Toni Mäkiaho hyvillä mielin Kuopioon

LIIGA / Haastattelu
Raatajana ja rymistelijänä tunnettu Toni Mäkiaho siirtyi Ruotsista kaikkien pieneksi yllätykseksi Kuopion KalPaan. Paluu SM-liigaan olikin varsin onnistunut, sillä KalPa pystyi voittamaan sarjakakkosen Bluesin ja Mäkiaho viimeisteli joukkueensa toisen maalin lopussa tyhjiin.

KalPan tuorein vahvistus laitettiin heti ottamaan suurta roolia. Pelipaikka löytyi ykköskentän laidasta ja vastuuta tarjottiin myös runsaalla ylivoima-ajalla. Muutamia harhasyöttöjä lukuun ottamatta Mäkiaho selviytyi debyytistään hyvin.

- Ihan hyvältähän se peli maistui. Ainahan se on kiva, kun saa luottoa ja vastuuta, niin on ilo pelata.
KalPalla on hyvä noususuhdanne ja jätkät pelaavat hyvää kiekkoa ja heillä on nälkää pelata. Mukava tulla tänne, kun löytyy vielä muutama ennestään tuttu pelaaja, niin helpottaa kummasti sopeutumista joukkueeseen, kertoi Mäkiaho tyytyväisenä.

Pelirytmiin mukaan jo alusta alkaen

Mäkiaho pääsi hyvään laukaisupaikkaan jo heti ottelun avausminuutilla. Tilanteita riitti muutenkin mukavasti ja ”Mäkkäri” järjesteli ketjukavereilleen tilaa tekemällä omaa, likaista työtään. Mies oli hyvin positiivisin tunnelmin pelistään Sami Kapasen ja Kalle Sahlstedtin kentällisessä.

- Mikäs noitten kanssa pelatessa. Siinä on yksi taskuraketti, joka painaa menemään aika mukavasti. Lisäksi ketjusta löytyy yksi liigan mielestäni parhaita senttereitä ja Kalle jakaa hienosti kiekkoa. Ei voisi paljoa parempaa toivoa, yksi liigan parhaista ketjuista, hykerteli Mäkiaho.

Mäkiaho pyrki selvästi menemään tilanteessa kuin tilanteessa selkeästi maskimieheksi. Tässä roolissa mies voikin nousta kuopiolaisten kannalta arvoon arvaamattomaan, sillä maskipelaaminen on ollut sangen heikkoa kilpipaitojen riveissä.

- Aamutreenit sain alle. Kaikkihan tässä olemme kokeneita pelimiehiä. Tietenkin yritämme sopia keskenämme tietynlaisia juttuja ja kunhan tässä saadaan yhdessä pelejä alle, niin opimme lukemaan myös toisiamme paremmin. Eikä tässä mitään erikoisempia kuvioita mietitty, vaan katsoimme juttuja vähän tilanteen mukaan, tuumasi Mäkiaho kentällisen kuvioista.

Päätös kotimaahan paluusta kypsyi Ruotsissa penkillä istuessa

Mäkiaho aloitti kautensa Elitserienissä, Timrå IK:n paidassa, mutta peliaika jäi hyvistä tehoista huolimatta vähiin. Siirto Kuopioon ja KalPan riveihin oli kiekkopiireissä pieni yllätys. Mies itse tuntui kuitenkin tietävän, minkälaiseen joukkueeseen on tullut.

- Alkukausi meni Timråssa sillä tavalla, että pelit menivät ihan mukavasti. Kuudessa pelissä tein kuusi pistettä, mutta en siltikään saanut minkäänlaista luottamusta valmentajalta, eikä peliaikaa tullut odotuksieni mukaan. Homma ei pisteistä huolimattakaan helpottunut, kun koutsilta ei peliaikaa herunut, kertoi Mäkiaho peleistään Pohjanlahden tuolla puolen.

- Tuumattiin sitten niin, että parempi purkaa sopimus. Takana on kolmen viikon jakso, että en ole pelannut ollenkaan. Ehdin tuossa ajassa jo sitten vähän katselemaan, että mihin tässä lähtisi. Muutama aika hyvä tarjous oli pöydällä, mutta KalPan tarjous oli siinä mielessä paras, että täältä tarjottiin isoa roolia ja tiesin miten joukkueella menee. Päädyin sitten tänne ja tämä oli todella mukava päätös.

Mäkiaho uskoo ominaisuuksiensa auttavan KalPaa eteenpäin

Lauantai-aamuna joukkueen mukaan liittynyt Mäkiaho ei ymmärrettävästi vielä ole ehtinyt joukkueen valmennusjohdon kanssa kovinkaan syvällisiin keskusteluihin, mutta tuore vahvistus uskoo auttavansa joukkuettaan parhaiten vanhoilla vahvuuksillaan.

- Emme ole ehtineet vielä valmennusjohdon kanssa hirveästi jutella, mutta varmasti odottavat minulta kokemusta ja kovuutta kentälle. Uskon myös, että pystyn tuomaan suoraviivaisuutta, maaleja ja syvyyttä hyökkäykseen enemmän. Yritän olla täydentäjänä joukkueen puuttuvien palasten osalta.

Ruotsissa alkukausi oli sangen tehokas. KalPa-paidassa voitto irtosi heti ensimmäisessä ottelussa ja loppuhetkien maali tyhjiin oli kuin kirsikka kakun päälle hyvän alun kunniaksi. Vaikka muutaman viikon pelaamattomuus kieltämättä välillä näkyikin, Mäkiaho olikin silmin nähden tyytyväinen omaan, sekä joukkueensa suoritukseen.

- Tästä oli hyvä aloittaa. Tänään kaatui sarjakakkonen ja eilen sarjakärki, joten tästä on hyvä jatkaa kohti tiistaita ja uusia koitoksia, myhäili Mäkiaho päättäväinen katse silmissään.

» Lähetä palautetta toimitukselle