Tukholman odotettu derby on uhattuna − AIK:lla ei ole varaa turvata turvallisuutta

Muut Sarjat / Uutinen
AIK ja Djurgården kohtaavat vihdoin toisensa 2.11. Avicii Arenalla.
Kuva © Topi Lainio
AIK ja Djurgården iskevät kaukalossa yhteen kahdeksan vuoden tauon jälkeen, mutta tällä tietoa ilman kannattajakatsomoiden äänekästä tukea.

Tukholmalaisseurat AIK ja Djurgården kohtaavat toisensa miesten jääkiekkoilun merkeissä kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen, kun AIK isännöi derbyä Avicii Arenalla 2. marraskuuta.

Odotetun paikallisottelun tunnelma on kuitenkin lässähtämässä, sillä AIK ilmoitti 21. lokakuuta, ettei sillä olekaan varaa turvata derbyn turvallisuutta.

Tästä syystä AIK lunastaa Djurgårdenin kannattajien otteluliput takaisin, ja ainoastaan AIK-kannattajat ovat tervetulleita otteluun.

Jääkiekko-ottelun turvallisuuskulut tuplaantuivat 16.10. pelatun Djurgården−AIK-jalkapallo-ottelun levottomuuksien myötä.

AIK-kannattajien yhteenliittymä ilmoitti pian seuran ilmoituksen jälkeen, että se boikotoi jääkiekkoderbyä, jos Djurgården-kannattajat eivät pääse otteluun.

Tukholman-derbyillä on levoton historia

AIK ja Djurgården kohtasivat viimeksi SHL:n karsintasarjassa keväällä 2014. Tuolloin Djurgården nousi SHL:ään ja AIK tippui HockeyAllsvenskaniin.

Joukkueiden kohtaaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Djurgården tippui SHL:stä viime keväänä.

AIK ja Djurgården pelasivat SHL:ssä samaan aikaan kausina 2010−2012. Niissä paikallisotteluissa oli säännöllisesti päätykatsomoiden kannattajien kesken katsomorähinöitä, mutta myös äänekäs tunnelma.

Vuoden 2022 ensimmäinen derby oli jo loppuunmyyty, kun AIK ilmoitti Djurgårdenin kannattajien sulusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle