Konkarihyökkääjä Jesse Joensuu juhli 300 liigaottelun rajapyykkiä maalilla – ”Mitä täällä tapahtuu?”

LIIGA / Haastattelu
Osuma oli Joensuun kauden kolmas.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ässät-kapteeni Jesse Joensuu saavutti eilisillan Tappara–Ässät ottelussa 300 liigaottelun rajapyykin. Tampereen illassa Joensuun sekä Ässien ilta päättyi murskavoittoon 6–2.

Ässät kukisti sarjakärki Tapparan keskiviikkoiltana Tampereella selvin numeroin 6–2. Joukkueen kapteeni Jesse Joensuu oli iloinen, mutta hämmentynyt illasta.

– Poikkeuksellinen ottelu, kun päästiin heti noin suureen johtoon. Kun tilanne on 6–1, siinä vaaditaan tosi paljon tuuria, että vastustaja pääsisi enää mukaan otteluun. Tuntui, että kaikki meni sisään.

Tulos jopa hieman yllätti konkarin.

– Kun miettii, kuinka hyvä joukkue oli vastassa ja me johdimme 6–1, niin totta kai päässä pyörii ajatus ”mitä täällä tapahtuu". Silti samalla oli keskityttävä pelaamiseen.

Ässien seuraava peli on Rauman Lukkoa vastaan, kun joukkueet taistelevat Satakunnan herruudesta. Ottelu Lukkoa vastaan perjantaina on ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen tällä kaudella.

– Viime kaudesta lähtien aina, kun olemme voittaneet isoja seuroja, sen on ollut Ässien kaltaiselle joukkueelle iso juttu. Se antaa uskoa, että kun suorittaa kovalla tasolla, meillä on aina mahdollisuus. Tämä oli yksi niistä.

Illan kierroksen jälkeen patapaidat ovat sarjataulukossa jo kolmantena.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Jatkuuko kapteenin ura?

Patapaitojen kapteeni oli myös osa Leijonien joukkuetta vuonna 2011, kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden.

Joensuu haluaa Ässien menestyvän ja kapteenina hän antaa kaikkensa seuralle. Joensuu kokee olevansa hyvässä kunnossa ja motivoitunut pelaamaan myös tulevaisuudessa, vaikkakin kokee roolinsa olevan muutoksen alla.

– Kyllä minun roolini pienenee koko ajan. Se on hyvä. Meillä oli hyvä joukkue viime kaudella, niin aina sitä kesällä miettii, miten saa uuden joukkueen toimimaan ja hitsautumaan yhteen. Toistaiseksi me olemme onnistuneet siinä hyvin.

– On luonnollista ja todella hieno juttu, että meillä on nyt uusia äijiä, jotka vievät tätä joukkuetta eteenpäin. Yksittäisiä pelaajia en nosta esille, koska sitten jäisi toinen sanomatta.

Ässien kasvatti Joensuu on edustanut Liigassa vain kasvattajaseuraansa. 36-vuotias Joensuu on pelannut myös NHL:ssä Edmonton Oilersissa sekä New York Islandersissa. Konkarihyökkääjä on pelannut myös Suomessa Jokereissa joukkueen pelatessa KHL:ssä. Kasvattajaseura on kuitenkin se tärkein.

– Voin käsi sydämellä sanoa, että minulla on vain yksi tavoite ja se on se, että tämä seura, Ässät, menee eteenpäin. Pystyn ajattelemaan Ässiä ennen itseäni. Vuosia on kuitenkin enemmän takana kuin edessä.

Joensuu haluaa kasvattajaseuransa menevän kokoajan eteenpäin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Liigan taso on laskenut

Joensuun kaikki 300 liigaottelua on saavutettu patapaidassa. Juhlaottelun kunniaksi konkari iski myös maalin Tapparan verkkoon.

Rami Määttä kertoi minulle, että minulla oli 300. liigaottelu. Ei se herätä mitään muita fiiliksiä kuin sen, että olisi hienoa voittaa. Onneksi tänään saatiin voitto.

Joensuu aloitti Liiga-taipaleensa vuonna 2003. Hän kokee Liigan tason laskeneen 20 vuoden aikana. Syynä tähän hän näkee rahan.

– Pelaajat ovat nopeampia ja kevyempiä. Vääntöä kaukalossa on vähemmän. Mutta Liiga verrattuna muihin sarjoihin Euroopassa on mennyt alaspäin ja syynä tälle on raha.

Lopuksi Joensuu muisteli vielä uransa huippuhetkiä nimenomaan Poriin ja Ässiin liittyen.

– Tähän 300 otteluun on mahtunut paljon kohokohtia. Sanotaan vaikka niin, että viime vuoden lauantain voitot himassa sekä hopeakevät vuonna 2006.

» Lähetä palautetta toimitukselle