Liiga-kierros: Tappara tarrasi kiinni runkosarjan voittoon, TPS:n pudotuspelipaikka varmistui yllättävän sankarin päätösminuutin maalilla

LIIGA / Uutinen
Tappara tarrasi kiinni runkosarjan voittoon.
Lauantai-illan Liiga-kierroksella voittoa juhlivat Tappara, Jukurit, Pelicans, TPS, SaiPa, HIFK ja Ässät.

Lauantain Liiga-kierros tarjosi runsaasti maaleja, sekä dramaattisia loppuja. KooKoo putosi pudotuspelikilpailusta pois, Tappara otti askeleen kohti runkosarjan voittoa ja Pelicans varmisti itselleen kotiedun puolivälieriin.

Tappara–Kärpät 3–1

Lauantain ensimmäinen ottelu tarjosi Tapparalle mahdollisuuden kuitata perjantain karu päätössekuntien tappio Ilvekselle. Siitäkin huolimatta Kärpät aloitti ottelun väkevämmin, kun Julius Junttila vei vieraat johtoon kahdeksan minuutin kohdalla. Perjantaina kirvesrintojen ainokaisen iskenyt Nick Baptiste tasoitti kuitenkin vain viisi minuuttia myöhemmin kovalla one-timer-laukauksella.

Toiseen erään Tappara tuli virkeämmällä jalalla, eikä se katsonut enää taakseen Petteri Puhakan johtomaalin jälkeen. Kapteeni Otto Rauhala johdatti joukkonsa päätöserässä jo kahden maalin johtoon loppulukemiksikin jääneellä 3–1-maalillaan.

Tappara lähtee runkosarjan päätöskierrokselle kolmen pisteen johdossa ennen Ilvestä. Runkosarjan voitto on kirvesrinnoille kuitenkin jo viittä vaille varma, sillä Ilveksen tulisi voittaa tiistain ottelu TPS:n vieraana samalla, kun Tapparan tulisi hävitä HPK:lle. Tuolloin joukkueet olisivat tasapisteissä yhtä monella kolmen pisteen voitolla, jolloin runkosarjan voitto menisi joukkueelle, jolla on parempi maaliero. Tällä hetkellä joukkueiden välinen maaliero on yhdeksän maalin erolla Tapparan hyväksi.

MAALINTEKIJÄT

7.57 0–1 Julius Junttila (Hyry, Anttila)
13.44 1–1 Nick Baptiste (Camper, Liedes)
22.19 2–1 Petteri Puhakka (Keskinen, Halloran)
48.22 3–1 Otto Rauhala

Maaliodottama: Tappara 1,74–2,19 Kärpät

KalPa–Jukurit 2–3 ja.

Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkue Jukurit. Ensimmäistä erää oli pelattu vain vajaat neljä minuuttia, kun Jukurit-konkari Jarkko Immonen onnistui maalinteossa Linus Nässénin esityöstä. Muita täysosumia ei avauserässä nähty, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Jukurien johtaessa 1–0.

Toisessa erässä kotijoukkue KalPa onnistui tasoituksessa. Ajassa 34.46 Juuso Mäenpää avasi joukkueensa maalihanat Oliver Kapasen syötöstä. Kolmannessa erässä Jukurit siirtyi johtoon ajassa 51.54, kun Michal Kovařčík onnistui maalinteossa.

Ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle, kun Aapeli Räsänen tasoitti lukemiksi 2–2 vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ajassa 63.16 Patrik Puistola ratkaisi ottelun vierasjoukkueelle.

03.58 0–1 Jarkko Immonen (Nässén)
34.46 1–1 Juuso Mäenpää (Kapanen)
51.54 1–2 Michal Kovařčík (Leppänen,Kovařčík O.)
59.34 2–2 Aapeli Räsänen (Mäenpää, Simontaival) im, vt
63.16 2–3 Patrik Puistola (Larsen, Mäkinen)

Maaliodottama: KalPa 2,61–3,68 Jukurit

KooKoo–Pelicans 3–6

Ottelun avauserässä nähtiin peräti kuusi maalia. Tasainen ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 3–3. Toisessa erässä Pelicans siirtyi 4–3-johtoon ajassa 28.44, jolloin Nathan Schnarr onnistui maalinteossa. Toisen erätauon viettoon lähdettiin Pelicansin johtaessa yhdellä maalilla. Ottelun kolmannessa erässä Pelicans karkasi selvään johtoon, ja voitti lopulta ottelun maalein 6–3.

3.10 0–1 Leevi Tukiainen (Král, Puutio)
6.08 0–2 Patrik Carlsson (Král, Lasch)
8.23 1–2 Ari Gröndahl (Paajanen, Molin)
11.04 1–3 Lars Bryggman (Carlsson, Lasch)
13.52 2–3 Charle-Édouard D'Astous (Koblížek, Paajanen)
14.48 3–3 Linus Andersson (Teräväinen, Molin) sr
28.44 3–4 Nathan Schnarr (Johannesen, Haatanen)
45.47 3–5 Nathan Schnarr (Tukiainen, Roine)
53.19 3–6 Luboš Horký (Haatainen, Utunen)

Maaliodottama: KooKoo 2,62–2,16 Pelicans

Lukko–TPS 1–2

Raumalla kaikki viihde ottelussa säästeltiin päätöserään. Kaksi ensimmäistä erää tilastojenkin valossa maltillisesti edennyt koitos sai uuden käänteen päätöserän toisella minuutilla, kun Lukko-kapteeni Julius Mattila vei joukkonsa johtoon ylivoimalla. Johtoasemassakin Lukko pelasi holtittomasti ja TPS vyöryi hyökkäysalueelle vahvasti. Lenni Hämäläinen keihästi itsensä suihkuun 12 minuuttia ennen päätössummeria, ja TPS kampesi pitkällä ylivoimalla tasoihin.

