Bluesin sentterikalustossa vaihtuvuutta

LIIGA / Uutinen
Espoon Bluesissa miehet vaihtuvat. Seura on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen keskushyökkääjä Darius Pliskauskasin kanssa. Samalla seura tiedotti, ettei keskushyökkääjä Ben Eaves pelaa espoolaisten riveissä ensi kaudella.

Pliskauskas on kotoisin jääkiekon kääpiömaihin laskettavista Liettuasta. 25-vuotiaan sentterin sopimuksessa on kuukauden try out -pykälä. Viime kauden hän pelasi Liepaja Metalurgsin riveissä Valko-Venäjän ja Latvian liigaa.

- Pliskauskas on ikäisekseen kokenut, isokokoinen pelaaja, jonka näin pelaavan jo keväällä B-poolin MM-kisoissa. Yritimme saada hänet jo keväällä, mutta silloin hän ei ollut saatavilla. Mutta hän oli nyt saatavilla, kun paikka tuli, ja olen tosi tyytyväinen, että Eavesin korvaajan on juuri Pliskauskas, seuran pelaajakoordinaattori Jukka Holtari analysoi.

- Hänellä on kuukauden koeaika. Se on reilua sekä seuran että hänen itsensä kannalta. Saa rauhassa totutella pelaajiin ja uusiin varusteisiin.

Viime keväänä Pliskauskas voitti Tallinnassa MM-kisojen ykkösdivarissa pistepörssin, kun hän teki viidessä ottelussa neljä maalia ja antoi kahdeksan syöttöpistettä.

Bluesin kanssa viime viikolla sopimuksen tehnyt kanadalaishyökkääjä Ben Eaves on purkanut sopimuksensa espoolaisten kanssa. Syynä ovat miestä aiemminkin vaivanneet polvivaivat.

- Hän otti itse yhteyttä ja kertoi tilanteesta. Hän on harjoitellut jo useamman kuukauden kotonaan, mutta halusi juuri ennen tänne lähtöään koventaa harjoitteluaan, eikä polvi kestänytkään. Tämä on todella valitettava tilanne, polvivaivat ovat vakavia. Pelaajalla on vain kaksi polvea, seura löytää kuitenkin aina uusia pelaajia, siksi olen erityisen pahoillani hänen puolestaan, Holtari kommentoi.

Pliskauskas on joukkueen mukana harjoituksissa jo tänään ja pelaa ensimmäisen harjoituspelinsä torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle