Liveseuranta: NHL:ssä täysi 16 ottelun kierros – Jatkoaika seurasi koko yön

NHL / Uutinen
Mikko Rantanen oli kierroksen tehokkain suomalaispelaaja.
Kuva © Jarno Hietanen
NHL:ssä pelataan toista kertaa sarjan historiassa 16 ottelun kierros. Jatkoaika seuraa tässä päivittyvässä artikkelissa koko kierrosta, ja tuo esille kierroksen kiinnostavimmat pointit.

Yön NHL-kierros tarjosi toista kertaa 16 ottelua sarjan historiassa. Ottelut porrastettiin alkamaan 15 minuutin välein toisistaan, joten viihdettä oli yhtäjaksoisesti tarjolla jopa melkein kahdeksan tuntia.

Kierroksen suurimmiksi tähdiksi ja puheenaiheiksi nousivat Minnesota Wildin Ryan Hartmanin (3+2) tehoilta, Colorado Avalanchen Mikko Rantasen (1+3) merkkipaalu maalisyötöissä sekä hallitsevan Stanley Cup-mestari Vegas Golden Knightsin historiallisen kova kauden aloitus.

Jatkoaika seurasi tässä artikkelissa yön NHL-kierrosta. Artikkeli päivittyi koko 16 ottelun kierroksen ajan.

01.00 – KIERROS ALKAA
Tästä se lähtee! Washington Capitals ja Toronto Maple Leafs avaavat täyden 16 ottelun kierroksen. Aleksandr Ovetškin vastaan Auston Matthews on todellinen herkkupala kierroksen alkuun. Maaleilla Darcy Kuemper ja Joseph Woll.

01.16 – Videotarkastus vie kierroksen avausmaalin
Capitals osuu Nicklas Bäckströmin lavasta lähteneellä kiekolla ensimmäistä kertaa ylivoimalla tällä kaudella. Maple Leafs-valmentaja Sheldon Keefe kuitenkin näkee osumassa Ovetškinin rikkeen, kun hyökkääjä makaa maalin aikana maalivahdin alueella. Valmentajan haaston jälkeen osuma viedään pois taululta, ja ottelu jatkuu maalittomassa tasatilanteessa.

01.22 – Suomalaisväriä 25 minuutin päästä
Kierroksen ensimmäinen suomalainen pääsee vauhtiin kello 01.45, kun Ukko-Pekka Luukkonen luistelee Buffalo Sabresin tolppien väliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

01.31 – Maple Leafs avaa maalinteon!
Tällä kertaa Washingtonissa on kiekko maalissa laillisesti! Maple Leafs iskee ensin, kun Morgan Rielly ampuu terävästi kiekon takakulmaan ohi Kuemperin.

01.46 – Ensimmäinen erä paketissa
Ensimmäinen erä ensimmäisestä ottelusta on paketissa. Maple Leafsin maalin johdossa edetään erätauolle. Capitals vei tappioasemasta huolimatta erän laukaukset dominoivasti 16–5. Samalla korjattava aiempaan nostoon: Kaikkien otteluiden lähetykset alkavat viisi minuuttia ilmoitettua myöhemmin. Siispä toinen ottelu Ottawa Senators–Buffalo Sabres on vasta alkamassa.

01.52 – Craig Anderson pudotti seremoniallisen avauskiekon
Senatorsia ja Sabresia pitkään edustanut maalivahti Craig Anderson oli juhlan kohteena ennen toista ottelua. Anderson allekirjoitti vastikään päivän mittaisen sopimuksen, jonka ansiosta 42-vuotias sai päättää uransa Senatorsin riveissä. Anderson perheineen tiputti seremoniallisen avauskiekon ennen ottelua.

02.01 – SABRES ISKEE KIEKON MAALIIN - ILMISELVÄ HYLKÄYS LOPPUTULOKSENA
Ottawassa Sabres pöllyttää maaliverkkoa ensimmäistä kertaa, kun Rasmus Dahlin toimittaa kiekon siniviivalta maalille ja Peyton Krebs ohjaa sen ilmasta sisään. Sabresin harmiksi Krebsin maila huitoo niin korkealla, että Sokea Elsakaan ei erehtyisi tilanteesta ja täten tuomaristo hylkää maalin nopeasti korkealla mailalla tehtynä. Lukemat siis edelleen 0–0.

02.06 – NYT SE ONNISTUU SABRESILTA
Sabres ei jäänyt kauaksi aikaa voivottelemaan hylättyä maaliaan, vaan iski hetkeä myöhemmin vastahyökkäyksestä. Jeff Skinner pääsee iskemään Alex Tuchin hienosta poikittaissyötöstä ja Anton Forsberg on Senators-maalila voimaton. Toinen syöttöpiste Casey Mittelstadtille.

02.13 – Washingtonissa jyrisee, Maple Leafs karkumatkalla
Kolmen minuutin sisään ottelu Washingtonissa on kääntynyt päälaelleen. Ovetškinille vihelletään rangaistuslaukaus, josta hän ei osu. Pian tämän jälkeen Maple Leafs iskee kaksi salamamaalia, maalintekijöinä John Tavares ja William Nylander. Nylander viimeisteli osumansa läpiajosta, joten Capitalsilla on petrattavaa peräpäässä.

02.16 – SABRES ISKEE NOPEASTI TOISTAMISEEN
Sabres iskee toisen maalinsa vain reilut kolme minuuttia ensimmäisestä. Connor Clifton heittää kiekon maalille viivasta ja Zemgus Girgensons tökkää mailansa kiekon tielle. Siitä kiekko muuttaa suuntaa ja yllättää Forsbergin toistamiseen. Toinen syöttöpiste Kyle Okposolle.

02.29 – Matthews lisää Capitalsin tuskaa
Matthews iskee polvelta suoraan syötöstä Maple Leafsin neljännen maalin. Mitch Marner pelaa kiekon Matthewsille b-pisteiden väliin, ja NHL:n alkukauden yksi kuumimmista maalintekijöistä iskee jälleen.

02.31 – SABRES OLI TEHOKAS AVAUSERÄSSÄ
Ottawassa mentiin ensimmäiselle erätauolle vieraiden 2–0-johtolukemissa. Erä oli lukemia tasaisempi, mutta Sabres oli selvästi tehokkaampi. Kumpikin joukkue hukkasi myös yhden ylivoimansa.

02.33 – Canadiens ja Devils vaihtavat maaleja
Montreal Canadiens ja New Jersey Devils vaihtavat maalit mieheen ottelun alussa. Habsin osuman iskee Justin Barron, mutta Devils iskee kahden minuutin päästä takaisin kapteeni Nico Hischierin johdolla.

02.39 – DEVILSILLE PETTYMYS JA CAPITALSILLE HELPOTUSTA
Devilsin tasoitusmaali hylätään valmentajan haaston seurauksena. Canadiens-johto säilyy siis edelleen. Washingtonissa Ovetškin helpottaa kotifanien tuskaa kavennusmaalillaan vain 11 sekuntia ennen erätaukoa ylivoimalla. Syöttöpisteet annetaan John Carlsonille ja Tom Wilsonille.

02.45 – Ovetškinin kauden ensimmäinen johdattaa erätauolle, Lightning myös johdossa koppiin
Yllä mainittu osuma oli NHL:n kaikkien aikojen maalintekoennätystä jahtaavalle Ovetškinille kauden ensimmäinen. Osuman jälkeen joukkueet poistuvat erätauolle Maple Leafsin kolmen maalin johdossa. Samalla Tampassa Lightning iskee erän viimeisellä minuutilla, kun Brayden Point ohjaa Victor Hedmanin kudin verkkoon. Lightning ja Hurricanes poistuvat niin ikään erätauolle.

02.52 – DEVILS TULEE LAILLISESTI TASOIHIN
Devils ei saa hyödynnettyä ylivoimaansa, mutta 12 sekuntia sen päättymisen jälkeen Alexander Holtz pöllyttää maaliverkkoa Timo Meierin ja Dougie Hamiltonin syötöistä.

02.54 – SABRESIN KOLMANNESSA MAALISSA ONNEAKIN MUKANA
Sabres jatkaa hurjasteluaan Ottawassa ja Skinner iskee jo illan toisen maalinsa. Mukana on myös onnea, sillä mies pääsi Dylan Cozensin laukauksen irtokiekkoon käsiksi maalinedustalla ja vippasi kiekon sisään päätyviivan takaa kiekon kimmotessa Forsbergin polvisuojasta sisään. Toinen syöttöpiste Mittelstadtille.

03.04 – Montrealissa erätauko tasatilanteessa
Canadiens ja Devils ovat siirtyneet erätauolle 1–1-tilanteessa. Devilsiä varmasti painaa avausmaalin hylkäys, mutta Holtzin kauden ensimmäinen osuma antaa erätauolle tasalukemat.

03.11 – Jälleen pukukoppimaali, tällä kertaa pittsburghissa
Pittsburgh Penguins jatkaa pukukoppimaalien tehtailua kierroksella, kun Bryan Rust iskee kiekon Starsin reppuun 40 sekuntia ennen erätaukosummeria. Maaliin syöttäjäksi merkattiin Jake Guentzel. Joukkueet siirtyivät erätauolle Penguinsin johdossa.

03.13 – Senators kaventaa!
Senators saa vihdoin kiekon verkkoon, ja maalintekijänä on Jakob Chychrun, joka iskee irtokiekon verkkoon ylärimasta kimmonneesta kiekosta. Seuraavissa vaihdoissa Senators kilisyttää tolppia uudestaan.

03.18 – AVALANCHE AVAA MAALITILIN – RANTANEN MUKANA, SABRES ISKEE TAAS
New Yorkissa vierasjoukkue Avalanche menee ylivoimalla johtoon, kun Ryan Johansen iskee Mikko Rantasen ja Cale Makarin syötöistä. Ottawassa Sabres katkaisee isäntien vahvan vaiheen puolestaan, kun Tuch osuu ylivoimalla Dahlinin ja Tage Thompsonin syötöistä.

03.22 – HYVÄÄ YÖTÄ SENATORS
Sabres syventää Senatorsin tuskaa illan viidennellä maalillaan. Tällä kertaa Thompson ohjaa Owen Powerin viivavedon ilmasta sisään. Myös Henri Jokiharju kirjaa syöttöpisteen.

03.25 – SABRES VAKUUTTAVASTI ERÄTAUOLLE – Floridassa MAALITONTA
Sabres oli Ottawassa toisessa erässä vakuuttava ja vaikka kotijoukkue piristyikin hetkellisesti, vierasjoukkue oli omaa luokkaansa. Floridassa sen sijaan mennään erätauoille maalittomassa tasatilanteessa. Ottawan huolia lisäsi myös kapteeni Brady Tkachukin loukkaantuminen. Mies sai osumaa käteensä ja paineli suoraan pukukoppiin todella tuskaisen näköisenä.

03.31 – Islanders ja Avalanche maalijuhlissa, Maple Leafs voittaa
Cal Clutterbuck ohjaa Noah Dobsonin vedon siniviivalta maaliin tasoittaen ottelun, mutta vain hetkeksi. Cale Makar tarjoaa kierroksen tähän asti näyttävimmän maalin vieden Avalanchen johtoon vain hetkeä myöhemmin. Samalla kierroksen ensimmäinen ottelu on päättynyt Maple Leafsin 4–1-voittoon Capitalsista. Tavaresin 2–0-maali jäi voittomaaliksi Washingtonissa.

03.35 – Lightning iskee ja Kotkaniemi herää
Isäntien ykkösketjussa pelaava Alex Barré-Boulet iskee Lightningin illan toisen osuman. Jesperi Kotkaniemi alkaa kuumentumaan, ja vaihtaa muutaman nyrkillisen Erik Černákin kanssa. Kaksikko tienaa tilanteesta kahden minuutin rangaistukset.

03.43 – SENATORS HUOKAISEE HELPOTUKSESTA
Kolmannen erän alkaessa Ottawassa kotijoukkueen kapteeni Tkachuk palaa kaukaloon jätettyään toisen erän kesken olkapäävamman vuoksi.

03.46 – Stars tasoittaa, Bedard askissa bruinsia vastaan
Jason Robertson kerää irtokiekon omasta laukauksestaan ja vie sen tylysti rystyltä Penguinsin verkkoon. Stars tasoittaa ottelun! Samaan aikaan Blackhawksin ja Bruinsin ottelu alkaa 15 minuuttia myöhässä, mutta Connor Bedard pääsee vihdoin kehiin ottelun alettua.

03.50 – ottawassa suomalaisväriä kummassakin päässä
Joonas Korpisalo on vaihdettu Senatorsin maalille, joten ottelussa on kummassakin päässä suomalaisvahti!

03.56 – DEVILS NOUSEE JOHTOON
Montrealissa Devils nappaa ratkaisun avaimet käsiinsä ja menee 2–1-johtoon Tyler Toffolin maalilla reilua minuuttia ennen erätaukoa. Syöttöpiste merkitään Jack Hughesille.

04.00 – Sharksin johto hupeni heti, Detroitissa erätauko
Sharksin Fabian Zetterlund iskee ylivoimalla ottelun johto-osuman miltei puolessa välissä ottelua. Carter Verhaeghe kuittaa osuman vain minuuttia myöhemmin tuoden Panthersin tasoihin. Saman aikaan muualla, Detroitissa Red Wings ja Kraken siirtyvät erätauolle maalittomassa tasatilanteessa.

04.06 – STARS SIIRTYY JOHTOON PITTSBURGHISSA – BLUE JACKETS KOTIJOHTOON
Vierasjoukkueen Jevgeni Dadonov juottaa kotiyleisölle karvasta kalkkia 2–1-johtomaalillaan reilut kolme minuuttia ennen erätauokoa. Syöttöpisteet menevät Matt Duchenelle ja Thomas Harleylle. Columbuksessa puolestaan Emil Bemström vie kotijoukkueen ylivoimalla johtoon Ivan Provorovin ja Adam Fantillin syötöistä.

04.06 – hurja kymmenminuuttinen – maalikarkeloita kaikkialla
Maaleja syntyy! Wildin ja Oilersin avausmaalin iskee Evan Bouchard. Vladimir Tarasenko iskee puolestaan Senatorsin jo kolmen maalin päähän Sabresia vastaan. Kyle Palmieri ja Simon Holmström vievät Islandersin yllättävään johtoon Avalanchea vastaan, ja Bedard osuu Chicagossa kotiyleisön riemuksi. Bedardin maali kuitenkin nähdään paitsiona Bruinsin haaston jälkeen, ja ottelu jatkuu maalittomana.

04.20 – Ottawassa turpajuhlia
Senators alkaa olla turhautunut tilanteeseensa ja kolmannen erän tähän vaiheeseen nähdään kahdet nyrkkihippaset. Ensin Tkachuk ja Tuch ottivat toisistaan mittaa Tuchin ruman taklauksen jälkeen. Kummallekin 2+5-minuuttia ja Tkachukille vielä ulosajo päälle. Toisella kertaa Ottawan Vladimir Tarasenko nahisteli Cozensin kanssa ja nappasi kaksiminuuttisen. Cozensille 2+2+10-minuuttia.

04.24 – nyt sataa maaleja
Vähämaalisena alkanut kierros alkaa ottaa lisävauhtia. Ensin osuu Red Wingsin Joe Veleno, sitten Wildin Marco Rossi. Senators puolestaan innostuu riehumaan Sabresia vastaan ja tulee maalin päähän Josh Norrisin ja Mathieu Josephin maaleilla.

04.34 – Kraken tasoihin, Canucks johtoon ja muualla erätaukoja
Maalisade jatkuu! Seattle Kraken nousee Jaden Schwartzin maalilla. Erätaukoja vietetään ensimmäisen muodossa Chicagossa ja Winnipegissä, kun taas Floridassa mennään jo toista. Käynnissä olevissa otteluissa Ilja Mikhejev vie Vancouver Canucksin johtoon Nashville Predatorsin vieraana, ja Tyler Toffoli lisää Canadiensin tuskaan iskemällä Devilsin jo neljännen osuman.

04.40 – Kaksi ottelua päätökseen!
Sabres lisää vielä yhden osuman tapahtumarikkaaseen vierasvoittoon Ottawassa Thompsonin tyhjällä maalilla. Ottelu päättyy Sabresin 6–4-vierasvoittoon. Lightning ja Hurricanes ovat myös selvittäneet välinsä, joskin tapahtumarikkaan viimeisen vitosen jälkeen. Nick Paulin 3–0-maalia seurasi kolme väkivaltaisuusrangaistusta, ja Paulin sekä Jack Druryn tappelu. Maaleja ei nähty tuon enempää, joten Lightning korjaa voiton tyylipuhtaasti lukemin 3–0.

04.41 – Avalanche painaa rinnalle ja ohi
Islanders ja Avalanche vastaavat ehdottomasti viihdyttävimmästä meneillään olevasta ottelusta. Bowen Byram iskee viimeisellä minuutilla viivalta tasoihin, ja Nathan MacKinnon iskee vieraat johtoon vain 15 sekuntia myöhemmin. Joukkueet poistuvat Avalanchen 4–3-johdossa erätauolle. Muualla Canadiens virittelee loppukiriä Mike Mathesonin osumalla. Ottelua on jäljellä kahdeksan minuuttia ja Devils johtaa lukemin 4–2.

04.43 – Stars karkaa Penguinsilta
Harley lisää erinomaiseen iltaansa myös maalin, ja Stars siirtyy kahden maalin johtoasemaan Penguinsin vieraana.

04.48 – Wild ja Oilers iskivät vuorotellen
Minnesotassa nähtiin kaksi maalia pikatahtiin toisen erän lopussa. Ensin iski vieraiden Warren Foegele ja vain 33 sekuntia myöhemmin isäntien Ryan Hartman. Erätauko koittikin 2–2-lukemissa.

04.51 – Sataa, sataa, ropisee
Nyt maaleja syntyy taas yllin kyllin. Ensin iskee Predatorsin Colton Sissons, sitten Jetsin David Gustafsson ja Mason Appleton. Myräkän täydentää vielä Krakenin Schwartz, joka iskee illan toisensa, joten ympäri Pohjois-Amerikkaa nähdään vauhdikasta kiekkoilua.

05.00 – Flames iskee ensin kotona
Blake Coleman iskee Flamesin johtoon Rangersia vastaan Calgaryssa. Osuma on Colemanin NHL-uran 200. tehopiste. Samalla Wyatt Johnston kasvattaa Starsin johdon jo kolmeen osumaan, ja Pavel Zacha siirtää vierailevan Bruinsin johtoon Blackhawksia vastaan. Devilsin ja Canadiensin ottelu on puolestaan päättynyt vieraiden 5–2-voittoon.

05.08 – Islanders ja Avalanche jatkavat maali-iloittelua, Oilers nousi ohi
Anders Lee tasoittaa jälleen ottelun Avalanchea vastaan kauden ensimmäisellä osumallaan. Wild ja Oilers jatkavat erätauolta, ja Foegele iskee vieraat johtoon vain 33 sekunnin pelin jälkeen. Muualla Starsin vierasryöstö Pittsburghista päättyy lukemin 4–1.

05.15 – Illan ensimmäinen suomalaismaali Rantasen käsialaa
Illan ensimmäinen suomalaismaali näkee päivänvalon kun Rantanen siirtää illan kolmannella tehopisteellään Avalanchen jälleen kerran johtoon. Rantaselle osuma on jo kauden viides. Samalla ottelut Columbuksessa ja Detroitissa siirtyvät erätauolle, ja Canucks kampeaa takaisin johtoon Philip Di Giuseppen osumalla. Panthers nappaa samalla voiton Sharksista Kevin Stenlundin iskettyä 3–1-osuman tyhjiin kaksi sekuntia ennen loppua.

05.20 – Taas sataa maaleja
NHL-kierroksen teemaksi on alkanut muodostua maalien syntyminen ryppäissä yhtä aikaa eri paikkakunnilla. Tällä kertaa osumisvuorossa olivat Canucksin Nils Höglander, Red Wingsin Shayne Gostisbehere ja Bluesin Pavel Butšnevitš.

05.30 – Red Wings tasoihin, Predators kaventaa
Sekä Detroitissa että Nashvillessä edetään tiukoissa merkeissä. Red Wingsin Dylan Larkin toi kotijoukkueen tasoihin toisen erän viidennellä minuutilla. Lukemat ovat 3–3. Predatorsin Kiefer Sherwood toi puolestaan joukkueensa 2–3-tilanteeseen toisen erän kymmenennellä minuutilla.

05.33 – Myös kanadalaiskaupungeissa tiukkaa
Jets on pitänyt kotijohtonsa Bluesia vastaan toisessa erässä ja peli on 2–1. Calgaryssä Flames johtaa erätauolla edelleen 1–0 Rangersia vastaan.

05.42 – debrincatille historiallinen maali
Alex DeBrincat vie kauden yhdeksännellä maalillaan Red Wingsin johtoon. DeBrincatin yhdeksäs maali seitsemään otteluun on merkkipaalu, joka on nähty NHL:ssä viimeksi kaudella 1919–20, kun Québec Bulldogsin Joe Malone aloitti kautensa yhtä tehokkaasti. Muualla Ryan Johansen ja Miles Wood iskivät maalit mieheen Avalanchen sinetöidessä voittonsa Islandersista lukemin 7–4.

05.46 – Coyotes aloitti rivakasti – Jets iski myös
Los Angelesissa kotijoukkue Kings sai kylmän suihkun heti pelin alkuun, kun Coyotesin Jack McBain osui kolmannella minuutilla Travis Boydin ja Matias Maccellin syötöistä. Winnipegissä Kyle Connor puolestaan iski isäntien kolmannen osuman ylivoimalla.

05.52 – Ducks ja Bruins osuvat
Brett Leason iskee Ducksin tasoihin Blue Jacketsin vieraana. Erinomaisen alun NHL-uralleen saanut Matthew Poitras siirtää puolestaan Bruinsin kahden maalin johtoon, mutta hallitseva runkosarjan voittaja ei tyytynyt siihen. Trent Federic iskee maalin vain minuuttia myöhemmin, ja Bruins menee menojaan.

06.01 – Kings rinnalle ja ohi – Mccann vei pelin jatkoajalle
Kings kampeaa Coyotesin rinnalle ja ohi kapteeni Anže Kopitarin ja Trevor Lewisin maaleilla. Samaan aikaan muualla Jared McCann tasoittaa ylivoimalla ottelun vain reilu minuutti ennen loppua. Trevor Moore iskee vielä kolmannen Kingsille, kun erää on vielä seitsemän minuuttia jäljellä. Samalla Coyotes vaihtaa Connor Ingramin pois maalilta Karel Vejmelkan tilalle. Muualla Ryan Hartman iskee Wildin tasoihin vain 38 sekunnin pelin jälkeen.

06.07 – Kraken ja Ducks voittavat jatkoajalla
Kraken voittaa jatkoajan jälkeen! Red Wingsin ruotsalainen Lucas Raymond laukoo tolppaan, josta käynnistyvä Kraken-vastahyökkäys päättää ottelun. McCann antaa hienon esityön takatolpalle unohtuneelle Jordan Eberlelle, joka lyö kiekon tyhjiin. Muualla Ducks ja Blue Jackets etenevät jatkoajalle, jossa Frank Vatrano viimeistelee vierasryöstön iskettyään läpiajosta kiekon nuottaan! Rangers on noussut tasoihin ottelussaan Flamesia vastaan Alexis Lafrenièren osumalla.

06.14 − JETS KATKAISEE BLUESIN KIRIN
R
obert Thomas tuo Bluesin maalin päähän, mutta Morgan Barron iskee pian Jetsin neljännen tyhjään maaliin ja samalla syntyvät ottelun loppulukemat. Toisaalla Minnesota Wild karkaa Mats Zuccarellon ja Joel Eriksson Ekin maaleilla jo kaksi osumaa Oilersia edelle.

06.20 − RaNGERS SIIRTYY KUSKIN PAIKALLE
C
hris Kreider nousee esiin ylivoimalla, kun Rangers siirtyy 2−1-johtoon Flamesin vieraana. Syöttöpisteet merkitään Artemi Panarinille ja Adam Foxille. Rangers ei laske jalkaa kaasulta ja pian johtomaalin jälkeen Filip Chytil vie vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

06.25 − Bruins voittaa jälleeN
Connor Bedardista ei ole vastusta ja Bruins jatkaa alkukauden lentoaan kaatamalla Blackhawksin lukemin 3−0. Oilers lisää toisaalla jännitystä otteluunsa Evander Kanen tuodessaan joukkueensa maalin päähän.

06.31 − Viimeisen ottelun maalitili avattu, Hartmanille hattutemppu
Hallitseva mestari Vegas Golden Knights siirtyy maalin johtoon Philadelphia Flyersia vastaan. Maalintekijänä Ivan Barbašov. Samaan aikaan Wild iskee jo illan kuudennen, ja Hartman täydentää tehoiltaansa hattutempulla. Huoltajat Minnesotassa pääsevät keräämään hattuja jäältä.

06.42 − Minnesota isoon voittoon, flyers tasoihin
Wild korjaa voiton kotiin Marcus Folignon kaunisteltua loppulukemiksi 7−4. Canucks niin ikään pitää johtoasemastaan kiinni ja voittaa lukemin 3−2. Flyers kampeaa tasoihin Golden Knightsia vastaan Noah Catesin osumalla.

06.50 − Coyotes jo maalin päähän, mutta vain hetkeksi
Coyotes nousee maalin päähän Nick Bjugstadin lapioitua kiekon ohi Pheonix Copleyn. Kavennus on laiha lohtu, sillä Blake Lizotte iskee pian Kingsin neljännen maalin pelin puolikkaaseen. Sen sijaan Flyers menee johtoon Vegasissa Cam Atkinsonin maalilla.

07.05 − Tahti alkaa hidastua
Vegasissa vietetään erätaukoa, Los Angelesissa erätauko on neljän minuutin päässä ja Calgaryssa ottelua on jäljellä kuusi minuuttia. Aamua kohden otteluiden päivitystahti on hidastunut huomattavasti.

07.08 − Sitkeä, sitkeämpi, coyotes
Coyotes ei luovuta. Clayton Keller iskee Logan Cooleyn kauniista poikittaissyötöstä kiekon tyhjään nuottaan, vaikkakin tolpan kautta. Lukemat 4−3, toista erää jäljellä reilu kolme minuuttia.

07.20 − Rangers kampeaa voiton
Rangers voittaa Flamesin suvereenisti lukemin 3−1. Pitkään parjauksen kohteena ollut Lafrenière on osunut tolppien väliin peräkkäisissä otteluissa. Vielä kaksi ottelua jäljellä, joista Los Angelesissa alkaa kolmas erä, ja Vegasissa lähestytään puolta väliä.

07.33 – Kings niukassa johdossa erätauolle
Kings johtaa edelleen kotiottelussaan Coyotesia. Lukemat ovat nyt 4–3. Toisen erän maaleista vastasivat Kingsin Blake Lizotte ja Coyotesin Nick Bjugstad ja Clayton Keller.

07.43 – Kings tuplaa johtonsa heti ylivoiman jälkeen
Kings ei onnistunut hyödyntämään kolmannen erän ensimmäistä ylivoimaansa, mutta pian sen päättymisen jälkeen Kevin Fiala iski isäntien viidennen maalin Vladislav Gavrikovin syötöstä.

07.53 – Toinen erä ei tuonut uutta Las Vegasissa
Golden Knightsin ja Flyersin välisessä toisessa erässä ei nähty kahden jäähyn lisäksi muita tilastomerkintöjä. Golden Knights hukkasi kummatkin ylivoimansa, eikä Flyers kyennyt sen enempään.

07.57 – Coyotes joutuu pettymään videotarkistuksen jälkeen
Coyotes juhlii jo 4–5-kavennusmaalia Kingsin vieraana, mutta joutuu pettymään. Barrett Haytonin iskemä osuma hylätään valmentajan haaston jälkeen.

08.22 – Kings löi viimeisen naulan arkkuun
Kings peittosi Coyotesin lopulta 6–3-lukemin. Illan viimeisen osuman iski Adrian Kempe 37 sekuntia ennen loppusummeria Quinton Byfieldin ja Kopitarin syötöistä. Coyotesin illan viimeiseksi harmiksi muodostui vielä aivan lopussa tuomittu ulosajo käytöksestä Liam O'Brienille.

08.37 – Golden Knights nousee tasoihin!
Hallitseva mestari näyttää kyntensä jälleen kampeamalla tasoihin Flyersiä vastaan. Jo viime kaudella rooliansa vakiinnuttanut Paul Cotter iskee kauden toisen osumansa, ja Vegasissa on ainekset viihdyttävään loppuun.

08.46 – Ja ohi! Golden knights johtoon viimeisellä minuutilla!
Golden Knights siirtyy johtoon! Mestari huipentaa kahden minuutin ylivoimaisen pyörityksen Shea Theodoren pysäytettyä areenan kellot 32 sekuntiin komealla rannelaukauksellaan. Vegas Lights raikaa areenalla, ja Golden Knights on matkalla kohti seitsemättä peräkkäistä voittoaan.

08.49 – Talo voittaa aina!
Ja homma on paketissa! Golden Knights kruunaa 16 ottelun täyden kierroksen comebackillaan, ja parantaa viime ottelussa tekemää ennätystään. Kukaan hallitseva Stanley Cup-voittaja ei ole aloittanut seuraavaa kautta kuudella peräkkäisellä voitolla ennen Golden Knightsia. Illan Flyers-voitto oli Vegasin laumalle jo seitsemäs peräkkäinen, eikä mestari näytä merkkejä hyytymisestä.

09.09 – Liveseuranta päättyy
Tämä urakka on tältä erää ohi! Kierroksella nähtiin yhteensä 102 maalia. Suomalaisista tehokkaimpana kunnostautui Rantanen tehoilla 1+3. Rantanen rikkoi kierroksella myös 300 NHL-syöttöpisteen rajan. Golden Knights, Bruins ja Avalanche jatkavat tappioitta kuumia starttejaan. Jatkoajan NHL-toimitus kiittää artikkelia seuranneita ja kuittaa!