Koivistolle kauden toinen nollapeli

LIIGA / Artikkeli
Kärppien illan avainhahmoja oli sähäkästi pelannut maalivahti Petri Koivisto. Tauolla lähes täyslepoa viettänyt pelaaja on noussut oululaisten tukipilariksi toisen maalivahdin Tuomas Tarkin loukkaantumisen aikana.

Perinteikäs kinkunsulattelupeli oli maalivahtien osalta loistavaa näytöstä. Kummatkin veräjänvartijat pelasivat energisesti, eikä TPS:n uransa kolmatta liigapeliä pelannut Atte Engren ollut ”pekkaa pahempi”.

Maalivahdit erotti ottelussa puolustuspään virheet. Siinä missä Kärpät pelasi oman maalinedustan ja puolustuspään eleettömän varmasti, sulavasti, mutta ei varovaisesti, TPS teki pari pahaa virhettä. Näistä ensimmäisessä puolustaja suti ohi purkukiekon maalin edessä, toisessa Kärppien Daniel Corso katkaisi roikun hyökkäysalueella ja kolmannessa mies oli täysin vapaana maalin edessä.

Sen sijaan Kärppien päässä oli rauhallisempaa ja tällä adjektiivilla voisi kuvailla myös maalivahdin työskentelyä. Rauhallista mutta terävää pelaamista. Samoin puolustuspäässä meno oli letkeää. Etenkin vasta pitkän jatkosopimuksen tehnyt Atte Ohtamaa pelasi loisto-ottelun.

- Meillä oli tiivis paketti puolustuksen osalta, mikä on aina nollapelin edellytys. Muutama pieni ”härdelli” siinä oli, mutta ei pahempaa, Koivisto itse kuvaili.

Koiviston edellinen ottelu ennen taukoa ei mennyt ihan nappiin. JYP kävi tuolloin hakemassa voiton Raksilassa.

- JYP-pelistä jäi itselle kyllä paljon hampaankoloon. Nyt oli näytön paikka, mikä varmaan näkyi omassa pelissä tuolla jäällä.

Joulutauon jälkeen puhutaan väsymiseen asti ”otteluiden arvoituksellisuudesta”. Ensimmäisen erän alku olikin pienoista tunnustelua.

- Ensimmäisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat vähän vaikeita, mutta sitten pääsin paremmin peliin mukaan. Toisessa erässä tuli paljon vetoja ja täytyi olla kokoajan pelissä mukana. Kolmas oli taas mallikas suoritus joukkueena.

Joulutauko oli Koiviston osalta lähinnä lepoa kovista otteluista ja eliksiirit tulevaan Turussa viime vuonna vaikuttanut mies haki sieltä suunnasta.

- Rentouduin ja lepäsin tauon aikana kunnolla. Kävin Turussa tyttökaverin luona lomailemassa ja irtauduin kiekosta.

Edellisen kerran Koivisto pelasi nollapelin syyskuussa Oulussa Helsingin Jokereita vastaan. Peliaikaa on viime otteluissa tullut ja mies on nauttinut suorituksistaan.

- Peliaika on vastannut suunnilleen sitä, mikä oli itsellä tavoitteenakin. Kyllä olen ihan tyytyväinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle