FPS voitti taas Turkuhallissa

MESTIS / Raportti
Tarkka puolustuspelaaminen ja suoriviivaisuus maalintekopaikoissa olivat Forssan Palloseuran valttikortit, kun joukkue otti selvän 5-2-voiton Turkuhallissa TuTosta

FPS liikutti huomattavasti enemmän kiekkoa ja oli hallitsevampi myös kiekottomana. TuTolla oli oma etsikkoaikansa avauserässä, jossa hyvin latautunut kotijoukkue oli hetken selkeästi niskan päällä.

Kesken kotijoukkueen painostuksen Forssa rankaisi turkulaisten löysästä omaanpään pelaamisesta. FPS:n Markus Leppänen käveli suoraan TuTon Juha Kuokkasen vartioimalle maalille kenenkään estelemättä ja iski kiekon verkkoon. Avausosuma oli karmea merkkausvirhe erityisesti puolustaja Juha Peltoselta.

TuTon kuitti tuli pian, kun FPS:n maalivahti Janne Kurikan pelinviivyttämisjäähy kostautui. Sekavan kiekonpotkimissession päätteeksi Atte Saunamäki pääsi mailaviidakosta huolimatta kiinni irtikiekkoon ja sutaisi sen aivan maalin edestä ylänurkkaan.

Erän loppuun FPS lisäsi höyryä ja iski kaksi maalia. Ensin kahden miehen ylivoimalla Palloseuran Tuomas Suominen käytti hyödykseen ylimääräisen tilan ja ajoi voitetun hyökkäyspään aloitukseen jälkeen suoriviivaisesti maalille ja iski kovan rannevedon aivan ylänurkkaan. Kaksi minuuttia tästä siniviivalla kahdeksikkoa luisteleva Forssan Toni Ronkainen unohtui TuTon Fredrik Varan selän taakse ja Mikko Huhdon upea läpisyöttö vapautti Ronkaisen puhtaaseen läpiajoon. Ronkainen latasi kiekon Kuokkasen längistä verkon perukoille.

- Tämä on ihmeellinen peli tämä jääkiekko. Joukkue oli tänne tullessa 15 minuuttia myöhässä, kun haettiin ruokapakkeja pitkin Forssaa. Mä soittelin ja ihmettelin, että mahdetaankohan me tulla tänne pelaamaan ollenkaan. Eka erä oli sen näköistä, että me oltiin edelleen hakemassa niitä ruokapakkeja. Se oli sen näköistä se peli, että se olisi voinut olla 5-0 ensimmäisen erän jälkeen. Onneksi siinä herättiin ja kiekotkin sattuivat menemään maaliin ja voitettiinkin se erä 3-1. Se oli aika erikoista, Forssan valmentaja Mikko Sokka sanoi.

Sillanpään ketju pääosassa

Toiseen erään TuTo vaihtoi maaliin jo kolmannessa ottelussa peräjälkeen Timo Kinnusen. Jos turkulaisten valmennusjohdon idea oli herätellä kotijoukkuetta maalivahdin vaihdolla, niin se taktiikka ei onnistunut. Nimittäin Kinnunen sai kaivaa kiekon ensimmäisen kerran selkänsä takaa neljän minuutin pelirupeaman jälkeen. Ihailtavaa suoraviivaisuutta esittänyt parivaljakko Markus Leppänen ja Tuomas Suominen näyttivät esimerkkiä miten helppoa maalinteko loppujen lopuksi onkaan. Maalin edessä liikkuvat takana päivystäneellä Leppäsellä oli aikansa odoteltua helppo työ iskea kiekko lähietäisyydeltä Suomisen syötöstä maaliin.

- Siellä oli kohtalaisen hyvää alivoimapelaamista ja tiivistä nöyrää joukkuepelaamista. Joukkueen etu meni siellä oman egon edelle. Yleensä en nosta yksittäisiä pelaajia esille, mutta mä olen niin paljon Suomista haukkunut viime peleissä, että nyt täytyy erikseen kehua. Esimerkillinen suoritus häneltä ja hän tuli esiin silloin kun tarvittiin ratkaisijoita ja mitä lähemmäs loppua mentiin, niin häneltä tuli vielä nöyrää puolustuspelaamistakin. Ei mitään turhia hötköylijä. Mun mielestä aika mallikas suoritus, Sokka yltyi kehumaan.

Tosiaan - FPS:n ykkösketju Suominen-Sillanpää-Leppänen pesi TuTon maineikkaan Tero Forsellin ketjun sata- nolla. Siinä missä Forsellin ketjun peli perustui kiekolliseen kikkailuun, oli Sillanpään kentän ase kanadalaisen pelityylin mieleentuova yksinkertaisuus. Pieniä siirtoja, tilan hyödyntämistä ja ahnasta laukomista.

- Toiseen erään päästiinkin jo paremmin mukaan ja pystyttiin jo hiukan pelaamaan sen näköistä peliä, jota me pystymme pelaamaan. Kolmas erä olikin sitten peruuttelua; me kuitenkin pelaamme joka pelin tässä elämästä ja kuolemasta. Me keikutaan siinä vaa`ankielellä kokoajan ja kaikki pisteet ovat tervetulleita. Varsinkin vieraissa. Tämä taisi olla meidän viides vierasvoitto koko kaudella, muisteli Sokka.

Kolmella pelaajalla

Kolmanteenkin erään TuTon kiri antoi odottaa itseään ja Forssan vetäytyessä kuoreensa pelin viihdearvo laski melko alhaiseksi. Erän lopulla Forssan Ronkainen viimeisteli toisen maalinsa, kun maalivahti Kinnunen päästi pienestä kulmasta roiskaistun kiekon helposti ohitsensa. Ottelun viimeisellä minuutilla TuTon Tomi Laurila onnistui vielä kaventamaan FPS:n johdon kolmeen maaliin ylivoimahyökkäyksen tuloksena, mutta se oli enää kosmetiikkaa.

TuTo oli tänään erittäin ponneton ja sen pelaaminen oli jotenkin tuskaisen näköistä. Valmennusjohdolla oli selvä käsitys mihin peli tänään kaatui.

- Kolmella pelaajalla ei voi ottaa Forssalta pisteitä, jolle pisteet ovat arvokkaita kamppaillessaan pudotuspelipaikasta. Kolme pelaajaa meillä oli tänään - Laurila, Isosalo ja Laakso. Kolmella pelaajalla ei voi jääkiekkopeliä voittaa. On kyllä aika erikoista, että kun pelataan kotiedusta, niin siellä on vain kolme pelaajaa, jotka pelianalyysien mukaan pääsevät plussalle suorituksestaan. Kaikki muut on miinuspuolella. Se on mielenkiintoinen henkisen puolen kysymys ja se meidän täytyy valmennuksen kanssa selvittää, TuTon Ismo Lehkonen tuumi hiljaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle