Slovakian Ján Chovan harmitteli joukkueensa tehottomuutta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ján Chovan joutui pettymään pronssiottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ruotsi vei 18-vuotiaiden MM-kisojen pronssiottelun nimiinsä maalein 4−0. Slovakian hyökkääjän Ján Chovanin mukaan joukkueella oli mahdollisuutensa ottelun alkupuolella.

Slovakia vei ottelun laukaukset kohti maalia nimiinsä lukemin 36-29, mutta mitenkään merkittävästä hallinnasta ei voi pelillisesti puhua. Slovakia sai pelata ottelussa enemmän ylivoimaa, mikä selittää osittain laukauksia.

− Aloitimme pelin hyvin. Meillä oli mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta emme tehneet maalia, hyökkäjä Ján Chovan totesi.

Tasakentällisin Ruotsi oli kiekollisesti parempi, mutta samalla peli pyöri myös kulmissa. Samaa mieltä oli myös Chovan, jonka mielestä loppulukemat eivät kerro koko totuutta paremmuudesta.

− Puolustimme keskustaa hyvin ja Ruotsi ehkä piti kiekkoa enemmän, mutta maalinteko tökki.

Slovakian joukkueesta lähes puolet oli nuorempaa, 2007 syntyneiden ikäluokkaa, johon myös Chovan kuuluu. Hän ei lähtenyt suoraan arvioimaan, miten se näkyy ensi vuoden kisoissa, mutta hän jakoi kiitosta tämän vuoden kisaryhmälle.

− Meillä oli paljon nuorempia jätkiä mukana. Koko turnauksen ajan joukkue oli tiivis joukko hyviä yksilöitä. Ensimmäiset kolme peliä eivät menneet hyvin, mutta näytimme sitten maailmalle, kuinka vahva joukkue meillä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle