SHL:n puolivälierät saatiin pakettiin – useita suomalaisia ratkaisurooleissa

SHL / Uutinen
Jere Innala johdatti tehoillaan Frölundan mitalipeleihin.
SHL:n puolivälierät on saatu pakettiin. Jatkopeleihin etenivät ennakkosuosikit, mutta myös yksi suuri yllättäjä.

SHL:n puolivälierät saatiin päätökseen keskiviikkona, kun viimeisestäkin parista löytyi jatkoonmenijä. Välierät alkavat perjantaina ottelupareilla Växjö Lakers–Rögle BK ja Skellefteå AIK–Frölunda HC.

Kaikki muut puolivälieräsarjat katkesivat suoraan neljässä ottelussa lukuun ottamatta Frölunda HC:n ja Leksand IF:n välistä sarjaa. Joukkueiden sarja venyi seitsemänteen otteluun, joka ratkesi jatkoerässä Mikael Ruohomaan osumalla lukemin 3–2.

Suomalaiset olivat muutenkin merkittävässä osassa Frölundan joukkueessa. Ruohomaalle tilastoihin seitsemässä ottelussa merkittiin lukemat 2+2=4 ja Jere Innalalle peräti 5+2=7. Innala pitää samalla hallussaan pudotuspelien pistepörssin toista sijaa Röglen Dennis Everbergin takana.

Puolivälierien suurin yllättäjä oli ehdottomasti Rögle, joka lähetti runkosarjan voittajan Färjestad BK:n kesälomille. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa, jotka pelattiin Karlstadissa, Rögle ei antanut armoa kotijoukkueelle. Ensimmäinen peli päättyi 2–6 vierailijoille ja toinen 0–3.

Röglen suurin sankari ja voiton takuumies pudotuspeleissä on tähän mennessä ollut maalivahti Christoffer Rifalk. Kiekot ovat tarttuneet Rifalkin räpylään 95,94 % varmuudella.

Runkosarjan toiselle sijalle sijoittunut Växjö hoiteli tuskaisen kauden pelanneen Luleå HC:n melko helposti. Luleån maalinteko oli tehotonta läpi kauden ja sama meno jatkui pudotuspeleissä.

Tähtipelaaja Linus Omark muun muassa ei tehnyt maaliakaan. Paras pistemies olikin Juhani Tyrväinen neljällä pisteellään ennen puolustaja Oskari Laaksosta, jolla pisteitä oli kolme.

Växjön tehokkain tähän mennessä on Kalle Kossila lukemilla 1+4=5. Joukkueen maalilla vastuun on kantanut kaikissa neljässä ottelussa Emil Larmi.

Neljäs mestaruutta tavoitteleva joukkue Skellefteå joutui yllättävän ahtaalle Linköping HC:n kanssa, vaikka voittikin sarjan suoraan neljässä ottelussa. Sarjan otteluista kolme ratkesi vasta jatkoerässä. Ainoastaan viimeinen ottelu ratkaistiin varsinaisella peliajalla, ja Skellefteå vei tuon kamppailun nimiinsä lukemin 2–0.

Skellefteå on joukkue, jota ei kannata ylivoimalle päästää. Joukkueen ylivoimaprosentti on tähän mennessä pudotuspeleissä tasan 40. Toki paljon huonompi ei ole Röglenkään lukema (38,89 %).

Perjantaina 5. huhtikuuta alkavien sarjojen jatkoonmenijät ovat selvillä viimeistään torstaina 18. huhtikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle