Myös Antti Pihlströmin HPK-sopimus purettu – kokenut hyökkääjä siirtyy loppukaudeksi HIFK:hon

LIIGA / Uutinen
Pihlström jättää HPK:n.
Kuva © Ville Tohka
HPK:n taloudellinen tilanne on vaatinut seuralta lisää sopimuspurkuja.

HPK ja Antti Pihlström ovat purkaneet kuluvan kauden kattavan sopimuksensa yhteisymmärryksessä. HPK kertoo tiedotteessaan, että 39-vuotiaan sopimus on purettu seuran talouden turvaamiseksi.

Kuluvalla kaudella Liigan kolmanneksi vanhin pelaaja iski 43 otteluun tehot 8+9. Hyökkääjälle kuluva kausi oli kolmas peräkkäinen HPK:ssa, minkä lisäksi hän puolusti seuran kanssa Suomen mestaruutta kaudella 2006–07. Pudotuspeliottelut mukaan lukien Pihlström pelasi HPK-paidassa 226 ottelua, joissa hän merkkautti tehopisteet 44+60.

– Huikealla jääkiekkourallaan Antti on jo kaiken kokenut. Hän on viimeisen päälle ammattilainen, joka on pelannut kovimmissa liigoissa ja menestynyt urallaan upeasti, kertoo HPK:n jääkiekkojohtaja Erkki Rajamäki seuran tiedotteessa.

Pihlströmin uusi osoite on HIFK. Helsinkiläisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan uutisen yhteydessä, jossa kerrotaan myös seuran sopimuspelaaja Kasper Lundellin siirtyvän vastakkaisessa suunnassa Hämeenlinnaan. Pihlströmin sopimus HIFK:n kanssa on loppukauden kattava.

– Tiedämme hyvin Antin tuomat vahvuudet ja uskomme hänen auttavan joukkuetta tämän kevään peleissä, kertoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

HPK:n lisäksi mittavan uran tehnyt laituri on edustanut Liiga-tasolla Espoon Bluesia, SaiPaa ja JYPiä. Hänen vyöllään on myös 54 NHL-ottelua vuosilta 2007–09.

Pihlström on edustanut Suomea kahdeksan kertaa MM-kisoissa ollen tärkeä osa vuoden 2011 maailmanmestaruuden voittanutta joukkuetta. Hyökkääjän palkintokaapissa on myös olympiapronssi vuodelta 2014.

Jo aiemmin heikosta taloudellisesta tilanteestaan tiedottanut HPK on purkanut runkopelaajistaan myös Danick Martelin ja Markus Nenosen sopimukset. Hämeenlinnalaisseura on Liigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä sijalla 14. 

Juttua muokattu 30.1.2024 klo 15:20: Lisätty tieto HIFK-siirrosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle