Peli yksi jälkeen Lintnerin

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa joulutauon jälkeiset pelit jatkuvat SaiPan ja JYPin kohtaamisella. Peli on SaiPalle ensimmäinen sen jälkeen, kun joukkueen nimekkäin pelaaja Richard Lintner vuokrattiin loppukaudeksi Rauman Lukkoon.

Kuntokäyrät

SaiPan otteet ennen taukoa olivat varsin kaksijakoiset. Ensin tilanne näytti varsin hyvälle, kun JYP kaatui Kisapuistossa ja sen jälkeen HPK Hämeenlinnassa. Sen jälkeen nähtiin kuitenkin pahemman laatuinen mahalasku. Ensin KalPa oli liian kova vastus kotikaukalossa ja sitten Jokerit murskasi SaiPan Helsingissä.

Molemmissa peleissä SaiPan yleensä tiivis viisikkopelaaminen petti täysin ja pahiten peli hajosi Lintneriltä, joka pelasi kenties SaiPa-uransa heikoimmat pelit noissa kahdessa ottelussa.

JYPin syksykin näytti päättyvän tappioputkeen, kunnes joukkue ryhdistäytyi viimeisessä pelissään ja nappasti voiton kolmen tappion jatkoksi. JYPin ongelmana on ollut pelin tason vaihtelu otteluiden välillä. Huippuesityksen perään tulee täydellisiä romahduksia ja maali-ilottelun jälkeen seuraavassa pelissä maalinteko on tuskaista.

Ratkaisun paikat

Edellisen kerran kun SaiPa tällä kaudella pelasi ilman Lintneriä oli saldona kauden kenties paras esitys Helsingissä HIFK:n vieraana. Ilman tähteään pelanneet keltamustat pelasivat yhtenäisesti joukkueena ja tuolla samalla tyylillä SaiPa voittonsa SM-liigassa ottaa. Suuria tähtiä ei joukkueesta löydy, mutta neljä tasaisesti illasta toiseen rajusti taistelevaa kentällistä on SaiPan ase.

SaiPan ylivoimapeli on ollut alkukaudesta erittäin tehokasta ja siinä suuressa roolissa oli juurikin Lintner. Vaikka slovakkipakin tehot jäivätkin vaatimattomiksi, oli hän silti se ylivoiman moottori, jonka oivalluksista tilanteita usein syntyi. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä kuka nousee tuohon Lintnerin jättämään aukkoon ylivoimapelissä.

Alkukaudesta ennen Lintnerin saapumista tuolla paikalla pelasi Per Savilahti-Nagander ja hyvin pelasikin, sillä miehen kauden molemmat maalit ovat ajalta ennen Lintneriä.

Edellisessä kohtaamisessa Lappeenrannassa JYP oli pelin alkupuolen aivan unessa ja peli oli käytännössä ratkennut, ennen kuin jyväskyläläiset heräsivät pelaamaan. SaiPa tulee varmasti kovaa ensimmäiseen kotipeliinsä tauon jälkeen, joten samanlaiseen uinailuun ei ole JYPillä varaa.


Savilahti-Naganderille on tarjolla suurempaa roolia Lintnerin poistuttua Raumalle.

Kokoonpanot

SaiPalta sivussa ovat polvivammaansa paranteleva Antti Aarnio ja nuorten MM-kisoihin matkannut maalivahti Richard Ullberg. Ullberg kantoi päätorjuntavastuun loppusyksyn peleissä, joten onkin mielenkiintoista nähdä kuka SaiPan maalia vartioi.

JYPin poissaolijoita ovat Filip Riska ja Antti P. Jaatinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Elmeri Kaksonen 1 3 4
2.Jesse Saarinen 1 3 4
3.Jarno Koskiranta 3 1 4
4.Brian Salcido 1 2 3
5.Petri Koskinen 0 2 2
JYP M S P
1.Sami Vatanen 2 3 5
2.Jani Tuppurainen 1 4 5
3.Harri Pesonen 1 2 3
4.Éric Perrin 1 2 3
5.Juha-Pekka Hytönen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle