Vieläkö KooKoo nousee pudotuspelijunaan?

LIIGA / Ennakko
Green ratkaisi syksyllä Kuopiossa ja on ollut tehokas viime aikoina.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KooKoo taistelee vielä ohuen pudotuspelisaumansa puolesta ja KalPa tähyää kuuden sakkiin. Voitto maistuisi siis molemmille itäsuomalaisten lauantaisessa kohtaamisessa.

KalPa ja KooKoo kohtaavat nyt kuluvalla kaudella neljättä kertaa. KalPa vei molemmat Kouvolan-kohtaamiset, mutta hävisi toistaiseksi ainoan Kuopiossa pelatun kamppailun. Jokainen otteluista on ollut tasainen ja vähämaalinen, eikä trendiin ole odotettavissa isoa muutosta lauantainakaan.

Kotijoukkue KalPa on jo pudotuspelipaikkansa varmistanut ja havittelee vielä jopa paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Tämä toki käytännössä edellyttää viimeaikaisen tahdin selvää muutosta ja täyttä pistepottia jo lauantaina kotikaukalossa.

KooKoo puolestaan taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta, vaikka se menettikin asemiaan merkittävästi hävittyään torstaina kotonaan samoista sijoista taistelevalle Ässille.

KalPan viikko on sujunut mollivoittoisesti. Ensin kuopiolaiset hävisivät liigajumbo Bluesille Espoossa eikä suunta muuttunut seuraavana päivänä Tampereellakaan Ilveksen kaadettua savolaiset vieraansa keskiviikkona jatkoajalla.

KalPan peli on viime ollut tuloksellisesti vaisua, eikä pistesaldo ole karttunut loppuvuoden tahtiin: kahdeksasta edellisestä ottelusta KalPa on poistunut jäältä voittajana vain kolmesti.

Eräs kuopiolaisryhmän avainnimistä on edelleen seissyt tolppien välissä. Eero Kilpeläinen on ollut koko kauden joukkueen arvokkain pelaaja ja pelannut paljon. Samu Perhonen lähti jo hakemaan pelituntumaa Hämeenlinnasta eikä tilalle tullut Petteri Similä ole vielä peliaikaa KalPa-maalilla saanut.

Santeri Lukka on esiintynyt viime otteluissa tehokkaasti: pienikokoinen puolustaja on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun neljä tehopistettä. Ykkössentteriksi osittain avainmiesten loukkaantumistenkin siivittämänä noussut Mikael Ruohomaa on myös pelannut vahvasti viime aikoina. Hän pelasi helmikuun piste per peli -tahtia.

Juha Järvenpää on saanut niin ikään viime aikoina hyvin peliaikaa kouvolalaisten viimeisenä lukkona, ja koppi onkin tarttunut mukavasti. Josh Green on ollut tehokas eritoten maalin edessä ja yhteispeli Anrei Hakulisen ja Juha-Pekka Haatajan kanssa on toiminut hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle