Kiekolliset paineet

MESTIS / Ennakko
Tiistaina Haukat kohtaa yhden kauden päävastustajistaan, kun Forssan Palloseura luistelee Järvenpään jäähalliin. Haukat joutuu uuteen tilanteeseen, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella se on selvähkö suosikki otteluun lähdettäessä.

Haukat pelasi torstaina ja perjantaina kaksi peräkkäistä vierasottelua, kun se kävi Kajaanissa ja Kokkolassa hakemassa 1-4 ja 3-4-tappiot tililleen. Kumpikaan ottelu ei ollut parasta haukkalaumaa tällä kaudella. Sen sijaan kaksi edeltänyttä kotiottelua TuToa ja Kiekko-Vantaata vastaan tuottivat täyden pistepotin, joten nyt Haukat hakee jo kolmatta perättäistä kotivoittoaan.

Mutkia matkaan tuovat kuitenkin puolustuspään ongelmat. SaiPasta Haukkoihin siirtynyt Matti Hana kohteli kaltoin Antti Uittoa Hermes-ottelussa ja sai tekosistaan neljän ottelun pelikiellon. Kovia kokenutta Uittoa rankaisi vain muutama ottelu sitten FPS:n Tuomas Ilola, jota palkittiin ansioistaan kahden ottelun pelikiellolla. Ilola antoi miehelle poikittaista takaapäin ja nyt Hana löi Uittoa mailalla päähän.

Myös Jarno Virkki ajettiin Hermes-ottelussa ulos miehen otettua huolella kärsäänsä Matti Kesseliltä rehellisessä nyrkkitappelussa, mutta Virkki kuitenkin selvisi pelirangaistuksella ja pelaa FPS:aa vastaan. Peruspuolustaja Timo Ahosella on selkävaivoja, eikä miehen pelaamisesta ole varmuutta. Hyökkääjä Juha Jusslin on edelleen sivussa ja mies huilaa vielä muutaman viikon.

Sami Heinosen tulo Haukkojen maalille tiesi farmikomennusta Heikki Kokkoselle, joka on torjunut viime viikon Suomi-sarjassa Porvoo Huntersin riveissä. Myös puolustaja Esa Civil siirrettiin Porvooseen, kun pakistoon tuli ylitarjontaa Virkin ja Hanan tulon myötä.

Tiistaina joukkueen odotetaan pelaavan kiekollista peliä, joten jotakin uutta on tänään luvassa haukkaryhmälle. Aiemmin se on ollut altavastaajana, jolloin tiivis puolustuspeli ja kohtuullinen kiekollinen peli on se mihin on pyritty. Valmentaja Jan Lehti lähtee hakemaan voittoa fyysisen pelin kautta.

- FPS on pienikokoinen ja hyvin liikkuva ryhmä. Jos pelaamme omalla tasollamme, uskon voittoon. Kovalla taklauspelillä meillä on mahdollisuudet voittaa, Lehti visioi.

Peliruuhkaiset takaisin ruotuun

Vierailija FPS:lla on takanaan kova peliputki, eikä helpotusta ennen torstaita ole näköpiirissä. Tiistain ottelu on joukkueelle neljäs ottelu kuuden päivän sisään, eikä toiveita nosta todella heikko kotiottelu Hokkia vastaan, jossa kajaanilaiset tyrmäsivät kotijoukkueen lukemin 2-6.

- Kamoja tässä nyt on laitettu suoriksi ja keskusteltu asioista, FPS-valmentaja Kai Rautio valaisee.

Keskusteluun olikin aihetta, sillä Hokki sai koko ottelussa lähes kymmenkunta ylivoimahyökkäystä ja FPS-puolustuksen virheistä kuitattiinkin melko kovalla prosentilla. Nyt kuitenkin joukkue pääsee jälleen vieraskentälle, jolloin kotikentän kiekollisen pelaamisen paineet ovat poissa ja joukkue saa keskittyä perusasioihin.

- Ihan yksinkertaisia juttujahan tässä lähdetään toteuttamaan. Aakkosista liikkeelle, turhaan me tätä peliä yhtään sen vaikeammaksi itsellemme tehdä mitä se jo valmiiksi on.

Forssalaiset pääsevät todennäköisesti täydessä hapessa Järvenpäähän. Ainoastaan puolustaja Tero Alminojan polvi on pieni kysymysmerkki, mutta sunnuntaisen esityksen perusteella Alminojan on ehkä muutenkin parempi jäädä kotiin. Seitsemänneksi puolustajaksi pudonnut juniori-ikäinen Jarmo Ruohomaa selvästi kaipaa viime kauden pakkipariaan Timo Willmania, jonka rinnalla Ruohomaa pelasi kuin aikamies.

Pelin ennakkoasetelmat ovat nimenomaan Haukkojen kiekollisen pelaamisen paineen takia mielenkiintoiset. Nyt Haukoilta odotetaan jotain, kun taas FPS voi pelata yksinkertaista vieraspeliä, jonka ei tarvitse olla kovin kaunista. FPS on itse Haukkojen housuissa jo torstaina, kun se isännöi jumbotaistossa nousijajoukkue Jokipoikia.

» Lähetä palautetta toimitukselle