FPS pyrkii pois pohjalta

MESTIS / Ennakko
HeKin kotiluolassa jo melkein pistepottinsa aukaisemisessa onnistunut FPS isännöi lauantaina TuToa, joka tähänastisista vierasotteluistaan on kerännyt tasapelin ja voiton.

FPS oli torstaina Heinolassa tutuksi tulleeseen tapaansa heikko ottelun alussa, eikä pystynyt armottomasta loppurynnistyksestään huolimatta viemään peliä edes jatkoajalle.

Sen lisäksi, että joukkue teki ratkaisevia virheitä ensimmäisen 40 minuutin aikana Jukurit-ottelun tavoin, oli myös viimeistelytarkkuudessa jälleen parantamisen varaa.

FPS-luotsi Karri Kiven mukaan sarjan alkuun osuneiden heikkojen tulosten vuoksi ei liikaan huolestumiseen ole syytä. Avausvoittoon pitäisi jo toki pian yltää jotta joukkueen vireystila saataisiin myös sitä kautta lähtemään nousuun.

- Meillä on pitkä tie menossa. Hyökkäyspeli ei ole toiminut aivan odotetulla tavalla. Päätöksissä meillä on ollut terävyyden puutetta.

Kovassa otteluruuhkassa oleva TuTo onnistui keskiviikkona saamaan Tampereelta kauden ensimmäisen voittonsa. Sarjanousija KOO-VEE kaatui kovavauhtisessa ottelussa pitkälti ylivoimatehojen ansiosta maalein 6-2.

Vaikka joukkueen onnistuikin ylittää voittamisen kynnys, ei ottelun anti tyydyttänyt TuTon päävalmentajaa Ismo Lehkosta.

- Meillä on pelin laadun suhteen odotukset korkealla. Kiekollinen pelimme oli heikkoa ja roiskimme aivan liikaa. Haluan nähdä ihan erilaisen TuTon tulevissa peleissä.

Perjantaina TuToon liittyi TPS:n kuvioista pudonnut ja SM-liigassa kahtena viime kautena pienessä roolissa esiintynyt puolustaja Henri Palmroth. TuTolle Palmrothin saapuminen oli tervetullut asia, sillä pakkikalustoa on koetellut leikkaushoitoa vaativa Fredrik Varan nivusvamma, joka pitää miehen sivussa kuukausia.

Murtuuko vierastaika?

Kaudella 2005-06 joukkueet kohtasivat toisensa saman välisarjalohkon vuoksi viidesti ja voitot menivät TuTolle 3-2. Varsin erikoista otteluparin välisissä kohtaamisissa oli, että kaikki ottelut päättyivät vierasvoittoihin. TuTolle Forssa on viime aikoina ollut mieluisa kohde, sillä se on hakenut voiton neljällä edellisellä vierailullaan tyykikylään.

Viime kaudella joukkueiden välillä oli vahvaa paikallisjännitettä FPS-pelaajien vahvan turkulaistaustan vuoksi. Myös reilulta kentälliseltä tämän hetken FPS-pelaajia löytyy historiastaan enemmän tai vähemmän esiintymisiä TPS:n tai TuTon väreissä. TuTon Jari Kesti puolestaan teki debyyttinsä I divisioonassa FPS:n riveissä kaudella 1991-92 ja pelasi synnyinkaupungissaan yhtäjaksoisesti kevääseen 1998 saakka ennen Vaasan, Hämeenlinnan ja Norjan vuosiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle