TuTo löi FPS:n niukasti

MESTIS / Raportti
FPS ja TuTo esittivät torstaina maltillista puolustuspeliä, jonka läpi molempien hyökkääjien oli vaikea murtautua. Ottelua hallinneet vieraat veivät lopulta tärkeät kaksi sarjapistettä.

Maalittomassa avauserässä ei kumpikaan joukkue päässyt edes yrittämään aivan huippupaikoista. Parhaiten maalintekoa haistelivat turkulaisten Timo Salo ja Tapio Laakso, jotka eivät kuitenkaan aivan viime metreille asti päässeet.

- Forssa pelasi erinomaista peliä oman maalinsa edessä. Ei meidän jätkillä ollut oikein mitään mahdollisuutta iskeä niihin kakkoskiekkoihin, joista suurin osa maaleista nykyään tehdään, selitti TuTon Ismo Lehkonen.

Lehkosen analyysistä selittyykin, miksi FPS:n maalivahti Krister Antilan suuresta torjuntamäärästä huolimatta isännät eivät todellisuudessa olleet vaarassa joutua tappiolle.

- En kyllä ollut tyytyväinen meidän ekaan eräämme. Vasta toisessa päästiin peliin varsinaisesti mukaan, Timo Tuomi kommentoi.

Maalitili auki

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen ottelun avausmaalista vastasi TuTon Jarmo Jokila, joka jallitti komeasti FPS-puolustuksen hienolla yksilösuorituksella ja ohitti Antilan hallitusti rystynostolla puolittaisesta läpiajosta.

- Me ollaan kyllä noita ketunlenkkejä harjoiteltu. Tai siis ollaan harjoiteltu että noita ei tulisi. Nytkin siinä vaan katsottiin että onpas kaverilla hyvät kädet, puhisi Timo Tuomi tilanteesta.

- Nykykiekossa noin pienellä kaverilla täytyy olla joku huippuominaisuus pärjätäkseen. Ei siellä enää pienet miehet pärjää jos ovat hyviä peruspelaajia. Jokilalla on aivan loistavat kädet, kommentoi Ismo Lehkonen.

Maalintekijä Jokila oli turkulaisten parhaimmistoa läpi ottelun yhdessä kovaa taistelleen Timo Salon sekä ikinuoren Jouni Vennon kanssa.

- Jokilahan aloitti meillä loistavasti, mutta oli nyt pari peliä vähän vaisumpi tuon 19-vuotiaiden rankan Venäjän-reissun jälkeen. Tänään oli jälleen todella hyvä, kiitteli Lehkonen.

FPS:n tasoitus syntyi toisessa erässä, kun Heikki Saarinen pääsi survomaan Ossi Pellisen reboundin maaliin. Hyvän ottelun pelannut TuTo-vahti Sami Heinosen voimakkaasta protestoinnista huolimatta tuomari Aki Pursiainen hyväksyi maalin.

FPS-virhe ratkaisi

Kamppailun voittomaali syntyi harmittavan oman pään virheen takia, kun FPS-puolustajan avaussyöttö kimpoili pelaajista Tuukka Pulliaiselle, joka pääsi yllättämään Krister Antilan ampumalla nopeasti etukulmaan.

Myös Jouni Vento oli lähellä onnistua maalinteossa, mutta napakka ranneveto pysähtyi etutolppaan.

Tappiosta huolimatta Timo Tuomi oli hyväntuulinen, sillä Palloseura pelasi hyvän ottelun aina nelosketjun Juha Sinkkosta ja Niko Nikkilää myöten. Etenkin Nikkilä tarjoili voimakkaita taklauksia ja pelasi hyvällä työmoraalilla.

TuTo:lle voitto oli arvokas taistelussa pudotuspelipaikasta. Nyt joukkue nousi neljän pisteen karkumatkalle ottelun vähemmän pelanneista Järvenpään Haukoista.

- Meillä kun on näitä a-junioreja puolet porukasta, niin heille on tällä hetkellä maailman suurin asia pelata pudotuspelejä. Välillä täytyy olla itse hieman vittumainenkin hillitessään tuota ylipursuavaa intoa, kertoi Ismo Lehkonen.

TuTo:lla on mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa tiistaina Hermeksen saapuessa Turkuun. FPS puolestaan jatkaa karsintasarjaan valmistautumista isännöimällä lauantaina KalPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle