Kauppinen: ”Ei asioiden edelle”

Muut Sarjat / Haastattelu
Espoossa pelatussa toisessa puolivälieräottelussa nähtiin vain yksi maali. Pelin luonteelle sopivasti sen teki puolustaja, KalPan Marko Kauppinen. Vaikka sarja on kuopiolaisille 2-0, ei kokenut puolustaja vielä innostu.

Marko Kauppiselle pudotuspelit ovat SM-liigassa jo kolmannettoista. Suurinta tavoitetta hän ei ole vielä saavuttanut, sillä mitalisaldo näyttää toistaiseksi kahta hopeaa.


Kauppinen hoiti hommansa puolustuksessa ja teki myös maalin.
Jussi Kivimäki

Puolivälieräsarjan molemmat ottelut ovat olleet vähämaalisia. KalPa on saanut kiekon Blues-vahtien taakse kolmesti, minkä lisäksi yksi osuma on tehty tyhjään maaliin. Siitä huolimatta KalPa on voittanut molemmat ottelut, sillä Blues on osunut vain kerran.

– Sarja on saatu hyvin vauhtiin, mutta jatkossakin voittaminen vaatii hommia, Kauppinen näki.

Ratkaisu illan otteluun oli selvä.

– Maalivahti [Mikko] Koskinen pelasi tänään loistavan pelin, Kauppinen kiitteli.

Koskisen lisäksi suurta ansiota ottelusta saavat myös KalPan puolustajat, jotka siivosivat ahkerasti kiekot silloin, kun Koskinen torjui ne eteensä. Sen myös Kauppinen itse myönsi.

Toisin kuin muissa puolivälieräsarjoissa, KalPan ja Bluesin välillä meno on ollut kohtuullisen rauhallista. Kummassakaan ottelussa ei ole nähty yhtään suihkukomennusta, kun esimerkiksi torstain kaikissa muissa otteluissa vähintään yksi pelaaja joutui jättämään kaukalon ennenaikaisesti.

– Hyvää kiekkoa tämä on ollut. Ylilyöntejä ei ole, mutta kovia taklauksia kylläkin. Molemmilla joukkueilla on kova liike, se tuo nimenomaan niitä.

Maalistaan Kauppinen oli varsin vaatimaton, mutta myöntyi lopulta myös kuvailemaan sitä.

– Pääasia, että joku tekee. [Ossi] Saarinen löysi keskeltä ja pääsin ihan parhaalta sektorilta vetämään.

KalPa tarvitsee vielä kaksi voittoa päästäkseen välieriin. Mestaruus on vielä kymmenen voiton päässä, mutta Kauppinen ei halua ajatella pitkälle:

– Seuraavasta voitosta pelataan, ei mennä asioiden edelle, KalPa-puolustaja lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle