Vierasjoukkueet vahvoilla, vain Dallas kotivoittoon

NHL / Uutinen
Yön kierros tarjosi NHL-jännäreille viisi ottelua. Coloradossa Sergei Samsonov tarjoili ratkaisumaalin rl-kisassa. Toronto haki pistepotin Devilsin kotiareenalta, ja Montreal kaatoi Pittsburghin maalirikkaassa ottelussa. Sharks haki pisteet Chicagosta. Dallasissa nähtiin kierroksen ainoa kotivoitto, kun Stars kukisti niukasti Flamesin.

Dallas - Calgary 3-2

Dallasissa maalinteon aloitti avauserässä vierasjoukkue Flames. Ensimmäisen erän ainoasta osumasta vastasi hyökkääjä Jamie Lundmark. Toisen erän alussa Stars nousi rinnalle ja ohi. Ensin Niko Kapanen sivalsi 1-1-osuman, ja myöhemmin Mike Modano siirsi teksasilaiset 2-1-johtoon.

Calgary nousi vielä tasoihin Jarome Iginlan maalilla, mutta Jason Arnott kuittasi osuman nopeasti, ja vei tähtipaidat uudelleen johtoon. Päätöserä oli maaliton, ja pisteet jäivät Dallasiin.

Flames-hyökkääjä Marcus Nilson jätti pelin kesken avauserässä polvivamman takia, eikä palannut kokoonpanoon. Joukkueen valmentajalla Darryl Sutterilla ei ollut ottelun jälkeen tarkempaa tietoa Nilsonin vamman laadusta.

Chicago - San Jose 4-5ja

Chicagossa ratkaisua haettiin jatkoajan kautta. Avauserä tarjosi peräti neljä osumaa, kun isänniltä vierailta Pat Rissmiller ja Steve Bernier, ja isänniltä Radim Vrbata ja Michael Holmqvist.

Toisessa erässä Chicago siirtyi 3-2-johtoon Radim Vrbatan illan toisella osumalla, mutta Sharks nousi tasoihin tähtisentteri Joe Thorntonin onnistuttua. Päätöserässäkin nähtiin molemmilta osuma; Mark Smith vei Sharksin johtoon, mutta hieman reilu minuutti ennen loppua osui vielä Kyle Calder, ja pakotti San Josen jatkoajalle.

Jatkoajalla iski Sharks, ja Tom Preissing. San Joselle tärkeä pistepotti Chicagosta.

Vesa Toskala, SJ, 30/34 torjuntaa

Ville Nieminen, SJ, 0+1, +/- 0, 14:02

Pittburghissa maalijuhlat, Koivu 0+3

Pittsburgh - Montreal 5-6

Pittsburghissa nähtiin peräti 11 maalia. Avauserän molemmista maaleista vastasi vierailija Canadiens. Chris Higginsin ja Radek Bonkin osumat syntyivät alle minuutin sisällä toisistaan.

Toisen erän alku oli Pensin. Alle minuutin pelin jälkeen isäntäjoukkue kavensi tilanteeksi 1-2 Colby Armstrongin osumalla. Montreal karkasi kuitenkin jälleen kahden maalin karkumatkalle, Chris Higginsin toisella osumalla. Tämänkin jälkeen joukkueet tekivät vuorotellen maaleja, ja kun Penguinsilta erän aikana onnistuivat Colby Armstrong ja Tomas Surovy, sekä Canadiensilta Aleksei Kovalev kahdesti, lähdettiin päätöserään tilanteesta 3-5.

Ottelun viimeinen erä tarjosi kolme maalia. Penguinsilta onnistuivat Noah Welch ja John LeClair, kun taas Montrealin erän ainokaisesta vastasi Michael Ryder. Loppunumerot 5-6, ja pisteet Montrealiin.

Saku Koivu, Mtl, 0+3, +2, 2 laukausta, 15:10

Maple Leafs haki pisteet New Jerseystä

New Jersey - Toronto 3-4

New Jerseyssä nähtiin tasainen kiekkonäytelmä. Toronto johti ottelua 1-2 ensimmäisen erän jälkeen, kun Chad Kilger ja Kyle Wellwood olivat onnistuneet maalinteossa. Devilsin erän ainoan osuman tekaisi hyökkääjä Erik Rasmussen.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali. Maalista vastasi Maple Leafsin ruotsalaissentteri Mats Sundin. Kyseessä oli Sundinin kauden 20:s osuma. Päätöserässä isäntäjoukkue

Devils nousi kahdesti maalin päähän, ensin Scott Gomez kavensi tilanteeksi 2-3, ja Matt Stajan lisättyä vierasjohdon kahteen, kavensi Patrik Elias tilanteeksi 3-4. Enempää ottelussa ei maaleja nähty, ja pisteet Torontoon.

Aki Berg, Tor, 0+1, +2, 2 laukausta, 17:42

Samsonov rl-ratkaisijana

Colorado - Edmonton 3-4rl

Coloradossa haettiin ratkaisua aina rl-kisasta asti. Avauserän jälkeen kotijoukkue Colorado johti 2-1. Edmonton oli siirtynyt 0-1-johtoon Ryan Smythin osumalla, mutta Avs nousi Andrew Brunetten ja Milan Hejdukin maaleilla tasoihin, ja johtoon.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen puolustaja Steve Staios. Päätöserässä nähtiin molemmilta yksi osuma. Jarrett Stoll vei Oilersin johtoon, mutta Jim Dowd nosti Coloradon tasoihin, ja vei ottelun jatkoajalle, ja aina rl-kisaan asti.

Rangaistuslaukauskisassa nähtiin vain yksi maali, siitä vastasi Edmontonin siirtojen takarajapäivänä hankkima venäläishyökkääjä Sergei Samsonov. Tärkeät pisteet Edmontonille.

Antti Laaksonen, Col, 0+0, -2, 2 laukausta, 17:44