Takaisku sisuunnutti isäntiä, ja peli eteni miltei loppuun asti useamman hyvän Lukko-paikan kanssa, mutta etenkin keväällä usein kuultava klisee "jos et itse tee, kaveri tekee" nousi jälleen muistuttamaan olemassaolostaan. TPS sai hyökkäyksen rakennettua viimeisellä minuutilla, ja Oliver Lauridsenin maalille lähettämä kiekko lipui Christopher Gibsonin jalkojen välistä maaliin.

Sankoin joukoin Raumalle matkustanut vieraskannattajien ryhmä sai aihetta juhlaan, sillä TPS varmisti voitollaan pelaavansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

41.26 1–0 Julius Mattila (Westerholm Po., Burke) yv
52.27 1–1 Max Lindroth (Marjala, Wernblom) yv
59.34 1–2 Oliver Lauridsen

Maaliodottama: Lukko 3,06–1,74 TPS

SaiPa–HPK 7–0

SaiPa pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa Lappeenrannassa kannattajien protestoidessa lakanoin seuran hallitusta. Kahden sarjajumbon kohtaaminen toi Kisapuiston 2500-päiselle yleisölle paljon riemua keltamustien takoessa seitsemän maalia ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2016.

SaiPan pelaajistoon kauden aikana murtautunut Peetu Kiukas iski Liiga-uransa avausosuman vain 24 sekunnin pelin jälkeen, mutta seuraavia maaleja saatiin odottaa miltei ottelun puoliväliin. Valtteri Ojantakanen iski ottelussa hattutempun saavuttaakseen viime kaudella hänen asettamansa 23 pisteen piste-ennätyksensä.

SaiPa päättää kautensa tiistaina Lahdessa Pelicansin vieraana, HPK Tampereella Tapparan vieraana.

0.24 1–0 Peetu Kiukas (Niemelä, Kivenmäki)
27.43 2–0 Valtteri Ojantakanen (Aho)
37.23 3–0 Valtteri Ojantakanen (Lipiäinen, Aho) yv
41.58 4–0 Otto Kivenmäki (Kiukas, Tammela)
44.09 5–0 Valtteri Ojantakanen yv
47.20 6–0 Peetu Kiukas (Appelgren, Niemelä)
51.29 7–0 Otto Hokkanen (Tiihonen)

Maaliodottama: SaiPa 2,76–1,01 HPK

Sport–HIFK 1–4

Sport myi kotihallinsa täyteen joukkueen taistellessa tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. HIFK kuitenkin saapui Vaasaan sisuuntuneena perjantaisesta TPS-tappiosta, ja helsinkiläiset marssivat avauskympin aikana jo kahden maalin johtoon. Johan Sundströmin kavennus oli laiha lohtu, kun Iiro Pakarinen ja Eetu Koivistoinen sinetöivät maalit vaasalaisten verkkoon.

Sportin onneksi myös KooKoo kärsi tappion ottelussaan, joten kotkapaidat isännöivät tiistain päätöskierroksella Ässiä ottelussa, jonka voittaja etenee pudotuspeleihin ja häviäjä kesälomalle.

4.31 0–1 Joonas Rask (Koivistoinen, Sund)
9.37 0–2 Kristian Vesalainen (Sund, Martin) yv
31.36 1–2 Johan Sundström (Miketinac, Lööke)
36.25 1–3 Iiro Pakarinen (Kaskimäki, Jääskä)
58.00 1–4 Eetu Koivistoinen (Lehterä, Kotkansalo) tm

Maaliodottama: Sport 2,04–1,05 HIFK

Ässät–JYP 4–1

Ässät päätti kautensa Isomäessä ilman pelikiellossa ollutta, uransa lopettavaa kapteeni Jesse Joensuuta. Ottelun alku sai värikkään käänteen, kun JYP-debytantti Valtteri Alaranta ajettiin ulos vain kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Alaranta oli ehtinyt olla jäällä vain 22 sekuntia ennen vihellystä. Pitkällä ylivoimalla Ässät ei kautensa perinteiden mukaisesti saanut tulosta tehtyä, mutta pelin puolen välin tienoilla tehokas minuutti ratkaisi ottelun.

Roope Talajan ja Leevi Viitalan osumat 49 sekunnin sisällä toisistaan riittivät voittoon, mutta Will Graber kaunisteli loppulukemia kahdella päätöserän osumallaan. Ässät päättää runkosarjansa tiistaina Sportia vastaan ottelussa, jonka voittaja etenee pudotuspeleihin, kun taas JYP isännöi Lukkoa 100-vuotisjuhlakautensa viimeisessä ottelussa.

29.31 1–0 Roope Talaja (Graber, Heimosalmi)
30.20 2–0 Leevi Viitala (Ikonen, Juhola)
55.57 3–0 Will Graber rl
57.04 3–1 Juuso Puustinen (Vidgren, Turkulainen) sr
59.45 4–1 Will Graber (Fabre, Davidsson M.) tm

Maaliodottama: Ässät 3,35–1,53 JYP

Juttua muokattu 9.3.2024 klo 23:36: Korjattu HPK:n kauden viimeisen pelin olevan Tampereella Tapparan vieraana, eikä kotona Lukkoa vastaan.