SHL:n neljännesvälierät saatiin päätökseen – suomalaishyökkääjä nousi ratkaisuottelun sankariksi

SHL / Uutinen
Juhani Tyrväisen maali siivitti Luleån jatkoon.
SHL:n neljännesvälierien jatkoonmenijät ovat Luleå HC ja Rögle BK. Juhani Tyrväinen nousi Luleån sankariksi ratkaisuottelussa.

SHL:n neljännesvälierät saatiin päätökseen maanantaina, kun Luleå HF lähetti Örebro HK:n kesälomille otteluvoitoin 2–1.

Luleån selvästä hallinnasta huolimatta koko kauden vaivannut tehottomuus vaivasi edelleen. Ratkaisua jouduttiin hakemaan kolmannessa ottelussa jatkoerästä asti. Juhani Tyrväisen maalilla voitto merkittiin Luleålle lukemin 1–0.

Laukaukset merkittiin Luleålle lukemin 43–16 ja joukkue sai pelata peräti 16 minuuttia ylivoimaa varsinaisella peliajalla. Vasta jatkoerän ylivoima toi tulosta, kun Linus Omarkin laukaus upposi Tyrväisen kautta Jonas Arntzenin selän taakse.

Arntzen oli sarjassa selkeästi Örebron paras pelaaja. Norjalaismaalivahti pelasi Örebron kaikki kolme peliä, vaikka hän kauden aikana olikin selkeästi kakkosvahti Jonas Enrothin takana.

Tyrväinen oli maalintekijänä myös joukkueiden toisessa kohtaamisessa, mutta merkittävämmäksi sankariksi siinä ottelussa nousi kokenut yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Connolly kahdella osumallaan. Connollyn kaksi osumaa oli myös huomattava asia siksi, että hyökkääjälle merkittiin runkosarjassa vain kaksi maalia.

Luleån tehokkain suomalainen on ollut Tyrväinen kahdella maalillaan. Oskari Laaksosen tilastoihin merkittiin yksi maali. Pienelle peliajalle jäänyt Olli Nikupeteri ei tehoja saanut aikaiseksi.

Örebron suomalaisista Hannes Björninen syötteli yhden maalin. Rasmus Rissanen ja Robert Leino jäivät nollille.

Toinen neljännesvälierien ottelupareista katkesi jo aiemmin suoraan kahdessa ottelussa, kun Rögle BK päätti Timrå IK:n kauden 2–0-lukemin.

Timrån loppukauden huono vire sai siis jatkoa pudotuspeleissä. Joukkueen viimeisestä kuudesta ottelusta he pystyivät ainoastaan yhteen jatkoaikavoittoon runkosarjan puolella. Rögle puolestaan jatkoi hyvässä vireessä. Voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen.

Röglen suurin sankari oli maalivahti Christoffer Rifalk, joka torjunnoillaan siivitti ängelholmilaiset jatkoon. Tilastoihin hänelle merkittiin torjuntaprosentiksi 95,89.

Timrån suomalaisista tilastoihin merkintöjä saivat Axel Rindell (0+2) ja Elmeri Eronen (0+1). Panu Mieholle ja Joonas Lyytiselle ei tehoja kertynyt.

Sarjan tappion myötä päättyivät myös Rindellin, Miehon ja Lyytisen aikakaudet Timråssa.

Puolivälierävaihe alkaa torstaina. Otteluparit ovat Färjestad BK–Rögle, Frölunda HC–Leksand, Växjö Lakers–Luleå ja Skellefteå AIK–Linköping HC. Välieriin vaaditaan totutusti neljä voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle