Kierrosraportti: HIFK:n pitkä pisteputki päätökseen Ässien käsittelyssä, Kärpät lisäsi Jukureiden ahdinkoa Teemu Turusen johdolla

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigassa pelattiin torstaina Porissa ja Oulussa Ässien isännöidessä HIFK:ta ja Kärppien Jukureita. Kotijoukkueet olivat vahvempia ja HIFK:n pitkä pisteputki tuli päätökseensä.

Jukurien synkät otteet saivat jatkoa – Teemu Turuselle tehot 2+2

Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta Kärpät on nyt voittanut neljä, kun se kaatoi kotonaan Jukurit torstaina maalein 5–1.

Jukurit lähti viikkoon vahvasti voitot mielessään, mutta Oulussa joukkueella ei ollut palaakaan, kun Kärpät löi tiskiin kovat lukemat. Laukauksia oli lähes identtinen määrä, mutta mikkeliläisten vedoista puuttuivat niin mielikuvitus kuin röyhkeyskin. Jukureilla on allaan nyt viiden ottelun tappioputki.

Avauserässä Jukurit löi jopa kiekon useammin maalia kohti, mutta Kärpät-vahti Niclas Westerholm oli hereillä. Vieraiden harmiksi kotijoukkue pääsi avauserässä kahden maalin johtoasemaan, kun Teemu Turunen iski kummatkin maalit. Maalien jälkeen näkyi ajoittainen mailojen puristaminen ja liiallinen yrittäminen.

Toisessa erässä Turunen jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä jäi. Tällä kertaa hän sai nimensä tilastoihin syöttäjänä, kun hän alusti sekä Aleksi Antti-Roikon että Ville Koivusen täysosumat. Erän lopulla oululaisille tarjottiin lisää ylivoimaa, mutta siitä ei joukkue viimeistellyt.

Otto Mäkiselle tarjottiin maalintekomahdollisuutta rangaistuslaukauksen muodossa, mutta edelleen kuparinen jäi rikkomatta. Lopulta Niklas Peltomäki toi pientä lohtua vieraille kavennusmaalillaan, mutta tämän lähemmäs Jukurit ei päässyt. Kärpät pelasi omaa peliään, puolusti viisaasti, eikä lähtenyt keittelemään ihmeliemiä.

Lopulta Kasper Björkqvist naulasi vielä tyhjään maaliin ja ennen sitä Joose Antonen sai niin ikään rangaistuslaukausyrityksen, mutta kiekko ei eksynyt Rasmus Korhosen selän taakse. Lopputuloksen myötä Kärpät nousi sarjataulukossa kuudenneksi, kun taas Jukurit majailee sijalla 11. Kumpikin joukkue on pelannut 12 ottelua ja eroa on tällä hetkellä viisi pistettä.

Kärppien viikko jatkuu kotona lauantaina, kun se isännöi Tapparaa kovassa kamppailussa. Jukurit palaa askiin niin ikään lauantaina, kun se matkustaa Lukon vieraaksi Raumalle.

Maaliodottama:
Kärpät 4,94 – 1,87 Jukurit

HIFK pitkä pisteputki tuli päätökseensä

Helsinkiläisillä oli allaan peräti 11 ottelun pisteputki, joka tuli kuitenkin päätökseensä, kun Ässät nappasi kotivoiton lukemin 4–3.

Ässien torstai-illan kotiottelua seurasi Porissa peräti 5 020 katsojaa. Ässät pääsi niskan päälle jo ensimmäisessä erässä, minkä lisäksi joukkue on nyt niskan päällä myös joukkueiden kauden kohtaamisissa, sillä patapaidat voittivat myös kauden avauskohtaamisen.

Avauserässä kotijoukkue heilutti tahtipuikkoa, kun ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2–0-lukemissa. Maaleista vastasivat Libor Zábranský sekä Dylan Fabre. Maalit tulivat hyvään paikkaan, sillä kummaltakin hyökkääjältä on odotettu enemmän tehopisteitä.

Paine jatkui välittömästi toisessa erässä, kun ottelun puolivälissä maalitaululla olivat lukemat 4–0. Fabre iski illan toisensa ja Jan-Mikael Järvisen maalin jälkeen Roope Taponen sai väistyä maaliltaan.

Kauaa ei HIFK paikoillaan maannut, kun se iski kaksi ylivoimamaalia 42 sekunnin sisään. Ensin osui tulikuumassa vireessä oleva Kristian Vesalainen ja 4–2-kavennuksen löi Julius Nättinen. Vaikka kumpikin joukkue teki erässä kaksi maalia, alkoi peli kääntyä vierasjoukkueelle.

Kolmannessa erässä HIFK sai jobin postia, kun joukkueen kapteeni Ilari Melart joutui poistumaan kaukalosta taklauksen päätteeksi. Puolustaja ei pystynyt kunnolla varaamaan painoa jalalle. Joukkue sai kuitenkin otteluun takaisin Eetu Koivistoisen ja Jesse Seppälän, joten sairastuvan ovi on käynyt molempiin suuntiin.

Kolmannessa erässä Jori Lehterä avasi kauden maalitilinsä tärkeässä paikassa ajassa 56.32. Tämän jälkeen helsinkiläisvieraat löivät kovaa painetta Ässien maalille, mutta punapaidat puolustivat ahkerasti omaa maaliaan ja Niklas Rubin nappasi maalille saakka menneet kiekot. Näin ollen lähes mahdottomalta vaikuttanut nousu neljän maalin takaa jäi vain yhden maalin vajaaksi.

Voitolla Ässät jatkoi vahvaa pelaamistaan kotikaukalossa. Illan ottelu oli Ässien seitsemäs kotiottelu ja näistä mittelöistä taskuun on kertynyt yhteensä 15 pistettä. Porilaiset nousivat voitolla toiseksi sarjataulukossa. Jere Härkälän ryhmä on nyt neljä pistettä sarjakärki Tapparaa jäljessä.

Ässille viikko oli lyhyt, sillä porilaisryhmä ei pelaa enää tällä viikolla. HIFK puolestaan matkaa Porista Turkuun rakkaan vihollisensa TPS:n vieraaksi perjantaina.