Marko Tuomaisen Jukurit-pestille vahvistus – "Aion antaa kaikkeni organisaatiolle, että hyvä menestys sekä pelaajia kehittävä arki jatkuvat"

LIIGA / Uutinen
Tuomainen astuu uuden haasteen pariin Liigaan.
Kuva © Timo Savela
Mikkelin Jukurien tulevan kauden valmennusryhmä sai vahvistuksensa, kun seura tiedotti Marko Tuomaisen, Jukka Ahvenjärven ja Jesse Wellingin aloittavan tehtävissä.

Jukurien valmennusryhmän tulevalla kaudella muodostavat päävalmentaja Marko Tuomainen, joka saa avukseen Jukka Ahvenjärven, Jesse Wellingin sekä maalivahtivalmentajana jatkavan Riku Heleniuksen. Kaikkien neljän sopimukset ovat kaksivuotisia ulottuen kevääseen 2026.

− Otan innolla uuden haasteen vastaan, ja aion antaa kaikkeni organisaatiolle, että hyvä menestys sekä pelaajia kehittävä arki jatkuvat myös minun aikakaudellani, Tuomainen kommentoi.

− Kun selvisi, että Olli (Jokinen) ei jatka meillä, tiesimme, että haluamme ehdottomasti jatkaa samaa pelityyliä sekä arkea, joka hänen aikanaan Mikkeliin muodostui. Nyt lähdemme viemään sitä eteenpäin, ja tiedän, ja uskon, että Marko pystyy siihen uuden valmennustiimin kanssa, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen taustoitti valmentajaratkaisua.

Tuomaisen osalta edellinen kausi päättyi vasta viikko sitten, kun IPK vei Mestiksen finaalisarjan nimiinsä seitsemännessä ottelussa. Welling siirtyy Mikkeliin Pelicansin U20-joukkueen penkin takaa, kun taas Ahvenjärvi on ollut kaksi edelliskautta sivussa aktiivivalmentamisesta.

Tuomaiselle päävalmentajapesti on uran ensimmäinen Liigassa. Apuvalmentajan tehtävissä hän on työskennellyt aiemmin JYPissä ja KalPassa. Päävalmentajakokemusta 52-vuotiaalta on myös Heinolan Peliittojen peräsimestä.

− Vaikka kyseessä on Markon ensimmäinen päävalmentajakausi Liigassa, hän tulee saamaan apua Jukalta ja Jesseltä, jotka ovat jo kokeneita roolissaan. Lisäksi valmennusryhmän täydentää nuori maalivahtivalmentaja Riku Helenius, joka osoitti jo viime kaudella omat kykynsä, Hakkarainen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle