Bluesin tyrmäystappiot jatkuivat

LIIGA / Raportti
Tammikuun kotiottelut ovat olleet pääosin synkkiä Bluesille. Kuudesta ottelusta vain yksi voitto, lisäksi pistetili on karttunut kahdella tappiopisteellä. Neljä edellistä ovat tuoneet kolmesti nolla pistettä, ja näissä vastustajat ovat iskeneet yhteensä 17 kiekkoa Blues-maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alkupuoliskolla, jolloin Ässät iski pikatahtiin kolme maalia. Kauden kuluessa liigarinkiin nostettu Aki Juusela ohjasi Mika Niemen poikittaissyötön ohi Antti Oren. Minuutti ja neljätoista sekuntia myöhemmin Ässä-kapteeni Ville Uusitalon illan toinen osuma ajoi Bluesin vaihtamaan maalivahtia. Rannelaukaus b-pisteiden välistä oli kenties torjuttavissa, muista maaleista ei Blues-vahtia voi syyttää.

Jonathan Iilahti ehti olla jäällä pari minuuttia, ennen kuin Nico Aaltonen osui saatuaan toimistosta syötön Joel Armialta Ässien voitettua sitä ennen pitkähkön laitaväännön.

– Kun peli on ratkeamassa, tilanne 1-3 meidän pelaajilla on kova halu yrittää ja kaventaa. Silloin tulee isoja virheitä, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki analysoi tutuksi tullutta tilannetta viime aikoina.

Puolustajat ylivoimaiskussa

Avauserässä nähtiin kolme maalia puolustajien tekeminä. Ville Uusitalo iski ylivoimaosuman Antti Oren rangaistuksen viimeisellä sekunnilla. Nico Aaltonen antoi takatolpalle syötön, eikä Ässä-kapteeni erehtynyt. Bluesin Jari Sailio ei huomioinut tilanteessa Uusitaloa lainkaan.

Ville Uusitalo onnistui torstaina kahdesti.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Blues ehti välissä tasoihin Ville Varakkaan siniviivalaukauksella hyvän maskin takaa. Ässät meni uudelleen johtoon, kun ensimmäisen erän toinen porilaisylivoima toi jälleen tulosta. Ryan Caldwell laukoi suoraan Joel Armian tarjoilusta viivakudin ohi Oren.

– Hyvä alku peliin, yleensä Blues on ollut alussa vahva. Saimme kiekon häkkiin kun oli paikka, patapaitojen päävalmentaja Karri Kivi kiitteli.

Pelailua suurimmaksi osaksi

Toisessa erässä Ässät iski kolme maalia ja peli oli pitkälti taputeltu. Suurta tunnettakaan ei enää nähty kentällä eikä myöskään katsomossa. Oman osansa siitä kertoo se, että toisessa ja kolmannessa erässä nähtiin vain yksi rangaistus kummassakin, eikä enempään ollut erityisen suurta syytäkään.

Ässät iski vielä yhden osuman, kun Aki Uusikartano ohjasi Kristian Kudrocin laukauksen sisään. Ennen sitä Blues oli ensimmäisen kerran ottelun kestänyt alivoiman.

– Alivoimassa on nähtävissä uskon puute, Marjamäki arvioi.