutta Petteri Rimpistä kiitettävästi, ja Kiekko-Espoon vahti joutui antautumaan vielä toistamiseen avauserässä, kun Charlie Elick viimeisteli Matthew Schaeferin syötöstä. OHL:n Erie Ottersissa pelaava hyökkääjä merkkautti syöttöpisteen myös avausmaaliin.

Erän lopussa Emil Hemming ja Liam Greentree passitettiin väkivaltaisuudesta rangaistusaitioon. Suomelle tarjoutui toisessa erässä kuitenkin kaksi mahdollisuutta kaventaa ottelu ylivoimalla, kun Jett Luchanko passitettiin aitioon kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla ylivoiman ruuti oli märkää, mutta toisella yrittämällä Joona Saarelainen iski Pikkuleijonien ainokaisen Markus Loposen ja Aron Kiviharjun syötöistä.

Kanada vaihtoi ottelun puolivälin tienoilla maalivahtia, kun Ryerson Leenders korvasi Carter Georgen tolppien välissä. Maalivahdin vaihto ei menoa haitannut, sillä Porter Martone ja Carson Wetsch kasvattivat Kanadan johtoa kahdella maalilla.

Päätöserässä lopulliset voiton rippeet riistettiin Pikkuleijonilta, kun Greentree niittasi loppulukemat 5–1 Rimpisen ohi päätöserän toisella minuutilla. Suomi ei saanut enää kiekkoa verkkoon, ja Kanada korjasi kenraalissa voiton kotiin tyylipuhtain lukemin.