Kakkosvalmentajat vastakkain

MESTIS / Ennakko
Mikkelissä vastaan asettuvat Jukurit ja FPS. Molempien penkin takana nähdään uusi vastuunkantaja, kun FPS erotti valmentaja Kai Raution. Risto Dufva puolestaan on maajoukkuetehtävissä, joten Jukureita johtaa Pekka Lipiäinen. FPS:n luotsina toimivalla Pasi Vuorelalla on vaikea tehtävä edessään.

Jukureiden ja FPS:n piti kohdata jo lokakuussa, mutta Kalevankankaan remontti siirsi ottelun pelattavaksi vasta nyt. Joukkueet eivät ole kohdanneet tällä kaudella aikaisemmin. Viime kauden tasaväkisistä peleistä Jukurit vei kolme ja FPS yhden.

Lipiäinen tuuraa Dufvaa

Mikkeliläisittäin kaikki vaikuttaa olevan hyvin. Vaikka Jukurit viime kierroksella joutui tunnustamaan Salamat paremmakseen, ei suurta huolenaihetta ole. Jukurit on osoittanut tälläkin kaudella kuuluvansa Mestiksen kärkikaartin joukkueisiin, vaikka moni asiaa kesän mittaan epäilikin.

Jukureiden terveystilanne on hyvä. Ainoat poissaolijat ovat nuorten maajoukkueen mukana olevat Risto Dufva ja nelosketjun sentteri Iivo Hokkanen. Risto Dufvan sijaan Jukureiden peliä johtaa lauantain ottelussa kakkosvalmentaja Pekka Lipiäinen. Iivo Hokkasen paikan ottaa toinen Hokkanen, 19-vuotias Henri.

Mikkeliläisten pistepörssin ykkösnimi on forssalaisille hyvin tuttu. Antti Laakso on pelannut mainiota syksyä, vaikka tutkapari Petri Lehtonen vaihtoikin seuraa. Yhteistyö Lasse Kanervan kanssa on toiminut mainiosti sentteri Mikko Hakkaraisen säestyksellä. Jukurihyökkäys on toisinaan tuhlannut maalipaikkoja, joten viimeistelytarkkuuteen on syytä kotijoukkueen paneutua.

Vuorelan johdolla

FPS teki radikaalin ratkaisun kurssin muutos mielessään, kun se antoi kenkää ykkösvalmentaja Kai Rautiolle. Vielä uutta ykkösvalmentajaa ei ole löytynyt ja lauantaina joukkuetta luotsaa kakkosvalmentajana sekä joukkueenjohtajana toiminut Pasi Vuorela.

- Ihan olin kyllä puulla päähän lyöty, en osannut yhtään odottaa ennen kuin torstaina kuulin. Joukkueestakin on ehkä vähän jäänyt sellainen vaikutelma että olisi halunnut Kairan jatkavan, mutta nämä eivät tietenkään ole meidän päätettävissä. Näillä kuitenkin mennään ja edessä on tosi hyvä mittari.

Lauantaina joukkue on uuden haasteen edessä, eikä Kalevankangas ole vierasjoukkueelle aivan helpoimmasta päästä oleva paikka. FPS:n iltapuhteesta tekee entistä vaikeamman se, että Ronkaisen veljekset ovat sivussa. Toni Ronkaisella on tilauksessa jälkikasvua ja isoveli Markolla on angiina.

- Vaikka Markolla onkin tautia, niin hän tulee kuitenkin mukaan ja sovittiin, että hän peluuttaa pakkeja. Pakistossa on muutenkin nyt vähän ongelmia, kun Tero Alminojan polvien kanssa on hieman sanomista ja Jarmo Ruohomaa ei ole välttämättä aivan täydessä tikissä, Vuorela kertoo.

Sentään puolustukseen on tulossa hieman vahvistusta, kun koko alkukauden sivussa ollut Juha Sinkkonen on tekemässä paluuta nivusvammansa jäljiltä. Vielä lauantaina Sinkkonen ei ole mukana, mutta mies on ottanut fyysistä kontaktia harjoituksissa ja on pian pelivalmis. Sen sijaan Kimmo Vähä-Ruohola, Teppo Tuomanen, Heikki Saarinen ja Marko Vehmas jatkavat vielä loukkaantuneiden listalla. Vehmaksen olkapäästä ei löydetty pahempaa vikaa ja mies pääsee takaisin jäälle, kun kipu paluun sallii.

FPS:n ryhmitykseen tulee mukaan Ari-Pekka Hakala, joka pelaa neloskentässä. Maalia tilkitsee erinomaisesti kauden aloittanut Tommi Niemelä, joka on sysäämässä Tommi Kelaa ykkösvahdin tontilta.

Selvä peli?

Jukurit on kotonaan suosikki lähes jokaisessa ottelussa. Kun lisäksi kapealla materiaalilla operoiva FPS on ollut vaikeuksissa, on reilumpikin kotivoitto mahdollinen. Neljän ketjun voimalla kaukalossa painava isäntäjoukkue on vaikeasti pysäytettävissä.

FPS:n yllätysmahdollisuudet piilevät maalivahti- ja puolustuspelin onnistumisessa. Valmentajanvaihdos on toki aina arvoitus. Uuden luotsin piristämänä FPS voi hyvinkin lyödä kapuloita Jukureiden rattaisiin. FPS:n hyökkäysketjuista löytyy Ronkaisten poissaolosta huolimatta tarvittava määrä maalintekotaitoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle