Jatkuuko FPS:n voittoputki vieraissa?

MESTIS / Ennakko
Vaasan Sport saa vieraakseen jo toista kertaa tällä kaudella FPS:n Forssasta. Vihreä nuttuiset forssalaiset posottavat vieraskentillä vahvassa myötätuulessa. Se on voittanut neljä viimeistä vierasotteluaan. Kotijoukkueella on alkamassa kunnon ottelurupeama.

Sportin loukkaantumissumaa voidaan pitää jo voitettuna kantana, kun ainoastaan pitkäaikainen polvivaivainen Miika Jämsä on sivussa. Teemu Viemerön pelaaminen on epävarmaa muuten pelaajisto on ehjänä.

FPS:n ja HPK:n välinen pelaajaliikenne on elänyt viime aikoina runsaasti. Sport-otteluun oli tulossa muutamia pelaajia, mutta muutoksia tuli viime metreillä. Aki Heino loukkasi polvensa ja Joni Lappalainen kutsuttiin takaisin liigajoukkueen mukaan. Isokokoinen uusi Keho-pakki Marko Toivonen sen sijaan pelaa FPS:n paidassa ainakin tänään torstaina. Laituri Olli Sillanpää nähdään myös forssalaisten riveissä.

KooKoon viltistä Sportin pelin avaajaksi?

Sportin uusin hankinta Antti Karhula pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa uuden joukkueensa paidassa. Taitava sentteri floppasi pahasti alkukaudella KooKoossa. Monia teorioita on esitetty miksi aikaisemmin piste per peli tahdilla Mestiksessä ja entisessä divarissa rymynnyt sentteri ei onnistunut.

Sportissa Karhulaa odottaa suuri rooli. Kasper Kenigin nopeus on saatava käyttöön ja Karhulaa odotetaan vapauttavien syöttöjen antajaksi. Kolmantena lenkkinä ketjussa pelaa Ari-Pekka Pajuluoma, joka saanee puolustavan ja passiivisen roolin kolmikosta.

Toinen pirteästi pelannut ketju on Niklas Fogströmin johtama kentällinen. Varsinkin ketjun sentteri Fogström ja laituri Kristian Hjerpe ovat viime aikoina esittäneet pirteitä otteita. Alkukaudella nivusvammasta kärsinyt Hjerpe ja pakkina loukkaantumissuman aikana häärinyt Fogström ovat vasta nyt päässeet vakinaiseen rooliin.

Elävä kokoonpano

FPS:n tauko meni vammoja parannellessa, joskin vielä kokooonpanosta ulkona ovat Juha Nurmisto, Ville Salminen ja Joni Virtanen. Hyvän alkukauden pelannut maalivahti Tommi Kelalla on vielä pieni flunssa, ja näin forssalaismaalissa pelaa Juha Taponen.

- Tauko on mennyt tässä lähinnä vammoja parannellessa. Ukot alkavat nyt olla terveenä, joten sikäli hyvään paikkaan tauko tuli meille. Tässä nyt ollaan treeneissä menty hieman fyysisemmissä merkeissä, FPS-luotsi Kai Rautio kertasi .

FPS:n rosteri elää rajusti HPK-yhteistyön takia. Pelaajia tulee ja menee ja avustavat pelaajat selvenevät usein vasta pelipäivänä. Tänään uusina miehinä kokoonpanossa ovat Marko Toivonen, Olli Sillanpää ja pelilupansa kuntoon saanut Jan Sochor.

Sochor sai FPS:aan loppukauden kattavan sopimuksen ja alkutiedoista poiketen on merkitty tänään pelaavaan kokoonpanoon.

Aki Heino olisi ollut FPS:lle arvokas vahvistus. Puolustus huutaa kiekollista osaamista varsinkin nyt, kun Olli Korkeavuori on palannut HPK:hon. Pelikiellossa on myös alakerran fyysinen pelote Timo Willman, jonka kymppitili täyttyi Hokki-ottelussa ennen taukoa.

Paljon vastuuta sysätään taas kokeneen Matti Raunion harteille hyökkäyspäässä. Oman pään peliä johtaa Jussi Kulmala.

Tärkeä peli molemmille

Sport ja FPS on tasapisteissä kahdeksan sakin ulkopuolelle. Pisteet ovat molemmille todella arvokkaita, sillä jos voittoja ei ala tippua on paluu kärjen tuntumaan yhä vaikeampaa. Sportilla on toki kaksi peliä vähemmän pelattuna, mutta lähtökohtaisesti sen pitäisi taistella korkeimmista sijoituksista kuin FPS.

» Lähetä palautetta toimitukselle