Liiga-pudotuspelit: TPS tasoitti puntit kotikaukalossaan, Kärpät ja Pelicans nappasivat jo toiset voittonsa

LIIGA / Uutinen
TPS tasoitti puntit ottelusarjassa Tapparaa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Liigan puolivälierien toisissa osaotteluissa voittoa juhlivat Kärpät, Pelicans ja TPS. Kärpille ja Pelicansille voitto oli jo toinen, mutta TPS sen sijaan tasoitti voitot 1–1:een Lukas Wernblomin (2+1) johdolla.

Kärpät voitti Mikkelissä Jukurit jatkoerässä, Pelicans onnistui kaatamaan HIFK:n jo toistamiseen viime hetkien maaleilla ja Tappara taipui Turussa TPS:lle.

Jukurit–Kärpät 1–2 (Otteluvoitot 0–2)

Ensimmäisessä erässä laukaukset menivät tasan 14–14. Erän ainoasta maalista vastasi ajassa 13.35 Kasper Björkqvist. Toisessa erässä Kärpät tasoitti ottelun. Näissä lukemissa mentiin läpi kolmannen erän ja pitkän matkaa jatkoerääkin. Kokenut kevään pelien mies Joonas Kemppainen ratkaisi ottelun Kärpille ajassa 71.22. Osuma syntyi aivan maalinedustalta syntyneestä paluukiekosta.

MAALINTEKIJÄT

13.35 0–1 Kasper Björkqvist (Hermonen, Korpimäki)
43.25 1–1
Patrik Puistola (Jormakka, Helenius)
71.22 1–2
Joonas Kemppainen (Kivistö, Jandus)

Maaliodottama: Jukurit 2,41 – 2,24 Kärpät

HIFK–Pelicans 1–4 (Otteluvoitot 0–2)

Ensimmäisessä erä oli tilastojen valossa tasainen. Kotijoukkue HIFK:lle kirjattiin tilastoihin seitsemän laukausta Pelicansin yhdeksää vastaan. Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton.

Toistakin erää pelattiin pitkään maalittomana, kunnes Pelicansin Aatu Jämsen avasi maalihanat ajassa 34.06. HIFK kuitenkin tasoitti ottelun Joonas Raskin osumalla kolmannen erän alussa. Kolmannessa erässä Pelicans kuitenkin meni menojaan, ja otti puolivälieräsarjan toisen otteluvoiton itselleen. Pelicansin viime hetkien osumat saivat sytykkeen 2–1-osumasta, joka syntyi Roope Taposen seikkaillessa maalinsa takana.

34.06 0–1 Aatu Jämsen (Tukiainen, Hirvonen)
41.55 1–1 Joonas Rask (Kaskimäki, Koivistoinen)
57.08 1–2 Luboš Horký (Schnarr, Salminen)
58.42 1–3 Ryan Lasch TM
59.30 1–4 Juhamatti Aaltonen (Kokko) tm

Maaliodottama: HIFK 2,21 – 1,42 Pelicans

TPS–Tappara 4–2 (Otteluvoitot 1–1)

Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti vierasjoukkue Tappara. Veli-Matti Savinainen onnistui maalinteossa Petri Kontiolan ja Nicholas Baptisten tehtyä esityön. Kotijoukkue TPS tuli kuitenkin tasoihin ajassa 12.21, kun Viljami Marjala heilutti maaliverkkoa Tappara-vahti Christian Heljangon takana. TPS pääsi uudelleen johtoon Casimir Jürgensin maalilla. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen johtaessa 2–1.

Toisessa erässä Lukas Wernblom siirsi TPS:n 3–1-johtoon. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty. Kolmannessa erässä kotijoukkue karkasi johtoon, ja loppulukemat merkattiin TPS:lle 4–2. Tappara tuli vielä kovaa päälle viimeisillä minuuteilla, mutta Aidan Dudas pääsi niittaamaan helpottavan viimeisen osuman tyhjään nuottaan.

07.59 0–1 Veli-Matti Savinainen (Kontiola, Baptiste)
12.21 1–1 Viljami Marjala (Lindroth, Nurmi) yv
17.03 2–1 Casimir Jürgens (Wernblom, Väisänen)
24.35 3–1 Lukas Wernblom (Kulmala, Väisänen)
57.08 3–2 Petri Kontiola (Rauhala, Kemiläinen) im
58.03 4–2 Aidan Dudas (Wernblom) tm

Maaliodottama: TPS 2,81 – 2,11 Tappara