Jukka Jalonen kritisoi SM-liigan tuomarilinjaa

LIIGA / Artikkeli
A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ihmettelee SM-liigan löystynyttä linjaa eritysesti mailahäirinnän suhteen. Linja on Jalosen mukaan selvästi sallivampi kuin kansainvälisissä peleissä.

Leijonat otti edellisessä EHT-turnauksessa Moskovassa ison tukun kaksiminuuttisia. Jalosen mukaan syy oli siinä, että pelaajat ovat tottuneet SM-liigassa, että mailalla saa häiritä eikä siitä joudu jäähylle.

– SM-liigassa saa hakata ja huitoa pirusti. Mailahäirintä on liian voimakasta. Ero on äärettömän suuri verrattuna kansainvälisiin peleihin. Bluesinkin CHL-peleissä näki, että jäähyjä tuli ihan eri lailla kuin SM-liigassa, Jalonen kritisoi.

– Kansainvälisissä peleissä tulee heti jäähy, jos mailaa käyttää muuhun kuin kiekolliseen pelaamiseen. Siitäkin tulee jäähy jos lyö mailalla mailaa. Ennen Moskovan turnausta emme paneutuneet tähän riittävästi, ja pelaajamme pelasivat siten, miten ovat tottuneet pelaamaan. Nyt aiomme paneutua tarkempaan tuomarilinjaan, mutta ei se helppoa ole.

– Tietenkin sitä toivoisi, että kansallisissa sarjoissa vihellettäisiin samalla tavalla kuin kansainvälisissä otteluissa. NHL:ssä otetaan mailahäirintä pois, samoin MM-kisoissa. Suomessa mailahäirintään puututtiin pari kautta sitten, mutta ei enää. En tiedä mistä muutos johtuu, säännöt kun eivät ole muuttuneet, mutta tulkinnat ovat nykyään SM-liigassa löysemmät.

– Minulla on sellainen kuva, että linja on löystynyt juuri tällä kaudella, Jalonen toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle