Mestis-kokemusta Suomi-sarjaan

MESTIS / Uutinen
Runkosarjan avaus lähestyy Suomi-sarjassakin, joten joukkueita kasaillaan kovaa vauhtia. Sarjaporrasta alemmas vaihtaa jälleen tukku kokeneita Mestis-pelureita, joista nimekkäin on puolustaja Jani Södö.

Keravalaisen HC Keski-Uusimaan Mestis-kokemus lisääntyi entisestään, kun seura kertoi solmineensa sopimukset Södön ja hyökkääjä Jani Tossavaisen kanssa.

26-vuotias Södö on pelannut Mestiksessä yli kaksisataa ottelua viiden kautensa aikana. Viime syksyn kärppäkasvatti aloitti Vantaalla, josta siirtyi kuitenkin kesken kauden LeKin riveihin. Kaikkiaan hän pelasi runkosarjassa 43 ottelua tehoin 5+13. Mestis-uransa Södö käynnisti Kajaanissa.

Södön tavoin myös Tossavainen, 25, edusti viime kaudella kahta eri Mestis-seuraa. HeKissä niin Suomi-sarjaa kuin Mestistäkin tahkonnut hyökkääjä siirtyi viime kaudeksi Mikkeliin, mutta rooli kovassa jukurijoukkueessa jäi liki olemattomaksi. Tossavainen käväisikin kauden aikana pelaamassa myös Titaaneissa. Suomi-sarjassa jyväskyläläinen on iskenyt tehokkaimmalla kaudellaan lähes viisikymmentä pistettä.

Södön ja Tossavaisen lisäksi HC Keski-Uusimaan pelaajarinkiin on liittynyt myös maalivahti Antti Puikkonen. KJT:n A-nuorissa viime kaudella torjunut Puikkonen, 20, treenasi kesän ajan Kiekko-Vantaan kanssa.

Liikehdintää Tampereen seudulla

Pelaajaliikennettä Mestiksestä Suomi-sarjaan tapahtuu toki muuallakin kuin Keravalla. Viime kaudella LeKissä hyökänneet Henri Kallio, Kari Lohtander ja Teemu Koskinen ovat siirtyneet KOO-VEEn rinkiin.

KOO-VEE on ennestään tuttu juttu koko kolmikolle. 24-vuotias Kallio edusti tamperelaisseuraa C-juniori-iästä aina viime kauteen saakka. Vielä Mestiksen tulokaskaudellaan 2006-2007 peräti kuusitoista runkosarjamaalia iskeneelle laitahyökkääjälle mennyt kausi LeKissä oli vaikea. Kallio pelasi vain 23 ottelua, joista saalisti tehot 3+10.

Myös Koskinen, 25, siirtyi viime kaudeksi KOO-VEEsta LeKiin. Paikka Mestis-miehistössä jäi kuitenkin lunastamatta ja valtaosa kaudesta kului Suomi-sarjassa HCM:n riveissä. Täksi kaudeksi Koskinen metsästi paikkaa tryoutilla niin LeKistä kuin SaPKostakin tuloksetta.

Kokenut Lohtander, 33, piipahti puolestaan KOO-VEEssa viime kaudella. Alasarjoissa koko uransa tahkonnut konkarihyökkääjä ei onnistunut avaamaan maalitiliään 28 Mestis-ottelussaan, mutta on ollut Suomi-sarjassa aiemmin varsin tehokas.

Porvoon Huntersin takalinjoille kokemusta tuo puolestaan viime kevään Kiekko-Vantaassa pelannut Jussi Erkkilä. Vantaalainen aloitti jo viime kauden Porvoossa, josta palasi joulukuussa avittamaan kasvattiseuraansa. Erkkilä juhli keväällä 2007 Mestiksen mestaruutta Kajaanin Hokin riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle