Senators ja Red Wings veivät yleisön vuoristorata-ajelulle Tukholmassa

NHL / Raportti
Tim Stützle otti ratkaisijan roolin Tukholman NHL-avauksessa.
Kuva © Getty Images - Grant Halverson
Yleisölle tarjottiin NHL-viihdettä koko rahan edestä, kun Global Series polkaistiin käyntiin Tukholmassa. Detroit Red Wings nousi ottelussa 15 minuutin sisällä neljän maalin takaa tasoihin, ja lopullinen ratkaisu nähtiin vasta Suomen kansallispelin tunnelmissa jatkoajalla.

Kauden 2023−24 NHL:n Global Series avattiin Tukholmassa Ottawa Senators − Detroit Red Wings -ottelulla. Ruotsalaisittain polttopisteessä olivat illan kotijoukkueeksi merkityn Senatorsin puolustaja Erik Brännström ja vieraiden Lucas Raymond. Erityismausteensa toi Senators-penkin takana ensimmäistä otteluaan seissyt seuralegenda Daniel Alfredsson.

Lähtökohtaisesti Senatorsin oletettiin olevan alakynnessä ottelussa, mutta Joonas Korpisalon torjunnat ja Senatorsin ykkösketju latoivat taululle 3−0-lukemat jo ensimmäisessä erässä.

Senators iski toisen erän alkuun vielä 4−0-maalin ottelun kymmenennellä laukauksellaan, mutta sen jälkeen suunta kääntyi. Korpisalokaan ei mahtanut enää mitään ja myös kiekkojumalat asettuivat Red Wingsin puolelle.

Seura kiri tasoihin neljällä peräkkäisellä maalilla. Toisessa maalissa Olli Määtän laukaus kimposi muutaman metrin korkealla kaarella maskipelaajasta Korpisalon yli, tasoituksessa puolestaan syöttö kimposi Senators-pelaajan mailasta tolpan kautta maaliin. Erän tapahtumien perusteella voinee sanoa kyseen olleen sanonnan "tuuri pitää ansaita" konkretisoitumisesta, sillä Senatorsilla ei ollut erässä juurikaan mahdollisuuksia.

Kolmas erä oli selvästi ottelun tasaisin. Senatorsille tarjottiin ratkaisun avaimia ylivoimien myötä, mutta terävyys oli jäänyt ensimmäiseen erään. Red Wings -kannattajia ja joukkuetta puolestaan säikyteltiin, kun kapteeni Dylan Larkin teloi itseään aloitustilanteessa ja poistui pukusuojaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin siipipaidat saivat kuitenkin huokaista, kun Larkin palasi penkille.

Ottelun edetessä harva uskoi, että ratkaisua jouduttaisi hakemaan jatkoajalta. Kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa, mutta voittolaukauskilpailu häämötti jo horisontissa.

Sinivalkoista selostajaa vapaasti lainaten, kellossa oli kaksi sekuntia aikaa, kun Drake Bathersonin syöttö pomppasi puolustajan mailasta korkeuksiin matkalla kohti James Reimerin vartioiman maalin edustaa. Maalilla Tim Stützle malttoi hermonsa ja odotti kiekon putoavan luvallisen alas. Pesäpallolyönti saattoi kiekon verkkoon ja ratkaisi lisäpisteen Senatorsille. Saksalaiselle maali oli illan kolmas tehopiste kahden syötön lisäksi.

Illan synkimpiin hahmoihin kuului Red Wings -puolustaja Ben Chiarot, joka kirjautti teholukeman -3, ja heitti vielä kolmannen erän lopussa kiekon katsomoon kaksiminuuttisen arvoisesti. Kuvainnollista Jekyll ja Hyde -palkintoa puolestaan tavoitteli Senators-kapteeni Brady Tkachuk, joka teki kaksi maalia mutta oli myös kentällä kolmen takaiskun aikana.

Suomalaisista Määttä oli tehokkaalla pelipäällä. Yli 20 minuuttia peliaikaa tuotti paljon hyviä ratkaisuja, kaksi syöttöpistettä ja tehopörssiin lukeman +3. Senatorsin tulokas Roby Järventie sai peliaikaa yhteensä 8.27 (0+0, -1), mutta kolmanteen erään valmentaja D.J. Smith tiivisti peliä, eikä Järventie päässyt enää jäälle. Korpisalolle kirjattiin lopulta 37 torjuntaa, jotka tuottivat prosentiksi 90,2 %.

» Lähetä palautetta toimitukselle