Matti Kaipainen Ilveksen riveihin

LIIGA / Uutinen
Alkukauden Itävallassa pelannut kokenut Matti Kaipainen vahvistaa Ilvestä loppukauden.

Kohta 32 vuotta täyttävä Kaipainen on Ilveksen oma kasvatti, joka lähti seurasta vuonna 1999. Muutaman Rauman vuoden jälkeen tie vei Keski-Eurooppaan, josta nyt siis paluu kotikonnuille.

- Matti on kokenut pelaaja ja erittäin monipuolinen. Pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä ja useassa eri roolissa. Oikeastaan ainoa heikkous on pieni koko, Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa kommentoi.

- Tunnen Matin pitkältä ajalta, pelattiin junioreissa samaan aikaan, liigassa samaan aikaaan sekä samalla että vastakkaisilla puolilla.

Alkukauden Kaipainen on pelannut Itävallan liigan Salzburgissa.

- Matti oli seuran parhaita pistemiehiä, mutta halusi lähteä pois, Hautamaa selitti.

Lisää kokemusta ja NHL-mies?

Ilves on hankkinut pitkin kautta lisää kokemusta joukkueeseen. Ensin Jesse Niinimäki vaihtui Hannes Hyvöseen, sitten Antti-Jussi Miettinen Jukka Tiilikaiseen ja nyt viimeksi SaiPaan ainakin tilapäiselle lainalle lähteneen Mikko Suvannon tilalle tulee Kaipainen.

- Emme ole tarkoituksella vanhentaneet joukkuetta, näin tässä vain on käynyt, Hautamaa toteaa ja jatkaa:

- Tarkoitus ei ole tulevina vuosina pitää tällaista trafiikkia yllä. Alkukaudesta jätettiin pelimerkkejä sivuun, että voidaan tarvittaessa vahvistaa joukkuetta.

Mikko Suvannon tilanteesta ei ole vielä tullut päätöstä suuntaan tai toiseen. Työsulkupelaajien suhteen Ilves seuraa edelleen tilannetta.

- Meillä ei enää ole hirveästi "kiviä" jäljellä, joten pelaajan pitää olla todellinen vahvistus. Ja ilman muuta sellainen, joka on jo kunnossa. Tässä vaiheessa kautta ei saa mennä kymmentä ottelua totuttautumiseen, Hautamaa listaa vaatimuksia.

- Valmennusjohto on esittänyt toiveen puolustuspään pelaajasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle