Jäske ryösti pisteen Forssasta

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura oli minuutin päässä ensimmäisestä voitostaan lähes kolmeen kuukauteen, mutta sitten reboundille rynni Miikka Jäske ja vei tikkarin forssalaisten kädestä. Kokonaisuudessaan ottelu oli FPS:n hallinnassa, mutta Hermeksen viimeisen erän turbovaihde riitti kääntämään pelin tasoihin.

Ensimmäinen erä oli parasta Forssan Palloseuraa, jota on tällä kaudella nähty moneen kuukauteen. Erityisesti Ronkaisten veljesten kenttä piti vierailijoita pilkkanaan ja Hermes ei tuntunut saavan millään hyvällä jalalla lähtenyttä kolmikkoa kiinni.

Koko erän Hermeksen hyökkäyksiinlähdöt olivat joko liian hitaita tai kärsivät liiasta yksin yrittämisestä. Kokkolalaiset yrittivät lukuisia kertoja ylittää forssalaissiniviivaa menemällä väkisin keskeltä, mutta yritykset kilpistyivät tehokkaaseen mailaviidakkoon.

Erää hallinnut FPS sai myös palkintonsa painostukselle, kun ennen erän puoltaväliä Mika Tasalan ampuman jäävedon Kimmo Vesa potkaisi eteensä ja Matti Raunio kiitti paluukiekosta. FPS:lla oli myös mahdollisuutensa lisätä johtoaan tovi myöhemmin, mutta Toni Ronkainen ei onnistunut ohittamaan Vesaa vaikka pääsi tämän kanssa nokikkain.

Toinen erä kuljettiin hieman tasaisemmissa merkeissä, ja jäähyjen myötä peli alkoi kallistua Hermeksen painostukseksi. Ennen tätä Raunio ehti kuitenkin viimeistellä illan toisensa maalinsa, kun mies veti nollakulmasta kiekon sisään Vesan kyljen kautta.

- Masan toinen maali oli todellinen maalintekijän maali. Nollakulmasta katsoo ja ampuu sisään, Hermes-luotsi Pasi Arvonen kehui pelin jälkeen.

Kotijoukkueen konseptit hieman sekosivat erän puolivälissä, kun Toni Ronkainen otti itselleen typerän 2+10 minuutin jäähyn selästä taklaamisesta. Samassa tilanteessa jäähy oli jo valmiiksi merkattu Hermes-puolustaja Kimmo Salmelalle, mutta Ronkainen kävi hölmöilemässä itsensä loppueräksi jäähyaition puolelle.

- Syke oli hyvää, mutta se jäi vähän kaivelemaan ettei päästy siihen täyteen neljän kentän tempoon ja systeemiin. Siihen syynä tuo Ronkaisen toisen erän kymppi, mikä oli täysin selvä, FPS-valmentaja Timo Tuomi perusteli käytöstä poistunutta neloskenttää.

Kolmanteen erään tuli täysin erilainen Hermes mitä kahdessa ensimmäisessä erässä oltiin nähty. Pyörremyrskyn tavoin se ajoi pelin väkisin FPS:n päätyyn, eikä kotijoukkueelle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin pyrkiä rikkomaan peliä ja pitää vierasjoukkue kulmissa. Tähän se ei kuitenkaan kyennyt, kun ex-forssalaiset Jarno Kantelus ja Jukka-Pekka Koistinen juonivat 2-1-kavennusosuman, jonka maalin eteen yksin unohdettu Kantelus lämäsi pomppineesta kiekosta.

- Masalla hyvää oli tietysti nämä kaksi maalia. Mutta tämä Hermeksen ensimmäinen maali mistä se lähti, oli selkeä numeron 27 karkea virhe, Tuomi ruoti tiukasti.

Maalin jälkeen FPS otti aikalisän, mutta Hermes jatkoi painostustaan. Nyt FPS pystyi kuitenkin ajamaan pelin pääasiassa kulmiin, eikä Hermes päässyt tekopaikoille. Välillä yltiöpäisestikin hyökännyt vierailija teetti töitä myös Vesalle, joka selvitti niin Jarkko Aaltosen kuin Toni Ronkaisenkin läpiajoyritykset.

Reilu minuutti ennen loppua Hermes sai aloituksen hyökkäyspäähän ja Arvonen otti Vesan pois maaliltaan. Hermes sai kaivettua selvän aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja pian kiekko siirrettiin viivaan Aapo Arolle, jonka laukauksen Kela sylki ja Jäske oli ensimmäisenä paluukiekossa.

Jatkoajalla lähimpänä kävi Jarno Kantelus, jonka suupaisu kävi kymmenen sentin päässä kahdesta pisteestä.

Tällä kertaa tyytyväisiä kasvoja

- Pisteeseen olen tyytyväinen. Se on meille kultaakin tärkeämpi, Hermeksen Pasi Arvonen aloitti.

- En nyt sanoisi, että pelattiin kovin huonosti, mutta kyllä Palloseura on nostanut järkyttävästi tasoaan ja selkeästi oli aktiivisempi kaksinkamppailuissa sekä kiekottomana. Harmittaa muutama sellainen tilanne, kun omaa löysyyttä mennään ottamaan tyhmiä jäähyjä ja ne sitten verottavat energiavarastoja, Arvonen harmitteli.

Kotijoukkueen Timo Tuomi komppasi Arvosen näkemystä.

- Olen aika samoilla linjoilla, pisteeseen tyytyväinen. Ihan positiivinen ilme ja tarjottiin yleisölle koko rahan edestä. 65 minuuttia tällä kertaa. Vastassa erittäin hyvä joukkue - jopa ottelun alkupuoli oli meidän hallintaa ja muutamista läpiajoista olisi voinut tehdä. Kaveri tuli hyvällä sykkeellä kolmannessa erässä peliin mukaan.

Mitä mieltä Asko Rantasen viime aikojen esityksistä? Mielestäni viime peleissä nostanut tasoaan alkukaudesta huikeasti.

- Askon parhaita pelejä tänään. Muutaman palaverin jälkeen Asko on alkanut pelamaan sitä peliä, missä hän on hyvä. Ei enää ryntäile pitkin ja poikin, vaan pelaa tylysti pelin takana ja pistää kiekkoa nopeasti liikkeelle. Pelaa oman miehensä ja muutenkin erittäin tyylikästä puolustajan peliä, Tuomi kehui.

Forssalaisten riveistä tänään puuttui yllättäen Teppo Tuomanen, jonka puudutus oli mennyt ennen ottelua poskelleen. Myös Mikko Kankaanperä huilasi leikatun olkapäänsä takia, mutta Kankaanperän pitäisi palata Tuomasen tavoin ensi viikolla takaisin ruotuun. Jo tänään pelannut Ilves-kasvatti Ossi Pellinen pelaa kauden loppuun Forssassa.

Vierailijoiden pirtein osa kolmannessa erässä oli varsinainen forssalaisketju, kun kahden forssalaiskasvatin Jarno Kanteluksen ja Jukka-Pekka Koistisen lisäksi kentässä pelasi aikanaan lainapestillä Forssassa käynyt Jari-Pekka Pajula. Arvonen ei kuitenkaan kolmikon päitä silitellyt, vaikka se oli avainasemassa Hermeksen tämäniltaisessa nousussa.

- 55 minuuttia kenttä surffailee ja pelaa 10 minuuttia. Kantelus on ollut hyvä koko kauden, mutta Koistinen on ollut varjojen mailla, Arvonen näki kokonaisuutena.

» Lähetä palautetta toimitukselle