Kierrosraportti: TPS katkaisi tylysti Pelicansin lennon

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Tiia Mahkonen
26.10.
2023
Liigassa pelattiin torstai-iltana vain yksi ottelu, kun nousukiitoinen Pelicans isännöi Turun Palloseuraa Lahdessa. Vastakohtien ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen turkulaisten 3–2-voittoon. Voittomaalikilpailussa ratkaisevan osuman iski Petrus Palmu.

TPS piti päänsä, selvitti Pelicansin paineistusjaksot ja käynnisti uuden voittoputken

TPS nousi Lahdessa kahden maalin takaa rinnalle, selvitti kahden miehen alivoiman ottelun loppupuoliskolla ja jatkoi käsittämätöntä putkeaan 3–2-voitolla. Seitsemän kertaa on turkulaisten ottelu edennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun, eikä TPS ole hävinnyt näistä otteluista kertaakaan.

TPS sai otteluun erinomaisen lähdön, kun se dominoi jokaisella osa-alueella. Jussi Olkinuora torjui peräti 17 kutia avauserässä, kun Palloseura vietti hyökkäysalueella aikaa yli kahdeksan minuuttia. Toinen erä oli täysin päinvastainen Pelicansin karatessa kahden maalin johtoon. Vuoristoratamainen ottelu päättyi lopulta vasta voittomaalikilpailun jälkeen turkulaisille lukemin 3–2.

Lähtökohdat

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat lähes päinvastaiset. Pelicansilla oli allaan neljän ottelun voittoputki, kun vastaavasti TPS kyllä voitti viikon ensimmäisen ottelun, mutta edellisen kolmen pisteen voiton ja Pelicans-ottelun väliin mahtui peräti 11 ottelua. Ennen keskiviikon voittoa Kärpistä takana oli neljän ottelun tappioputki, jonka aikana joukkue ei saanut pistettäkään. Joukkueiden avauskohtaamisessa Palloseura nappasi pisteet mukaansa jatkoajan jälkeen.

Avaintapahtumat

TPS pyöritti ja piti kiekkoa mielin määrin avauserässä. Pelicans kesti Olkinuoran johdolla kovan paineen nollaten turkulaisten loistavan avauserän. Joukkue sai tästä energiaa ja toisessa erässä TPS-luotsi Tommi Miettinen joutui jo käyttämään aikalisänsä. Pelicans iski toisen kaksikymppisen aikana kaksi maalia ja ottelu näytti jo kääntyvän lahtelaisten syliin.

TPS kampesi itsensä tasoihin, mutta varsinaisen peliajan loppuhetkillä se aiheutti itselleen harmaita hiuksia nappaamalla kaksi samanaikaista rangaistusta. Joukkue kuitenkin selvitti ne ja jatkoi käsittämätöntä saldoaan: vielä kertaakaan ei TPS ole hävinnyt ottelua, jossa on edetty jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.