Tasatahtia syysillassa

MESTIS / Raportti
Vihreiden miesten kokenein osasto juoni tasoitusmaalin alivoimalla vain 15 sekuntia ennen summerin puheenvuoroa, joten Ahmojen ja FPS:n välinen harjoitusottelu päättyi kenttätapahtumien perusteella varsin oikeudenmukaiseen tasatulokseen 3-3.

Joukkueiden parin viikon takaisen keskinäisen ottelun Forssassa maalein 5-3 voittanut Ahmat aloitti terävämmin. Kolmen minuutin pelin jälkeen Janne Lehtisen tuima laukaus kilahti ylärimaan.

Pari minuuttia myöhemmin FPS:n Juha Nurmisto sai osuman Lehtisen mailasta, ja ahmasentterille tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Kun hetkeä myöhemmin Ahmojen maalilla torjunut Aki Kemppi lähetti purkukiekon reunuksen yli, pääsi vierasjoukkue kahden miehen ylivoimalle.

56 sekuntia viidellä kolmea vastaan riitti forssalaisille maalintekoon. Asko Rantasen kova lämäri b-pisteen kaarelta heilautti maaliverkkoa.

Erätaukoa vietettiin jo ajassa 16.46, kun pleksi hajosi Matti Raunion törmäyksen voimasta.

Lehtiset vauhdissa

Ottelun paras ahmavitja oli Janne Lehtisen kolmikko, jonka laidoilla hyökkäsivät Tuomas Tikkanen ja Juha-Matti Tomunen. Etenkin ensimmäisen erän lopulla ja toisen erän alkupuolella ketju loi tukuittain maalipaikkoja, mutta ei kuitenkaan onnistunut hyvin FPS-maalilla torjunutta Ville Salmista ohittamaan. Parhaimmillaan Salminen oli jo jäissä hieman maaliltaan sivussa, mutta puolustaja Antti Uitto ei kiekkoa vahdin ohi silti saanut.

Ahmojen tasoitusmaalista 1-1:een vastasi puolustajalupaus Teemu Jäske. Laukaus puolustajan tontilta upposi rautoja kilauttaen maaliin.

Toinen erä oli Ahmoilta ottelun paras, mutta hieman ennen erän puoliväliä FPS teki kuin varkain johtomaalin. Juha Nurmiston hyvän karvauksen jälkeen Jarno Kanteluksen terävä rannelaukaus yllätti Aki Kempin varsin pienestä kulmasta.

Vihreät miehet tasoittivat tolppakudit, kun rangaistuksen päätyttyä Ville Piltti karkasi läpiajoon, mutta osui harhautusten päätteeksi kiekolla vain tolppaan.

Erätauolla mentiin tasalukemissa Ahmojen hyödynnettyä yhden paikoistaan. Joni Hakonen ei aivan onnistunut Raine Pulkkisen järjestämästä avopaikasta, mutta HPK:n junioreista Ahmojen takalinjoille tulleen Mika Määtän laukaus siniviivan tuntumasta sen sijaan yllätti Salmisen.

Hieno tasoitusmaali

Forssalaisvieraiden hienoisessa komennuksessa pelattu kolmas erä oli melkoisen sekava, eikä maalipaikkojakaan juuri ollut.

Ahmat näytti ottavan harjoituskauden toisen voittonsa FPS:stä, kun päätöserän puolivälin jälkeen Joni Heiskanen onnistui ohjaamaan Anttu Uiton laukauksen maalin edestä sisään. Osuman myötä kaikki muut ahmakentät olivat onnistuneet maalinteossa, paitsi suurimman osan paikoista luonut Janne Lehtisen ketju.

FPS sai tasoitusmahdollisuuden Pasi Tamminen kampituksesta seuranneen ylivoiman aikana, mutta Rami Jokinen ei osunut puolityhjään maaliin Jarno Kanteluksen oivan poikittaissyötön jälkeen. Viimeistään forssalaistoivo näytti hiipuvan, kun Timo Willman torppasi kovalla vauhdilla Ahmojen venäläishyökkääjän Aleksei Olhovskin pahannäköisesti laitaan. Jo yhden ottelurangaistuksen harjoitusotteluissa kerännyt Willman selvisi kaksiminuuttisella, vaikka miehen eleistä päätellen lisäminuuttien hankkiminenkaan ei kaukana ollut.

Alivoima koitui lopulta FPS:n onneksi. Toni Ronkainen taisteli hienosti kiekon itselleen hyökkäysalueella ja vapautti puolustaja Asko Rantasen avoimeen maalipaikkaan. Rantanen malttoi hienosti ja syötti Matti Rauniolle, joka pääsi näpäyttämään tasoituksen takatolpalta vain 15 sekuntia ennen peliajan loppua.

Ahmojen testaama venäläislaituri Aleksei Olhovski oli kaksi erää täysin pimennossa. Yhteinen sävel ketjukavereiden Pasi Reunasen ja Tero Willströmin kanssa oli kateissa, eikä Olhovski tainnut koskea kiekkoon kuin kerran per erä. Kolmannessa erässä venäläiselle saatiin kiekkoa jo hieman enemmän, mutta kertaakaan ei laiturin käsien pehmeyttä päästy potentiaalisessa maalintekopaikassa kokeilemaan. Fyysisyyden puute sen sijaan tuli selkeästi esille, kun kontakteja karttanut Olhovski jäi kahdesti forssalaispuolustajien jyräämäksi.