HIFK:lle iso takaisku − Sami Lepistö joutuu päättämään pelaajauransa

LIIGA / Uutinen
Kasvattajaseuraansa Jokereita Lepistö edusti kaikkiaan kahdeksalla kaudella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:hon kuluvaksi kaudeksi siirtynyt konkaripuolustaja Sami Lepistö joutuu lopettamaan pelaajauransa terveyssyiden vuoksi.

Sami Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös. Tämän vuoksi 38-vuotiaan puolustajan ammattilaisura tuli päätökseensä.

− Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on tietenkin aina etusijalla, Lepistö kommentoi.

Lepistö teki keväällä HIFK:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Uransa aikana hän ehti pelata kotimaan liigan lisäksi SHL:ssä, NLA:ssa sekä KHL:ssä. Pohjois-Amerikastakin kokemusta kertyi yhteensä yli 300 ottelua NHL:ssä ja AHL:ssä. 

Neljissä MM-kisoissa sekä kolmissa olympialaisissa leijonapaitaa kantanut Lepistö saavutti useita arvokisamitaleja, joista kirkkaimpana keväällä 2011 voitettu maailmanmestaruus.

− Nyt kun tuota aikaa katsoo taaksepäin, niin tuntuu, että se meni todella nopeasti. Sain pelata huippuliigoissa, tavata uusia ihmisiä ja kokea upeita asioita lajin parissa. Jossain vaiheessahan tämä aina loppuu. Kyllä tässä voi ihan pystypäin olla, Lepistö totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle