Jukurit ryhdistäytyi

MESTIS / Raportti
Jukurit palasi voittokantaan kaatamalla kotonaan Kalevankankaalla FPS:n numeroin 5-1 (2-0, 1-0, 2-1). Jukurit hallitsi ottelua alusta alkaen, eivätkä forssalaiset vauhdikkaasta pelistään huolimatta päässeet missään vaiheessa todella hätyyttelemään kotijoukkueen johtoasemaa.

Ottelu oli kokonaisuutena harvinaisen väritön esitys joukkueilta, mutta Jukurit punnersi tuttuun tyyliinsä tarvittavat maalit ja vei pisteet. Jukurit hallitsi kiekollista peliä muutamaa hetkeä lukuun ottamatta koko ottelun ajan, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin ei kotijoukkuekaan kovin usein kyennyt. "Huonommistakin tilanteista kannattaa laukoa maalia kohti", kuuluu vanha fraasi, ja sen osoitti todeksi tänään mm. kotijoukkueen Pasi Järvinen iskemällä kaksi maalia.

Forssalaisten peli kaatui erityisesti heikkoon viimeistelyyn. Vierailla oli paikkansa tulla otteluun mukaan jo avauserässä, mutta viimeistään kotijoukkueen maalilla torjunut Tommi Nikkilä oli kiekon edessä. Lisäksi forssalaiset hävisivät usein tärkeät keskialueen kaksinkamppailut, eivätkä kyenneet ottelussa rakentamaan kovin montaa vaarallista vyörytystä kohti Jukurien maalia.

Jukurit karkaa

Avauserässä kotijoukkueen luistin kulki huomattavasti vieraita vauhdikkaammin ja tilanteitakin syntyi.
Erän alussa pakka on kuitenkin vielä hieman sekaisin, eikä kunnon tilanteisiin päästä. Anssi Rantasen jäähyn aikana Jukurit vyöryttää tehottomasti ylivoimaansa ja tilanteet jäävät muutamaan pakin laukaukseen. Avausmaali syntyy sitten hyvin yksinkertaisella tavalla; suoraan aloituksesta. Petri Lehtonen kykkii aloituksen takaviistoon Pasi Järviselle, jonka kuti uppoaa vieraiden maalivahti Juha-Matti Taposen taakse.

Pian maalin jälkeen kotijoukkueen Teemu Kolehmainen komennetaan tuomari Aleksi Rantalan toimesta istunnolle. Vieraiden ensimmäinen ylivoima on kotijoukkueen tavoin heikonlaista, eikä kunnon paikoille päästä. Kiekko liikkuu näyttävästi, mutta ainoastaan Tapio Ahtonen pääsee kiertämään maalin ja koettamaan läheltä Nikkilän ohitusta. Jukurit kestää alivoiman, mutta FPS:n painostus jatkuu myös jäähyn jälkeen. Erän puolivälin jälkeen Janne Kinnusella on todellinen avopaikka avata vieraiden maalitili, kun hän pääsee tälläämään b-pisteiden välistä kohti alakulmaa. Nikkilän patja kuitenkin ilmestyy kiekon eteen viime hetkellä ja kotiyleisö huokaisee helpotuksesta.

Vieraiden ote kuitenkin katoaa, kun ottelussa kovaa pelannut Jussi Eloranta komennetaan boxiin. Elorannan jäähy on todella typerä, kun hän omalla puolustusalueella huitaisee kiekotonta Juha-Pekka Hytöstä käsille, eikä tuomari Rantala tällöin epäröi puhallustaan. Erän toista ylivoimaa Jukurit ei enää jätä hyödyntämättä. Pasi Järvisen laukauksen ensin Taponen torjuu eteensä ja lopulta Tuomo Jormakka pääsee ajassa 17:12 Miro Laitisen syötöstä tökkäämään kiekon tyhjiin maalin kulmalta.

Surffailua

Toisesta erästä muodostuu tapahtumiltaan hyvin köyhä. Jukurit pääsee erän alussa kokeilemaan jälleen ylivoimaansa pariinkin otteeseen, mutta vieraat puolustavat uhrautuvasti ja Taponen torjuu varmoin ottein maalilla. Forssalaiset sen sijaan yrittävät tuttua lääkettä Jukureita vastaan, eli vastahyökkäyksiä, mutta ne kilpistyvät Jukurien tarkkaan oman sinisen pelaamiseen.

Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue hieman ryhdistäytyy ja paikkojakin pystytään luomaan. Järvisen tolppalaukausta lähemmäksi ei kuitenkaan vielä ole asiaa. Teppo Tuomasen jäähyn aikana FPS:lle tarjotaan kavennuksen mahdollisuutta, mutta Jukurien aggressiivinen neliö pitää tilanteet vähissä. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Olli Sipiläinen ja Tero Koponen juonivat hienon kuvion, mutta Taponen venyy huikeaan pelastukseen alakulmasta. Ajassa 36:02 Taposen on kuitenkin antauduttava, kun Teemu Sirenin kuti painuu längistä sisään. Tilannetta edelsi kehiin jälleen palanneen Mikko Hakkaraisen vahva vääntö kulmassa ja kiekon pelaaminen b-pisteellä odottavalle Sirenille.

Erän lopussa Matti Raunio ja Andrei Makrov pääsevät vielä ylivoimahyökkäykseen, mutta Makrov sutii kiekon viimehetkellä maalin ohi.

Järvisestä illan tähti

Päätöserä alkaa jälleen tasaisesti, kunnes vieraat jälleen sortuvat typerään virheeseen ja Jukurit rankaisee. Anssi Rantanen avaa omalta alueelta suoraan Sipiläisen lapaan, joka vapauttaa Samuli Piiroisen maalintekoon. Neljännen osuman jälkeen kotijoukkue hieman höllää otettaan ja vieraat pääsevät muutamaan vaaralliseen hyökkäykseen. Paras paikka on maalin edessä Jarno Kanteluksella, jonka noston Nikkilä torjuu. Kavennus kuitenkin onnistuu ajassa 53:49. Pirteästi pelannut puolustaja Toni Vähämäki ampuu viivalta kovan kudin, jonka Nikkilä vaivoin torjuu eteensä. Raunio ohjaa kiekon Elorannalle, joka nostaa sen läheltä yläkulmasta sisään.

FPS:n kiri kuitenkin jälleen hyytyy jäähyyn, jonka ottaa tällä kertaa Jussi Kulmala. Jukurit pääsee painostamaan vaarallisesti ja Petri Lehtonen järjestääkin Antti Laaksolle ensin loistavan vetopaikan, mutta kuti viuhuu hieman ohi maalin. Forssalaisten seisoskelu alivoimalla kostautuu pian, kun Pasi Järvinen luistelee viivaa pitkin ja nousee kohti maalia laukaisten kiekon ohi Taposen. Tilanteessa Järvinen sai tehdä kiekon kanssa mitä halusi, eikä vieraita paljoa alivoimapelaaminen kiinnostanut.

Ei ihan parasta peliä

Jukurit ansaitsi tänään voiton monta astetta taidokkaammalla kiekon käsittelyllä. Potkua löytyi vieraidenkin luistimista, mutta tänään sitä ei osattu oikealla tavalla hyödyntää. Lisäksi FPS joutui jälleen käyttämään Jukureita vastaan liiaksi sääntöjenvastaisia otteita ja Jukurit rankaisi muutaman kerran ylivoimalla. Jukurit oli terästäytynyt erityisesti puolustuspelissään, eikä pelättyihin vastahyökkäyksiin ollut tänään vierailijoilla juurikaan tilaisuuksia.

Myös joukkueiden valmentajat aistivat hieman huolimattoman esityksen. Vieraiden Pekka Laksola tunnusti Jukurit paremmakseen.

- Yritimme käyttää Jukureita vastaan samoja lääkkeitä, joilla kaadoimme ne viimeksi kotona. Emme kuitenkaan onnistuneet suunnitelmien mukaan.

- Jukurit oli tänään todella hyvä, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.