Liiga-unelmasta totta – Jarkko Harjula loppukauden vuokrasopimuksella RoKista Kärppiin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
RoKin kultakypärä pääsee haistelemaan liigaympyröitä.
Tehoilu Mestiksessä toi 29-vuotiaalle Harjulalle liigapaikan.

Oulun Kärpät tiedottaa hankkineensa loppukaudeksi riveihinsä Mestiksen pistepörssin yhdeksännellä sijalla olevan Jarkko Harjulan, joka pääsee debytoimaan kotimaan pääsarjatasolla.

– Kyseessä on isokokoinen rightin hyökkääjä, joka on pelannut hyvän kauden Mestiksessä. Tämä Sodankylän kasvatti on tehnyt joka vuosi hyvää tulosta, ja nyt hän saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan Liiga-tasolla, esittelee Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski uutta hankintaansa.

Urallaan lähinnä Mestiksessä pelannut sodankyläläislähtöinen Harjula on aiemmin pelannut yhden kauden pääsarjakiekkoa Ranskan Ligue Magnusissa kaudella 2021–22. Oulun Kärppiä hän on edustanut U20-ikäluokassa vuosina 2012–2015.

– Minua pyydettiin Oulun Kärppiin loppukaudeksi ja seura näytti siirrolle vihreää valoa. Pienen pojan unelma Liigasta on tulossa todeksi, Harjula iloitsee Rovaniemen Kiekon julkaisemassa tiedotteessa.

Seuransa kultakypärä ehti tehdä tämän kauden 37 Mestis-ottelussa 15 maalia ja yhteensä 39 tehopistettä. Uransa 228 Mestis-ottelun aikana Harjula on tehnyt pisteitä 0,82 pisteen ottelukeskiarvolla.

– Aivan mahtava homma Jakelle. Aika monta vuotta on mies jääkiekkoa pelannut ja se, että hän saa nyt näytönpaikan Liigassa, on hänelle henkilökohtaisesti tietysti hienoa. Toivon Jakelle pelkkää menestystä jatkossa, kommentoi RoKin päävalmentaja Sakari Salmela seuran tiedotteessa.

Salmelan mukaan Harjulan menetys on RoKille kova isku etenkin hyökkäyssuuntaan ja erikoistilannepelaamisen kannalta, ja seura etsiikin loppukaudeksi paitsi kärkihyökkääjää, myös vahvistusta puolustukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle