NHL:n ulosostetut sopimukset: Cassels ja Lachance sivuun sinitakeista

NHL / Uutinen
NHL-seurat jatkavat palkkataakkojensa keventämistä ostamalla ulos ylipalkattujen kokeneiden pelaajien sopimuksia. Viimeisimpimpänä työnpaikanhakijoiksi ovat joutuneet Andrew Cassels ja Scott Lachance, jotka ovat tähän asti olleet Columbus Blue Jacketsin palkkalistoilla. Tähän uutiseen päivitetään jatkossa NHL-pelaajien sopimuksien irtisanomiset.

Columbus Blue Jackets liittyi pelaajasopimuksia palkkasyistä irtisanoneiden seurojen joukkoon, kun se ilmoitti ostavansa ulos kokeneen puolustajan Scott Lachancen sopimuksen. Lachance olisi tulevalla kaudella tienannut runsaat 1,5 miljoonaa dollaria.

Samalla Blue Jackets laittoi keskushyökkääjä Andrew Casselsin waiver-listalle. Jos Cassels ei kelpaa millekään seuralle, kokee hän saman kohtalon kuin Lachancekin. Casselsilta jäänee näin saamatta noin 2,3 miljoonan dollarin kausipalkka.

Gratton ulos Avalanchesta

Colorado Avalanche leikkaa pelaajabudjettiaan ostamalla ulos isokokoisen Chris Grattonin sopimuksen. Gratton olisi ansainnut tulevalla kaudella 1,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Gratton oli myös waivers-listalla, mutta Avalanche joutui ostamaan sopimuksen ulos, kun mikään muu seura ei ollut kiinnostunut Grattonia nappaamaan.

Wild hylkäsi Johnsonin

Minnesota Wild osti rajuotteisen hyökkäjä Matt Johnsonin sopimuksen ulos. Johnson olisi tienannut lähes 900 tuhatta dollaria kaudessa seuraavan kahden kauden aikana.

Holik lähtee Rangersista

NY Rangersin tsekkihyökkääjä Bobby Holik on viimeisin NHL-pelaaja, jonka sopimus on ostettu ulos. Yli tuhat NHL-peliä pelannut Holik olisi tienannut ensi kaudella 6,7 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kaudella 2003-04 Holik oli Rangersin paras pistemies tehden 82 runkosarjan ottelussa 25 maalia ja 56 pistettä.

Panthersin ja Bironin tiet erkanevat

Florida Panthers osti puolustaja Mathieu Bironin sopimuksen ulos. 25-vuotias Biron pelasi Panthersissä 91 ottelua tehoilla 4+18. Ennen Floridaa hän edusti myös NY Islandersia ja Tampa Baytä.

Mathieu Biron on Buffalon maalivahdin Martinin pikkuveli.

Red Wings -kolmikko vapaaksi

Detroit Red Wings päästää kolme nimekästä pelaajaansa vapaille markkinoille, jotta joukkue saa tehtyä tilaa palkkabudjettiinsa. Jos pelaajia ei kukaan waiver-listalta valitse, Red Wingsin odotetaan ostavan heidän sopimuksensa ulos. Näin autokaupungissa päästään eroon lähes kymmenen miljoonan dollarin arvoisista sopimuksista.

Hatcher liittyi Detroitin vahvuuteen kaudeksi 2003-2004, mutta loukkasi polvensa kauden kolmannessa pelissä ja istui sivussa valtaosan kaudesta.

Whitney on myös Detroitin hankinta kaudeksi 2003-2004, ja hänen odotettiin täyttävän Anaheimiin muuttaneen Sergei Fedorovin jättämä aukko hyökkäyspäässä. Whitneyn saldoksi näillä näkymin ainoaksi jääneellä kaudellaan muodostui 14 maalia ja 29 syöttöä.

Ärhäkkä Darren McCarty on Detroitin fanien suosikki pelityylinsä myötä. Hänet muistetaan eritoten pelaajana, joka kävi kiivaita kamppailuja Coloradossa pelanneen Claude Lemieuxn kanssa ja mies teki mm. vuoden 1997 Stanley Cupin ratkaisseen osuman upealla soolomaalilla.

Pierre Turgeonin sopimus liian kallis Dallasille

Dallas Stars puolestaan käveli ulos sopimuksestaan Pierre Turgeonin kanssa. Turgeon liittyi Dallasin vahvuuteen kaudeksi 2001-2002 rajoittamattomana vapaana agenttina St. Louis Bluesista. Kolmen pelatun kauden aikana hän ei tehnyt yli 15 maalia kertaakaan, ja olikin Dallasille pettymys suureen, kuuden miljoonan dollarin, palkkaansa nähtynä. Ostamalla Turgeonin sopimuksen ulos Dallas vähentää ensi kauden pelaajabudjettiaan 4,56 miljoonalla dollarilla.

Raha ratkaisee myös Phoenixissa

Viimeisimmän NHL-kauden Phoenix Coyotesissa sekä St. Louis Bluesissa pelanneen Savagen sopimus olisi oikeuttanut 2,85 miljoonan dollarin tuloihin. Kanadalaishyökkääjä sopimuksen ulososto maksoi Coyotesille 1,9 miljoonaa dollaria.

Coyotes kauppasi Savagen kauden 2003-04 lopulla Bluesiin, mutta kanukkilaiturin oikeudet ja jäljellä oleva sopimus palautettiin takaisin Coyotes-organisaatiolle kauden päätyttyä. Coyotesiin Savage siirtyi Montreal Canadiensista vuoden 2002 tammikuussa. Toiseen suuntaan kaupassa matkasi Sergei Berezin.

Flyers osti Amonten, Somikin ja LeClairin sopimukset ulos

Pahojen selkävaivojen kanssa pitkään paininut 36 -vuotias voimahyökkääjä LeClair ehti pelata viimeiset 10 kautta Philadelphiassa. Hän oli muun muassa kolmas lenkki Flyersin tuomiopäivänlegioonassa, jonka muut jäsenet olivat Eric Lindros ja Mikael Renberg. LeClair on iskenyt pelaamissaan 873 NHL-ottelussa 382 maalia ja yhteensä 761 pistettä.

Chicago Blackhawksin paidassa pääosan urastaan viettänyt 34 -vuotias Tony Amonte puolestaan ehti edustaa Flyersia vain yhden kokonaisen kauden. Phoenix Coyotes kauppasi hänet kevään 2003 siirtorajalla Philadelphiaan vaihdossa Guillaume Lefebvreen ja toisen ja kolmannen kierroksen varausvuoroihin. Amonte on pelannut yhteensä jo 1013 NHL-ottelua ja tehnyt näissä 828 pistettä.

Vapaille vesille laskettiin myös tsekkilaituri Radovan Somik. Somik kiekkoili Flyers-paidassa ainoastaan kaksi kautta. Tulokaskautensa 2002-03 Somik vietti kokonaan NHL-kokoonpanossa. Seuraavalla kaudella 28-vuotiaan hyökkääjän tilastoihin tuli myös yksi ottelumerkintä farmijoukkue Philadelphia Phantomista. Kaikkiaan Somik tahkosi 113 NHL-ottelua tehden 12 maalia ja antaen 20 maaliin johtanutta syöttöä.

LeClairin palkka olisi ollut tulevalla kaudella 6,84 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Amonte olisi kuitannut 4,26 miljoonaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle